Google vil ha fjernet SMSén

Idag findes der et hav af messengerprogrammer og klienter på markedet, disse har gjort det enormt svært for den klassiske SMS at kunne forblive på tronen som den ultimative kommunikationsform, og nu går Google i kamp for at få den helt udraderet.

Google, Microsoft, apple & Facebook er alle store IT-giganter som hver i sær har deres egen messengerklient, hvor flere og flere brugere verden over benytter disse i stedet for den normale sms som vi kender den idag og fra gamle dage. Google har udtalt at de vil prøve at presse den normale sms helt ud af markedet, for at gøre plads til deres egen messengerklient “hangouts” som den kaldes i daglig tale. Denne messengerklient fungere ved databrug eller internettet om man vil.

Google står dog ikke helt alene i kampen om at få udryddet SMS´en. Både Microsoft, apple og især facebook arbejder også på at fremhæve netop deres messengerklient, og her står facebook rigtig stærkt, da de i forvejen har 2 milliarder brugere på verdensplan som alle har adgang til Facebooks egen gratis messenger version. Google vil forsøge at få integreret alle de sms du sender med deres egen hangouts i én samlet tråd, så man ikke behøver skifte rundt imellem klienterne.

Google står klar i kulissen til at tage kampen op imod sms´en, som så går ud på at de mange teleselskaber skal skifte deres gamle MMS og SMS protokoller ud med Rich Communication Standards også kaldet RCS, dette skulle medvirke til at kunne sende bedre kvalitet på lyd, billed og videodelen. Hvis du har prøvet at sende et videoklip på sms så har du sikkert også erfaret at kvaliteten er elendig og nærmest uholdbar at kigge på, da det bliver alt for pixeleret.

RCS understøtter gruppechats, højtopløselige billeder, lokationsdeling og udveksling af filer.

Google vil forsøge at få RCS til at blive standard på deres android platform, og dette kan man gøre ved at integrere RCS med styresystemet. Android er det mest udbredte styresystem i verden, når vi snakker smartphones og tablets, så det er ikke helt uden evner det Google giganten har gang i i øjeblikket.

De teleselskaber som Google vil have med i samarbejdet lige pt, er bla. Tyske Deutsche Telekom, Orange, Sprint, Vodafone, TeliaSonera, Telenor Group, TIM, Telstra og et par andre teleselskaber.

Google har forsøgt at få Apple og Microsoft med på ideen, så man med alle 3 mobilplatforme kan sende ting til hinanden, disse platforme er naturligvis Android, iOS samt Windows.

Selve navnet på Googles projekt kaldes Jibe, dette oplyser Google på deres officielle hjemmeside, de oplyser også at de vil lancere en applikation/klient der understøtter både MMS, RCS samt SMS.