Kvalifikationen på SPA i Belgien er igang

Netop som Q2 er startet er Kimi Raikkonen udgået med en defekt motor, eller styreenhed! Der er rødt flag, hvilket betyder at kvalifikationen er stoppet indtil Kimi´s bil er kommet af vejen og ikke er til fare for de andre formel 1 kørere.

Med 8 min tilbage af Q2 er der stadig rødt flag, så der kommer formentlig et skud til at sætte en tid fra de andre kørere når kvalen igen bliver sat fri. Rosberg er indtil videre hurtigste mand, skarpt forfulgt af Lewis Hamilton. I Q1 var Rosberg hurtigste mand, lige indtil sidste minut hvor Hamilton tog tiden.

McLaren Honda har ellers proklameret de ville komme med en ny motor til SPA løbet i Belgien og at de ville kunne blande sig i toppen med Ferrari. Meget store forhåbninger og udmeldinger fra japanerne der levere Honda Motoren, og en farce blev det da også til da både Jenson Button og Fernando Alonso begge kun fik kvalificeret sig som 17 og 18 hurtigst! Jenson trak dog denne gang længste strå, og var et halvt sekund hurtigere end Fernando ALonso. Et halvt sekund i formel 1 svarer til et lysår, så måske er Button igang med at afprøve nye motorkomponenter, hvor Alonso måske kører med gammel motorenhed.

Der er 5 min tilbage af Q2 og kørerne har set hinanden af, og ingen har været på banen, men nu er Bottas kørt på banen, og flere følger efter. stillingen er lige nu

Rosberg
Hamilton
Perez
Hulkenberg
Massa
Bottas
Erikson

De andre kører er ude på banen nu for at sætte tid! Hamilton sidder stadig i sin racer og vælger ikke at køre ud igen til de afgørende minutter til Q2.

Kvyat har lige nu sat 8 hurtigste tid, men har maks 2 omgange tilbage til at sætte en bedre tid. Massa er lige nu 3 tiendedele hurtigere end Valtteri Bottas, med 1 min og 30 sek tilbage af Q2.

Valtteri Bottas sætter en tid der er bedre en Perez, det er lige over de 1.40. Kvyat sætter 7 hurtigste tid nu, skarpt forfulgt af Eriksson, med Daniel Ricciardo på 9 pladsen. Daniel Ricciardo kører en omgang mere og presser Red Bull Raceren ind på en 6 plads. Sebastian Vettel, smider ferrari raceren ind på 3 pladsen efter de 2 Mercedes racere. Perez har fået fart i formel 1 raceren i Force India og kører 4 hurtigste tid, virkelig stærkt kørt af Perez og Force India, som har et langt lavere budget end feks. McLaren Honda. Q2 er slut.

Q3 er nu startet, og de fleste kørere er på banen nu for at sætte tid og for at se hvem der skal starte forrest i Spa grand prixet. Favoritten er Lewis Hamilton, stærkt forfulgt af Nico Rosberg som viser tænder denne weekend.

Daniel RICCIARDO er nu på banen også, mens de 2 Mercedes Racere varmer dækkene op til at sætte deres tid. Hamilton er igang med sin flyvende omgang nu, han sætter 30,6 i første sektor, Rosberg er 1 tiendedel hurtigere end Hamilton i sektor 1. Hamilton 47,9 i 2 sektor, og Rosberg har sat 3 tiendeldel til i forhold til Hamilton, og er nu 2 tiendedele efter Hamilton. Hamilton har sat bedste tid nu, med Rosberg som nr 2, Bottas nr 3, Massa 4, Vettel 5, Maldonardo 6, Grosjean 7, der er 5 minutter tilbage af den afgørende Q3. Formel 1 kørerne er nu alle i pit for at få nye dæk og afvente konkurrenterne. Daniel Ricciardo har netop nu presset sin Red Bull ind på 5 pladsen.

3 minutter tilbage nu af Q3, Lewis Hamilton kører på banen nu for at sætte sin sidste tid, og han kan ikke føle sig for sikker da Rosberg lugter blod, Rosberg er kørt på banen nu også, og alle de andre kørere følger efter. Nu kommer de afgørende minutter og hvem der skal starte forrest i morgendagens løb.

Bottas er på vej mod sin første mellemtid, han er 2 tiendedele efter Hamiltons hurtigste tid i 1 sektor. Grosjean kører 30,8 i 1 sektor. Bottas er på vej mellemtid nr 2 og er hermed nr 3. Grosjean placere sig som nr 4, Hamilton er hurtig, men Rosberg er hurtigst, det blir spændende nu. Hamilton sætter Pole Position for 10 gang i denne sæson, Rosberg er nr 2, Bottas nr 3, Grosjean nr 4, Perez 5, Ricciardo 6,

Både Vettel og Rosberg kiksede deres kvalifikation og dermed satte Hamilton hårdt ind og satte feltet på plads endnu engang. Virkelig flot kval af Grosjean og Lotus, som ellers har haft nok med problemer i denne sæson, og slet ikke vist det format, de havde i 2013 sæsonen. Hamilton er lige nu hoppet ud af bilen og virker meget tilfreds, mens han vinker til alle sine fans. Både Vettel og Rosberg er meget skuffet, og med god grund, da Hamilton ligger til at kunne sikre sig F1 verdensmesterskabet anno 2015.