Ferrari: Kæmpe nedtur og skuffende kvalifikation

De store formel 1 stjerner Sebastian Vettel og Kimi Raikkonen faldt total igennem i dagens formel 1 kvalifikation fra Spa banen i Belgien.

Kimi Raikkonen som lige har fået forlænget sin kontrakt med den stejlende hingst Ferrari, måtte sande at livet som formel 1 kører også bærer på store nedture, da han i sin ferrariracer måtte lukke og slukke om håbet for at starte i forreste række i morgendagens formel 1 grand prix. Kimis motor brød sammen ude på banen, og der måtte flages med det røde flag, da han holdt til fare for ham selv og de andre F1 kørere.

Sebastian Vettel, som indtil videre har taget teten af de 2 holdkammerater hos Ferrari, lavede en fejl i sin kvalifikation og endte helt nede på 10-pladsen. En skuffet Vettel var heller ikke til at tage fejl af! Vettel udtalte: “Lad være med at hæng jer i de smådetaljer om at jeg var sølle 3 tiendedele langsommere end Nico Rosberg i Q3, jeg lavede en fejl og endte på 10-pladsen, og mere er der ikke i det! Ferrari er ikke i problemer, og imorgen vil i se os køre op igennem feltet og kæmpe med om podieplaceringerne.”

ALt imens Ferrari fejlede, så leverede Hamilton endnu en genistreg, da han kvitterede med endnu en pole, det er den 10 i denne sæson ud af 11 mulige, og det er altså en præstation der ikke er til at tage fejl af, og man forstår godt at Mercedes valgte at forlænge yderligere med den hurtige Brite. Nico Rosberg har i hvertfald fået sit at se til, og udtalte dog at han håbede de nye regler omkring starten, hvor elektroniske hjælpemidler er forbudt, vil give ham den fordel i forhold til Hamilton så han kan køre forbi ham i starten.

McLaren Honda leverede endnu en farce ved at ende som nr 17 og 18. Dog med Button som hurtigste mand denne gang, og det var med et halvt sekund, hvilket er ret meget i Formel 1. McLaren Honda har dog skiftet motorere igen, så de starter sidst på gridden, da de så modtager en straf for udskiftning af motorer. Vi glæder os til imorgen, så vi kan se hvem, hvad og hvor de allesammen ender, der bliver i hvertfald ikke givet ved dørene og der bliver kamp til stregen.