Formel 1 – Ny spænding om Formel 1 verdensmesterskabet?

Formel 1

træningerne op til det canadiske formel 1 grandprix, hvor teams og kørere samler vigtige informationer, som de kan indstille bilerne efter, når det går løs med selve racet, har i Canada været langtfra normale.

Regn og uheld, som har stoppet trænings-sessionerne, gør, at teams viden om setup til løbet denne gang er noget mere usikkert.

Usikkerheden, hvor teams ikke har samme overblik over dækslid, pitstrategi m.m., er på den anden side med til at give alle os fans et spændende løb, hvor det høje dækslid kan komme bag på folk og skabe lidt panik og lotteri.

EN DEL AF de etablerede topkørere fejlede fælt, og Sebastian Vettel og Felipe Massa nåede ikke engang Q2. Vettel havde elektriske problemer, og problemerne med Massa var motorrelaterede, og en ærgerlig brasilianer berettede om, at han ikke engang kunne bruge højeste gear på langsiden.

Sebastian Vettel (formel 1 kører hos Ferrari) var skuffet efter kvalifikationen.

Mercedes er lige kommet med opdateringer på motorsiden, som skulle give bedre holdbarhed, og derved kan der skrues højere op for turbotrykket og belastningerne, og vi så, at mange kørere med Mercedes-motorer bagi gav den maksimal gas.

Bottas firer lige bag Räikkönen er fremgang for Williams, og Lotus’ Romain Grosjean og Pastor Maldonado var også meget bedre med end normalt. Det bliver fedt at se dem starte som fem og sels. Spændene at se, om de kan bakke det op i racet og videre frem i sæsonen.

Formel 1 teamet FORCE INDIA er også godt med, og Nico Hülkenberg kan være mere end tilfreds med sin syvende startplads, når man kigger på teamets kæmpe problemer tidligere i år. Sergio Perez i den anden Force India starter tier lige bag Red Bull-bilerne, som havde Daniil Kvyat foran teamkammeret Daniel Ricciardo.

Formel 1 teamet Toro Rosso har en skidt weekend med Max Verstappen, som havde en 15 placerings-straf (fem for uheldet i Monaco og ti pladser for et motorskift mere end de tilladte fire i sæsonen) hængende over hovedet. Carlos Sainz Jr. starter som 11’er, men er ikke helt konkurrencedygtig med Renault-motoren.

Hos Formel 1 teamet McLaren er der heller ikke meget som spiller, selv om der efter racet i Monaco, hvor det blev til årets første point, kom fortællinger om kæmpe fremskridt fra teamets side.

Formel 1 køreren Jenson Buttons elektroniske systemer fejlede igen, og briten kom slet ikke ud til formel 1 kvalifikationen. Oven på sladderen omkring Buttons mulige exit fra McLaren ved årets udgang er det her slet ikke, hvad han havde brug for.

Alonso kom kun lige akkurat med til Q2. Langsiderne og behovet for megen motorpower er ikke Hondas livret. Det ligger helt fast, og 20 km/t langsommere topspeed end de hurtigste taler sit tydelige sprog.

McLaren Honda og ikke mindst formel 1 køreren Jenson Button er i gang med endnu en skidt weekend.

Oppe foran var det en heftig battle mellem Rosberg og Hamilton, og de to formel 1 rivaler er i dén grad ved at udkæmpe det psykologiske slag omkring, hvem der kan kalde sig VM-favorit, og efter de hver havde sat sig på henholdsvis Q1 og Q2, var det i sidste ende Hamilton, som satte foden ned og i bil nummer 44 sikrede sig sin pole position nummer 44 og nu for 15. gang i træk starter fra forreste række. Han kan i nat sove bedst af de to.

Men det bliver et hektisk formel 1 grandprix, hvor mange ting skal sættes på plads …