McLaren vil beholde Jenson Button i 2016

Formel 1 teamet McLaren Honda har tænkt sig at beholde Jenson button ved siden af Fernando Alonso i den anden McLaren Honda racer i 2016. Men samtidig vil de også gerne hjælpe Belgiske Stoffel Vandoorne og danske Kevin Magnussen til at finde ledige formel 1 sæder for 2016 sæsonen.

McLaren vil gøre brug af den option de har på Jenson til næste formel 1 sæson, men de har samtidig både Stoffel (dominerende GP2 Førende) og Kevin Magnussen (2 plads i sin formel 1 debut i Melbourne) i Kikkerten.

Fernando Alonso har umiddelbart en multiyear deal, og McLarens racedirector Eric Boullier sagde under Monza grand prixet at McLarens plan var at beholde Jenson, end at skulle promovere nye kørere i stedet for ham.

“Som det er lige nu har vi kun 2 racerbiler, 2 sæder, og vi har 2 tidligere formel 1 verdensmestre, og dem har vi altså tænkt os at beholde indtil videre,”

Vi regner dog med at alle 4 racerkører vil kører i formel 1 i 2016, udtalte Boullier. “Det er lidt af et luksusproblem at have 4 gode racerkører, grinte Boullier.

“Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne er meget dygtige og yderst talentfulde racerkørere. Begge 2 regner og forventer vi kører formel 1 og hvis vi ikke kan tilbyde dem noget, vil vi gøre alt i vores magt for at hjælpe dem til andre formel 1 teams på gridden til den næste formel 1 sæson.