Niki Lauda forsvarer Lewis Hamilton

Niki Lauda tager nu bladet for munden og forsvarer sin verdensmester Lewis Hamilton.

Lauda mener ikke at grunden til at Lewis Hamilton ikke sluttede øverst på skamlen ved sidste formel 1 løb skal findes i og ved den hyldest man ved samme grand prix udførte for den nu afdøde formel 1 kører Jules Bianchi.

Som alle ved er det jo første gang i næsten 2 år at ingen Mercedes bil sluttede på podiet, ellers har Mercedes fejet ALT modstand af banen og stort set kørt 1-2 sejre hjem i så stor stil at Seertallet var/er stærkt faldende på grund af kedsomhed.

Lige før starten gik, havde samtlige formel 1 kørere samlet sig på gridden for at holde 1 minuts stilhed for den afdøde formel 1 kører Jules Bianchi, som døde 9 dage før Ungarns Formel 1 grand prix. Den hurtige og meget talentfulde franskmand, kørte ind i en kran, der var i færd med at fjerne en formel 1 bil i et sving på Suzuka-banen tilbage i Oktober måned 2014. Det var begyndt at regne kraftigt og den nye virtuelle safety car blev startet op, og desværre endte Jules med at skøjte af banen og lige ind i kranen, som han tog med sit hoved først.

Jules Bianchi blev svært hjerneskadet og lå i koma i 9 måneder, før hans hjerte måtte give slip.

Efter denne episode og efter alle formel 1 kørere holdte stilhed for deres afdøde kammerat og kollega, haglede kritikken ned over Hamilton for ikke at have præsteret i Ungarns grand prix, modsat alle de andre grand prixer.

Lewis Hamilton udtalte selv at det var det værste grand prix han havde kørt siden 2008.

Lauda udtaler “At Hamilton ikke kørte paradekørsel denne gang har intet med Jules Bianchi´s død at gøre, det er umuligt at vinde hver gang, Hamilton glippede i starten da de røde lamper slukkede og resten er historie. Et par straffe i form af smadret næse og drive thru gjorde det umuligt at genvinde podiet for den hurtige brite” udtalte Lauda “mig bekendt kørte Sebastian Vettel samme løb som Hamilton, og Vettel var ligesom Hamilton også med til at holde 1 minuts stilhed for Jules inden løbet, og ham gik det da ok for, grinede Niki Lauda smørret.

Næste løb bliver efter sommerferien, og kører på Spa francorchamps. Denne bane er kendt for skiftende vejr, og for masser af uheld og dramatik.