Vettel: Raikkonen har ikke mistet grebet

Sebastian Vettel (ferrari-kører) tror ikke på at hans team kammerat Kimi Raikkonen har mistet sin fart, som han altid har været kendt for. Vettel mener stadig at Kimi er én af de hurtigste kører i formel 1 feltet, og tvivler ikke på hans evner bag rattet.

Raikkonen har udtalt han er blevet glad og motiveret for at køre formel 1 igen efter Alonso forlod teamet sidste år til fordel for McLaren. Kimi vil meget gerne køre formel 1 for ferrari i 2016, men ferrari har udtalt at kimi skal køre sig til en plads i teamet til næste år. Med andre ord vil Ferrari se resultater før de skriver under på endnu et år med ferrari.

Kimi er ellers manden som sidst sikrede et formel 1 verdensmesterskab til de stejlende hingste fra Italien, dette skete i 2007 hvor han sluttede lige foran Lewis Hamilton og Alonso, med henhold 1 og 2 point, så det var en tæt sæson.

Vettel siger han var Raikkonen fan, før han selv kom ind i formel 1, og han beundrer hans bedrift da han skiftede formel raceren ud med en Rallybil i 2010 og 2011.

“Jeg husker tydeligt da jeg var lille, da jeg sad foran tv´et og så på Kimi´s onboard laps, og var dybt imponeret.

“Det er stadig den samme fyr, og der er ingen tvivl omkring at hvis du går op og ned igennem paddocken, så er kimi stadig én af de mest rutineret kørere. Jeg ved ikke om andre kørere ville kunne skifte fra formel 1 til Rally og tilbage igen og være så succesfulde, OK, han vandt ikke Rallyverdensmesterskabet, men prøv at se hvad de foretager sig i de teams, det er meget anderledes end formel 1 og Kimi er ikke vokset op med Rally.

Raikkonen er blevet kørt agterud af sin teamkammerat Vettel i denne sæson, med 59 point efter. Red Bulls Daniel Ricciardo og Williams Valterri Bottas, har været rygtet til at afløse Kimi Raikkonen efter denne sæson.

Vettel har udtalt, at han ikke er klar over hvordan forhandlingerne forløber omkring Kimi´s sæde, men at han mener at ferraris hovedmål må være at vinde verdensmesterskabet og skabe en god atmosfære på holdet.