Formel 1 løbet på SPA 2015 er igang

Netop nu er løbet startet, og kørerne er ude på deres opvarmningsomgang. Nu får vi se hvem der er bedst til at starte efter de nye startregler er trådt i kraft i denne weekend.

Alle biler holder nu klar på gridden, desværre har Niko Hulkenberg meldt over radioen at han ingen power har på sin opvarmningsomgang, det ser ud til at Le Mans vinderen fra 2015 må slutte allerede før løbet er kommet igang.

Niko Hulkenberg får nu at vide at han alligevel skal tage starten og ikke trække bilen ud af løbet.

Hulkenberg vifter med armene, inden starten går og der skal en ny opvarmningsomgang igang, Hulkenberg bliver skubbet væk fra banen og ind i pitten, umiddelbart ser det slut ud nu! De andre kørere er ude på endnu en opvarmningsomgang, og forhåbentlig bliver løbet sat igang næste gang.

Carlos Sainz melder nu over radioen at han heller ingen power har i sin formel 1 racer, nu må vi så se om han kører i pit inden de starter løbet, så det kan gives frit. Hulkenberg holder inde i pitten nu, og mekanikerne ser ikke ud som om de har travlt.

Carlos Sainz jr er trukket ind i pitten nu! Løbet bliver snart givet frit, de røde lamper tænder.

De røde lamper er nu slukket og løbet igang. Rosberg har totalt kikset starten og er nr 6, Hamilton har taget starten og bliver presset af Perez. Vettel presser på hos Rosberg og vi forvente et angreb inden længe. Ingen uheld indtil videre, dette er godt, da SPA er kendt for drama på første omgang. Bottas og Rosberg kæmper indædt, og det lukrere Vettel på som går forbi Bottas og som nu angriber Rosberg, men det lykkedes ikke på denne omgang.

Maldonardo fra lotus har mistet alt motorkraft og er dermed ude af SPA løbet anno 2015.

Lidt skuffende start af Rosberg, det var ellers her han proklameret han ville være bedre end Hamilton og regnede med at kunne tage føringen inden første sving, i stedet for endte han nede på 6 pladsen fra en andenplads på startgridden.

Hamilton trækker fra feltet, og det ser ikke ud som om nogen kan holde tempo med ham. Hamiltons hul på omgang 3 er nu 3 sekunder allerede.

Alonso fra McLaren har fået en god start, og er allerede nr 13, han startede ellers sidst som nr 20. Button er nr 15, så også han har fået en ok start, dog startede han foran Alonso, men må se sig slået i starten.

Kimi Raikkonen er nr 12 nu her på 4 omgang, og presser på for at komme forbi Magnus Eriksson i Sauberraceren. Hamilton sætter hurtigste omgang, hele 7 tiendedele hurtigere end nærmeste forfølger, Kimi går nemt forbi Ericsson på langsiden og er nu nr 11.

Grosjean presser Bottas på 6 pladsen og kun 0,4 sek adskiller de 2. Jenson Button beder teamet om at tjekke hans venstre baghjul for skader. Vi er på 6 omgang nu og Perez er 4 sekunder efter Lewis Hamilton, Rosberg kører meget langsommere end Lewis, og de kører ellers i samme biler.

Daniel Ricciardo ligger på 3 pladsen efter en kanon start og presser perez, der er under et sekund imelle de 2 kørere. Hamilton med ny bedste tid 1.55,7 og slår nu et hul på 5 sekunder ned til Perez. Grosjean prøver stadig at finde vej forbi Valterri Bottas, men det er ikke nemt, når Williams raceren er hurtig på langsiden og har en høj topfart.

Button har problemer med sit venstre baghjul, teamet er opmærksomme på det meddeler de den frustreret tidligere formel 1 verdensmester fra 2009! Daniel Ricciardo pitter allerede på omgang 8 og hopper på medium dækket, han gik ind fra en 3 plads, underligt valg synes vi.

