F1 ingeniørerne forudser kaos i starten på spa

Formel 1 ingeniørerne er bekymrede for, at FIA netop nu, midt i sæsonen har ændret reglerne angående starterne. Kørerne har indtil videre nydt godt af elektroniske hjælpemidler som skulle hindre hjulspind, men dette er slut nu. Fra og med SPA skal kørerne selv regulere gassen og hjulspind og komme bedst fra start, og dette kan give nogle grimme uheld i starten ifølge F1 ingeniørerne. De mener IKKE at start-procedurerne har været tænkt ordentligt igennem. Flere Formel 1 kørere byder dog den nye regelændring meget velkommen og siger at nu er det mere op til den “bedste” kører at komme bedst afsted og ikke bare hvilken ingeniør der har sat den bedste elektronik op på den pågældende racerbil.

Det nye system træder som sagt i kraft ved næste weekends belgiske grand prix på Spa-Francorchamps – og i henhold til Auto Motor und Sport, er nogle hold er bekymrede, de kan ikke ordentligt tilpasse deres 2015 systemer til de nye regler.

FIA er blevet bombarderet i de seneste uger med anmodninger fra holdene om, hvad der er tilladt og hvad der ikke er. Og der er ingen tvivl om at de dygtige teknikere vil finde “huller” i reglementet, der kan hjælpe deres kørere mest muligt og antispindssystemer vil sikkert blive gemt og skjult i andre elektroniske dele, for at dække over snyd. Man kan sige det er formel 1 verdenens “doping”.

Det tyske magasin forklarer, at 2015-specifikationen er designet til at fungere med avanceret software, der skal justeres for de optimale kobling indstillinger.

Formel 1 verdenens dygtigste tekniker og ingeniør er Adrian Newey, Newey har ført Williams, McLaren og Red Bull til flere verdensmesterskaber, og han regnes for den bedste tekniker af dem alle, og ham alle vil betale hvad som helst for at få i stalden. Det regnes med at han vil udvikle et system der omgåes reglerne, men det vil tiden vise, vi skal nok holde øje med Red Bull´s starter de næste Grand Prix´er.