Det ser lyst ud for Kevin Magnussen

Hvis man skal tro på de seneste paddock rygter, så er der lidt at varme sig på for de danske formel 1 fans, og især Kevin Magnussen fans. Efter en lang halvdel af formel 1 sæsonen, har vi danskere været kede af at se Kevin Magnussen på sidelinjen som testkører for det Britiske Formel 1 team McLaren Honda, som han jo kørte en fuld sæson for sidste år.

Det siges at McLaren er hårdt spændt for på pengepungen, og at Jenson Button muligvis kan være på vej ud, da han lige nu er en klods om benet for McLaren i og med han er dyr at have kørende. Til sammenligning med Kevin Magnussen skal Jenson Button have 85 mio kr om året for at køre 2015 sæsonen hos McLaren. Kevin Magnussen tager kun en tiendedel af hvad Button-lejren kræver, og vil modtage 1 million pund i gage for sine køre tekniske evner. Med dette budget vil McLaren næsten kunne spare 100 millioner kr om året, ved at tage Kevin Magnussen i stedet for.

Kevin Magnussen har været med rundt til alle løb i 2015 i tilfælde af at han skulle agere reservekører for enten Fernando Alonso eller Jenson Button. Kevin var jo stand in for Fernando Alonso i åbningsløbet i Melbourne Australien, men da han kørte ud på sin warm up lap, brød bilen sammen, og han nåede aldrig at få kørt en meter i selve løbet, meget ærgerligt set med danske briller.

Men nu skulle det se lysere ud, det er ingen hemmelighed at Team Chefen Ron Dennis ser Kevin som sin yndling, og vil meget gerne have ham ind i teamet igen som fast kører.

McLaren har haft et rædsomt år indtil videre, og de har blot scoret 12 point for det ellers så sejrsvante formel 1 hold. 12 point i konstruktørernes mesterskab, giver ikke mange kroner at rykke rundt med når sæsonen er ovre, og det har fået ledelsen til at råbe vagt i gevær. McLaren er ifølge Daily Telegraph – og flere andre engelske tabloid aviser – så desperate og sultne efter at få skåret ned på deres udgifter, at det meget vel kan ske at Jenson Button bliver arbejdsløs efter 2015.

Det andet McLaren talent som også har været en meget stærk bejler til formel 1 sædet hos McLaren Honda er Belgiske Stoffel Vandoorne, som med helt suveræne resultater og præstationer i GP2 har kørt fuldstændig de andre agterud. De fleste engelske aviser påpeger dog at Stoffel ikke kommer til at kører som fast kører for McLaren i 2016. Det vil enten blive som test og reservekører eller kører for et helt andet team på gridden, Williams og Force India skulle være et godt bud.

Fernando Alonso har en gage på hele 260 millioner om året hos McLaren Honda, om han gør sig fortjent til dette enorme beløb, må jo være op til den enkelte at bedømme, men vi synes han er overrated og at en Stoffel Vandoorne og Kevin Magnussen kunne levere mindst ligeså gode resultater som Jenson Button og Alonso, og oven i dette ville McLaren have ca 350 millioner ekstra om året til udvikling af deres bil! Nået de tydeligvis har brug for, da McLaren kun er hurtigere end det dårligste hold på gridden, nemlig Manor Marussia teamet.

Efter Kimi Raikkonen signede endnu en sæson med Ferrari, ødelagde det lidt af den store kørerokade som flere regnede med ville blive sat igang, når og hvis Kimi forlod Ferrari og hele formel 1 cirkusset. Kimi er ikke den samme som han var tilbage i 2013, han mangler simpelthen den fart han altid har været kendt for, og Sebastian Vettel sætter ham på plads løb efter løb. Men Kimi er en af de mest populære formel 1 kørere i hele historien, og det er en af grundende til at Ferrari har valgt at forlænge med den ellers normalt hurtige og stabile Finne! Ferrari har ikke vundet VM siden Kimi vandt det i 2007, netop for det italienske formel 1 team.