Grosjean overhaler Valtteri Bottas for enden af langsiden og bliver nu også presset af Kvyat fra Red Bull. Romain Grosjean er nu nr 5, Bottas 6 og Kvyat 7.

Nico Rosberg er nr 3 nu og er 9 sekunder efter Perez, men Perez er netop nu gået i pit og dermed er de 2 mercedes racere nu i front, med Hamilton som nr 1 og Rosberg nr 2.

Vettel er på 3 pladsen og jagter indædt Nico Rosberg. Kvyat forbremser sig, og flatspotter sit højre fordæk totalt, det må ende med et pitstop igen.

Massa går i pit på omgang 10 nu fra en 6 plads. Rosberg presser virkelig på nu, og sætter gode tider, netop for at undgå at Red Bull igen kommer foran ham, når Rosberg skal ind og tage sit pitstop. Kimi Raikkonen er lige nu 4 efter Vettel, virkelig flot kommet igen, når han startede så langt tilbage på gridden. Button er nr 14 nu mens Alonso er gledet ned på 16 pladsen, det kører virkelig ikke for det stolte Britiske team.

Valtteri Bottas har fået sat et forkert bagdæk på, katastrofe og amatøragtigt af Williams! Kimi Raikkonen går i pit nu på 12 omgang og falder igen ned igennem feltet. Kimi kommer ud af pitten på 10 pladsen.

Nico Rosberg får af vide over pitradioen at han skal presse hårdt på nu, så han kan komme forbi Ricciardo i red bull raceren. Jenson Button ligger nu og fedter rundt på 17 pladsen.

Rosberg er i pit nu på 13 omgang, og han overhaler simpelthen Ricciardo og Perez på bedre pitstopstrategi og hurtige omgange ude på banen! Rosberg er altså nr 2 nu!

Nico Rosberg kører hurtigste omgang og tager 7 tiendedele på den førende Lewis Hamilton og er kun 3,2 sek efter. Valtteri Bottas har fået en drive thru straf fordi han fik sat et forkert dæk på sit højre baghjul! Det er selvfølgelig ikke hans skyld, men sådan er reglerne.

McLaren kørerne er nu nr 13 og 15, med Alonso forrest, det er bare en farce uden lige for det team.

Rosberg arbejder virkelig hårdt for at få lukket hullet op til Hamilton, men det varer lidt endnu, men det startede med et hul på 8 sekunder, det er nu få omgange efter 3 sekunder, men det virker som om Hamilton svarer lidt igen, da han stadig er 3 sekunder efter.

Felipe Nasr fra Sauber kører let forbi Fernando Alonso på 18 omgang, for enden af langsiden. Alonso kan intet stille op og gider ikke engang forsvare sig, vi kalder det en forbikørsel og ikke en overhaling 😉

Grosjean har fundet fart i bilen og drøner forbi Daniel Ricciardo og er nu nr 4! Virkelig flot kørt af Grosjean! Kimi Raikkonen presser på Massa som ligger på 8 pladsen, men Massa gir sig ikke uden kamp.

Der er blevet lovet regnvejr sidst i løbet! Det kan virkelig vende op og ned på det hele, så det håber vi!

Grosjean presser hårdt på Perez nu, og går forbi for enden af langsiden, nu er Grosjean nr 3! Så godt kørende har de ikke været siden 2013 sæsonen med Kimi Raikkonen bag rattet! Det kan godt gå hen og blive et rigtig spændende løb hen imod slutningen. Der har allerede været massevis af overhalinger og forsøg på de blot 20 omgange som er kørt. Det er Motorsport når det er bedst, og især F1 når det er bedst :OP

Daniel Ricciardo er desværre udgået på omgang 22, han mister fuldstændig power i sin formel 1 racer og løbet er slut for hans vedkommende. Der er virtuel safetycar nu grundet Ricciardos red bull racer der holder ude på banen.

