Pablo Escobar

Pablo Escobar når man tænker på nogle af de mest berygtede og frygtede kriminelle forbrydere i verdens historien, så er det svært ikke at tænke på den ubetingede druglord Pablo Escobar, som siges at have tjent op til 60 millioner DOLLARS om DAGEN. Pablo Escobar startede allerede som lille dreng med at handle og sælge smøger rundt omkring i Bogota´s små gader og stræder samt slum. Langsomt opbyggede Pablo Escobar sit narkoimperium som godt og vel rundt regnet var verdens største og mest indbringende nogensinde. Amerikanske Forbes bragte Pablo Escobar op som nummer 7, som verdens rigeste i 1989. Ikke dårligt, når man tænker på han blot fremstillede narko i Columbias jungle.

Mens Pablo Escobars formue kun blev større og større, så glemte han aldrig sine rødder, og gave rigtig meget tilbage til det fattige folk i Columbia, med andre ord fik Pablo Escobar kælenavnet “Robin Hood” fordi han altid hjalp det fattige folk økonomisk. Pablo Escobar skabte programmer der skulle være med til at få fattige tilbage på rette spor, han opførte hospitaler, skoler, kirker, og etablerede madprogrammer så ingen i Bogota skulle mærke hvordan det var at gå sulten i seng. Med andre ord var Pablo Escobar også en en sød, kærlig og yderst betænksom mand, selvom han var en af de farligste narkoforbrydere i verdenshistorien, og som IKKE stod tilbage med at rydde konkurrenter der måtte stå i vejen for hans succes med rigdom.

En af Pablo Escobars største skrækscenarier, var at blive udvist og deporteret fra sit hjemland Columbia, og til USA for at afsone i deres fængsler. Dette gjorde at Pablo Escobar for enhver pris hellere ville dø end at ende i et Amerikansk fængsel, og med dette skulle man ellers tro han hellere ville undgå at sidde i et Columbiansk. Dette havde meget at gøre med at han var en vellidt mand og elsket af mange i Columbia, og derfor ville kunne skabe et fængsel inde i fængslet i Columbia, grundet hans indflydelse og hans bestikkelsesevner. Der var ikke den ting Pablo Escobar ikke kune købe sig ud af, penge var NO LIMIT for ham.

Da Pablo Escobar og hans familie blev drevet på flugt fra myndighederne, blev hans datter Manuela meget syg. Pablo Escobar satte eftersigende dermed ild til 2 millioner dollars (ca 15 millioner danske kroner) for at holde hans elskede datter varm. Manuela var hans øjesten og der var intet han ikke ville gøre for hans datter. Hun betød ALT for Pablo Escobar. Rørte du hende eller trodsede hende på nogen som helst måde, så kunne du godt sætte din opsparing på at du ikke vågnede op næste dag! Dette galdt i øvrigt også hans elskede mor og Kone.

En af måderne Pablo Escobar skjulte hans narko på når han transporterede det fra Columbia til USA, var at gemme det i dækkene på de kurer fly som han brugte og bestak. Piloter som fløj flyene, tjente eftersigende op til 500.000 dollars om DAGEN blot på at flyve kokainen fra Columbia til Miami i USA (the drugcity in the 70´s)

Den 2 December 1993 slap heldet desværre op for verdens mest berygtede og frygtede narkodistributør Pablo Escobar, da han blev skudt og dræbt af det Columbianske Politi! Dette var dagen efter hans fødselsdag. Pablo Escobar blev født 1 december 1949.

Pablo Escobar efterlod sig 2 børn og 1 kone. Sønnen Sebastián Marroquín, samt datteren Manuela Escobar. Hans kone hed Maria Victoria Henao.

Pablo_Escobar_skudt_af_politiet_i_columbia
Her ses Pablo Escobar skudt og dræbt på et tag i Medellin i Columbia af de Columbianske myndigheder