Kimi får 5 placerings straf til løbet på SPA

Kimi Raikkonen har fået en 5 placeringsstraf til Formel-1 løbet på SPA banen i Belgien, grunden hertil er Ferrari har valgt at udskifte finnens gearkasse.

Kimi fik pludselig motorproblemer under formel-1 kvalifikationen på spa igår, dette betød at kimi ikke fik sat en tid, og endte op med 14 hurtigste tid. Desværre for Kimi tager Ferrari ingen chancer, og har valgt at udskifte gearkassen, hvilket medfører placeringsstraf. Heldigt for Kimi har Max Verstappen og begge McLaren kørere Jenson Button og Fernando Alonso også fået placeringsstraf for at udskifte deres motorenhed, og derfor skal Kimi ikke starte sidst, men bliver kun rykket yderligere 2 placeringer bagud, til 16 pladsen.

Max Verstappen modtog også en straf for at udskifte sin upålidelige Renault motor, hvilket gav en straf på hele 10 placeringer. Romain Grosjean fra Lotus Teamet, valgte også at udskifte reservedele på Lotusraceren, og skiftede gearboxen, hvilket giver en straf på 5 placeringer.

Det bliver spændende når løbet bliver givet frit, da der efterhånden er rodet godt rundt i posen, så der er mange hurtige kører der gerne vil fremad hurtigt, og det kan jo som sagt føre til uheld og hasarderet overhalinger, udover det er SPA jo kendt for et løb hvor vejret skifter uden varsel, og mange SPA løb er blevet kørt i solskin på den ene side af banen, mens den anden side/ende er fyldt med regnvejr, dette stille enorme krav og valg til kørerne, som skal vælge om de skal køre på tørvejrsdæk, intermediate dæk, eller full wet regnvejrsdæk.