Hamilton tager Pole Position på Monza

Lewis Hamilton tog pole position på Monza banen. Britten lykkedes med en tid på 1.23,397 som var hans hurtigste omgang. Hans holdkammerat Rosberg kun lykkedes kun at slutte som P4 i dag, tre hundrede af et sekund langsommere end Hamilton. Det er spekuleret på, at denne forskel var grundet Rosberg blev tvunget til at bruge en ældre unupgraded motor på grund af den nyere motor svigtede for Nico tidligere.

Räikkönen havde en imponerende kvalifikationssession i dag, og slog sin teamkammerat Sebastian Vettel som ellers har siddet tungt på at være hurtigste kører i det italienske formel 1 team. Men Kimi satte ind idag og satte Vettel på plads. Hulkenberg havde en anstændig session, men forårsagede lidt af postyr, da hans Mercedes motor havde et nedbrud ude på banen, og han blev tvunget til at stoppe lige ved pit indkørslen. Williams nuppede 5. og 6. plads med Massa forrest. Grosjean lykkedes med en 8 hurtigste tid. Sidstemanden af de 10 første var svenske Marcus Ericsson.