Hamilton styrer dette års VM

Man må sige at der blev vendt op og ned på mange sager, da Formel 1-karavanen vendte tilbage til banen Søndag, efter deres sommerferie pause.

Dog var der intet nyt under solen fra hvor Lewis Hamilton sad, han udnyttede nemlig sin pole position, (nr 10 ud af 11) til at sejre helt suverænt på spabanen i Belgien.

På første omgang skød Sergio Perez hurtigt frem i sin nye opgraderet Force India racer, og hurtigt lå han oppe på 2-pladsen og havde nær også fået overhalet Lewis Hamilton efter 1. sving. Senere i Formel 1 løbet var det nu franskmanden Romain Grosjean, der stod for den helt store og sublime overraskelse, da han kørte sin Lotus-racer ind på en mega flot 3-plads.

Det var iøvrigt første gang med de nye start-regler, som skulle give F1-kørerne bedre og mere kontrol over deres kobling, og det var ikke næppe til Nico Rosbergs fordel, selvom han havde proklameret, at det var der han regnede med Lewis Hamiltons svaghed var, og der hans egen stærke side lå.

Nico Rosberg dumpede pænt fra sin 2-plads på startgridden ned på en beskeden 6-plads efter det første sving, hvorfra han dog stille og roligt fik kæmpet sig op igennem feltet og tilbage på sin 2-plads hvor han kunne påbegynde forfølgelsen af Lewis Hamilton.

Selvom Rosberg en overgang havde fået kørt afstanden ned på under tre sekunder, havde Hamilton fuldstændig kontrol over situationen og satte bare tempoet yderligere op for at holde Teamkammeraten bag sig.

McLaren havde fået store placeringsstraffe for at bruge nye motorer endnu engang på Spa, foruden deres opdateringer af en hel del motorenheder. Fernando Alonso og Jenson Button startede helt nede som nummer 17 og 18 på startgridden, hvilket hurtigt blev til 15 og 16, da Hülkenberg og Maldonado på grund af startproblemer måtte starte fra pit.

McLaren-raceren nye powerunit kan dog tilsyneladende stadig ikke følge med de hurtigste på en højhastighedsbane som Spa, for Button endte som 14’er og Alonso som 13’er, altså et stykke uden for pointene.

Se også: Engelsk avis: Kevin favorit til McLaren-sæde

Sebastian Vettel lå længe til at tage tredjepladsen efter Mercedes-racerne, men tyskeren pressede sin Ferraris dæk for meget mod enden for at holde Grosjean bag sig, og det kostede en punktering på det ene bagdæk og en rutsjetur fra podieplacering til en 12. plads.

Dermed kunne Romain Grosjean højst overraskende nappe en fortjent 3. plads i Belgiens Grand Prix efter et superløb. Kvyat (Red Bull) og Perez (Force India) kom ind på de næste placeringer.

Lewis Hamilton fortsatte med at udbygge sin VM føring med dagens 1-plads, så han nu besidder 227 point på VM-kontoen, Det er hele 28 point mere end Rosberg. Der resterer otte af sæsonens 19 løb. Hamilton kun nu reelt tillade sig at udgå et løb, og stadig føre VM selvom Rosberg skulle gå hen og vinde og score max point på 25.