Løbet er igen givet frit. Raikkonen angriber Felipe Massa, men kommer ikke forbi denne gang, men Massa skal ikke sove i timen, for så er Kimi forbi med det samme. De kæmper om 7 pladsen.

Perez har taget 2 pitstop og får af vide fra pitten nu at hans dæk skal holde til slut, det bliver 22 omgange!

Sorte skyer trækker ind over banen, det kunne godt gå hen og blive regn.

Hamilton brokker sig til teamet over radioen at Nico Rosberg er kommet tættere på ham under virtuel safetycar end før! Reglerne er at man IKKE må komme tættere på konkurrenterne under virtuelt safetycar, før safetycaren var Rosberg 3 sekunder efter Hamilton, og efter blot 1,8 sek, dette KAN godt give Rosberg problemer, i form af en straf.

Vettel har ubemærket sneget sig op på 3 pladsen foran Grosjean, men Grosjean indhenter den ellers så hurtige og mange dobbelte verdensmester.

Der er nu kørt 25 omgange ud af 43.

Grosjean presser hårdt på for at indhente Vettel, grosjean vil nok meget gerne på podiet igen, hvilket er meget længe siden, udover dette, giver det også nogle hårdt tiltrængte point til teamet.

Hamilton trækker langsomt fra Rosberg nu, afstanden mellem de 2 er nu 4 sekunder på omgang 27. Hvis Rosberg gerne vil være inde i VM kampen, skal han snart til at vise sit værd, for lige nu sidder Lewis Hamilton virkelig hårdt på formel 1 tronen. 10 pole positions ud af 11 mulige, det er jo en vanvittig præstation i sig selv.

Sergio Perez i Force India hamrer afsted for at tage Daniil Kvyat på næste omgang. De kæmper om 5 pladsen. Nu går Kvyat i pit, og falder ned igennem feltet og er allerede nr 10 nu.

Man må sige de 2 vindere indtil videre i løbet er Sergio Perez i Force India og Romain Grosjean i Lotus, de 2 har virkelig haft tryk i deres biler idag.

Vettel spørger om et ekstra pitstop ville give mening at tage, Ferrari svarer at det vil de lige vende tilbage med. Vi tror dog ikke det kan betale sig, da Grosjean formentlig vil køre til ende på sine dæk, det vil give et meget interessant løb hen imod slutningen af løbet.

Bottas er nu kun 0,5 sekund efter Kvyat på 9 pladsen. Williams er ellers faldet lidt igennem, en fantastisk kvalifikation har de haft, og de kan slet ikke matche dem pace og fart i løbet.

Lewis Hamilton skal i pit nu, det bliver fra en førerposition. Hamilton siger han sagtens kan køre en omgang mere på sine dæk, men får koldt af vide fra pitten, at hvis han ikke tager pitstoppet nu, så gør hans teamkammerat Rosberg det! Booom!

Rosberg går i pit nu en omgang efter Hamilton og får af vide han skal PUSH PUSH for at indhente så meget som muligt ind på Hamilton. Rosberg får et problemfrit pitstop, men Hamilton er kørt forbi igen, og har indtaget førerpositionen igen. Hamilton fører med en hel langside ned til Rosberg. Nico Rosberg må virkelig være frustreret i disse tider.

Massa har indhentet Perez og er nu kun 1.1 sek efter, det kan blive spændende på de sidste omgange. Massa er nu kun 0,6 sekund efter Perez og har dermed mulighed for at bruge DRS på langsiden til at passere Perez, de begge har Mercedes motorer liggende bag i bilen. Massa er ikke helt tæt nok på, så han må vente en omgang mere.

Rosberg er nu 5,5 sekunder efter den førende Hamilton, og hvis der ikke sker uheld eller regnvejr, så tror vi at Hamilton træder op på øverste trin endnu engang.

Rosberg sætter hurtigste omgang nu! Han mener det seriøst og VIL vinde dette løb.

