8 procent af vores ingeniører er kvinder

Formel 1 er ikke kun forbeholdt mænd som det var i gamle dage. Det udtaler den kvindelige teamchef hos Williams, Claire Williams Datter af Sir Frank Williams. “Formel 1 er helt anderledes end hvad det var for ti år siden eller endda fem år siden” Den 39-årige Claire Williams har en fremtrædende rolle på hendes fars Grove baserede formel 1 team. Monisha Kaltenborn er chef og medejer hos Sauber F1 Team.

Williams testkører hedder Susie Wolff, og der er nu mange indflydelsesrige kvinder i motorsport, og formel 1 udtalte Claire Williams. “Vi har mekanikere, ingeniører, og aerodynamikere som er kvinder. Otte procent af vores teknikere på Williams F1 team er kvinder. Det lyder måske ikke af meget, men for fire år siden var det nul procent. Vi er der ikke helt endnu, og der er stadig meget at gøre , men det bliver bedre, “sagde hun.

Claire Williams tror dog ikke på at det er et skridt i den rigtige retning at forbyde kvinder i formel 1, som man har gjort på det legendariske motorsportsløb Le Mans. Tidligere på året under Monacos Grand Prix, var der grid-boys i stedet for Grid-girls som man plejer at bruge og som man har en stor tradition for at bruge ved formel 1 løb.

Men Williams siger F1 alligevel har en lang vej at gå, da hun forsøgte at finde og opdrive kvindelige firmaer og kvindelige sponsorer, der var villige til at sponsorere Susie Wolff (Susie Wolff er testkører for Williams) Mange af vores partnere ser det som en god ting, at vi har kvinder i fremtrædende positioner og roller i formel 1.

“Men det er en kendsgerning, at der ikke er rent kvindelige brands/mærker i formel 1. Vi har Unilever, et unisex brand/mærke, men de rene kvindelige brands ønsker ikke at være her, og jeg ved ikke hvorfor,” tilføjede Williams. “Det er ikke fordi det er en mandeverden – 38 procent af vores publikum er kvinder.”

Måske er det fordi nogle mener at kvinder kun når formel 1 på grund af deres køn, og i Susie Wolff tilfælde, er hendes mand Toto Wolff chef for Mercedes, som lige nu er de førende indenfor Formel 1. Adspurgt om hvorfor hun tester for Williams og ikke Mercedes, svarer Claire Williams “På grund af hendes fart og performance, og hvis i ikke tror på mig, kan i jo passende spørge vores ingeniører som arbejder med hende til daglig i udvikling af vores bil.

Susie Wolff har været med til at udvikle den racerbil som vores 2 faste formel 1 kører Felipe Massa og Valterri Bottas kører hver weekend. Hvis hun ikke gjorde et godt stykke arbejde, tror i så vi ville beholde hende? Vi er et formel 1 hold med store ambitioner, og jeg ville ikke sætte vores fremtid i fare ved at bruge en kører, som ikke ved hvad hun laver. For mig er Susie en værdifuld del af vores formel 1 team, og hun gør det rigtig godt. Ellers ville hun ikke være her, “tilføjede Claire Williams.

Williams indrømmede dog, at 32-årige Susie Wolff har kæmpet hårdt mod den opfattelse, at hun ikke rigtig fortjener sit job. “Hun har måttet kæmpe i årtier mod alt dette, og alligevel kom hun ind i formel 1 som testkører. Noget mange mænd ikke engang formår at opnå i deres racerkarriere. Folk burde vise hende mere respekt,” siger Claire.