Sebastian Vettels hurtigste omgang er 1,55,3 mod Rosbergs 1,52,5 det er LYSÅR i formel 1, underligt at Ferrari pludselig slet ikke kan matche Mercedes, de vandt i Ungarn og nu ligner de blot statister.

Der er nu blot 7 omgange tilbage af dette formel 1 løb, og det ser ud som om spændingen om sejren kommer til at vente på sig desværre, regnvejret når helt sikkert ikke at komme.

Sebastian Vettel lader til at få problemer nu, Grosjean indhenter på Vettels 3 plads og får hele tiden af vide fra sit team “keep pushing, you can get him” Vettel ligner allermest en såret kriger nu, som prøver på at overleve de værste slag.

Hamilton styrer oppe foran og lader kun Rosberg komme tættere på når Hamilton vil lade ham komme tættere på.

Kvyat drøner forbi Kimi Raikkonen på langsiden på omgang 37 og nupper 7 pladsen, Ferrari har slet ikke noget speed idag, der skal vist laves noget hjemarbejde når dette løb er overstået.

Perez, Massa, Kvyat og Raikkonen ligger i en stor klump og battler med hinanden. Intet er afgjort endnu med 5 omgange tilbage af dette års SPA formel 1 grand prix. Raikkonen kan ikke rigtig følge de andre og taber terræn. Kvyat presser virkelig hårdt på Massa og vi gætter på en overhaling indenfor 2 omgange.

KVYAT ligger an til overhaling på Massa, men Massa kan også åbne sin vinge så Kvyat får ikke rigtig noget ud af at kunne åbne sin vinge på langsiden, kun 0,19 sek adskiller dem.

Grosjean jagter stadig Vettels ferrari og er 0,3 sek efter, men ser ud som om han ikke kan finde nok fart til at komme forbi på langsiden.

Max Verstappen kører forbi Bottas på 9 pladsen. Bottas er faldet totalt igennem på dette løb.

Kvyat satser og overhaler Massa, det går lige med nød og næppe, FLOT overhaling for enden af langsiden og flatspotter sit dæk en smule, now thats racing :O) Hele Pitten i Red Bull Lejren klapper af Kvyats overhaling på Massa.

Det ser ikke ud som om Grosjean kan gøre noget ved Vettel, han har lige akkurat ikke nok fart til at køre forbi på langsiden, Grosjean må være utrolig frustreret og fyre en masse franske gloser af inde bag hjelmen.

Det ser ud som om at Vettel får tilsnusket sig endnu en 3 plads efter de urørlige Mercedes Racere.

Vettels dæk er sprunget i luften på omgang 42 ud af 43, virkelig virkelig surt, de satsede og fejlede, Vettel spurgte tidligere om han ikke skulle tage et ekstra pitstop, dette blev nægtet og nu gik det galt! Vettel var sikret en 3 plads og må se sig selv falde helt ud af pointene nu, åhhh nej en farce for Ferrari, og hvilken arrogance at tage den beslutning at skulle køre SÅ mange omgange på samme dæk.

Verstappen overhaler Kimi for enden af langsiden, men Verstappen bliver grådig og oversatser, kimi tager placeringen tilbage.

Lewis Hamilton tager det ternet flag foran Nico Rosberg, endnu en dobbeltsejr til det sejrsvante tyske Mercedes team. FLOT kørt Lewis, lige nu er du kongen som skal slåes, og det ser ud som om at hverken Rosberg eller nogen anden kan klare denne opgave. Lewis fører nu VM med 28 point ned til Rosberg. Og Mercedes øger deres forspring til Ferrari med hele 37 point, de kan snart kalde sig for Verdensmestre for hold, med hele 8 løb tilbage.

Grosjean bliver nr 3 og lotus teamet opfører sig som om de har vundet. Daniil Kvyat slutter som nr 4, en godkendt placering fra hans vedkommende. Et spændende løb omkring de sekundære placeringer, Rosberg var reel ingen trussel imod Hamilton i dette løb, hvorpå spændingen om sejren udeblev.