Ungarns grand prix 2015

Så er ungarns gp kørt, og sikke et drama vi var vidne til. Den tid hvor man normalt så ungarns GP for det mest kedelige løb på kalenderen er forlængst forbi. Dette GP har underligt nok været et af de mest interessante løb de sidste par år i træk.

Da starten gik sad jeg med en fornemmelse af at det blot ville blive endnu en “walk in the park” for den ellers så suveræne Lewis Hamilton, men sådan skulle det ikke gå, Lewis Hamilton, og Nico Rosberg, de 2 Mercedes kørere blev praktisk talt taget på sengen af Sebastian Vettel og Kimi Raikkonnen (begge fra Ferrari) da starten den gik.

Da de røde lamper slukker og løbet bliver givet frit, skyder Vettel frem som skudt ud af en kanon og nupper første pladsen fra Hamilton som slet slet ikke kan holde trit med de andre kørere, og han må se sig overhalet af både den ene og den anden, både udenom og indenom. Hamilton blive for en kort periode frustreret og kører med hovedet under armen og det ender med en afkørsel på 2 omgang med hans teamkammerat Rosberg. Dette betyder desværre for Hamilton at han sejler ned gennem feltet på en tiendeplads, før han finder fodfæste igen og begynder at arbejde sig op gennem feltet, som han jo har prøvet så mange gange igennem hans Formel 1 karriere.

Imens Hamilton kæmper ligger Vettel lunt på en 1 plads med Kimi lige bag sig og en Rosberg som prøver at holde trit med de 2 Ferrarier, dette ser dog ud som om at Vettel snildt vil kunne køre en sejr hjem, hvilket løbet også ender med. Desværre for Kimi er det endnu engang ham der bliver ramt af uheld (mon ik det er hans sidste sæson) og han må til sidst udgå med sin fuldblods røde racer.

Pågrund af alt virvaret, har de ellers utrolig ringe McLaren racere fået sneget sig ind i pointene UDEN at brænde sammen (hvilket er en sensation i sig selv) og Fernando Alonso ligger endda helt oppe på en 5-plads, hvor Jenson i en periode lå 8’er, men en stærkt kørende Lewis Hamilton imod slut, trods drive thru penalties, køre sindssyg stærkt og sætter den ene hurtigste omgang efter den anden og overhaler Jenson som om han stod stille, en KLAR magtdemonstration imod hans tidligere så ærekære McLaren team.

Da Rosberg er bagefter Hamilton i mesterskabet og godt kunne bruge nogle point, ser det også godt ud i midten af løbet, han ligger nr 3 og Hamilton nr 10, men i slutningen af løbet presser Red Bull kørern Ricciardo sig på med svimlende hastighed (øhhh hvor kom det fra?) og angriber Mercedes køreren omgang efter omgang, selvom hele siden er beskadiget efter et uheld på banen. Det ender med at han angriber Nico Rosberg for enden af langsiden, med rygende dæk og overhaler Nico, men Nico giver ikke op så let og kastr sin Mercedes ind foran Red Bull raceren igen, hvilket betyder at Ricciardos frontvinge rører Rosbergs bagdæk så han punktere, med dette uheld sejler han ned igennem feltet, og den ellers så hurtige Hamilton som selv havde sit hyr med at få tingene til at spille, drøner forbi Rosberg og scorer vigtige VM point i kampen om mesterskabet.

Man må formode lige nu at Verdensmesterskabet udelukkende kommer til at bestå mellem de 2 team kammerater fra Mercedes Lewis og Nico, med Sebastian Vettel som svag outsider, med små 40-50 point op til Lewis på 1-pladsen.

Et enormt spændende løb, efter nogle meget kedelige race, dog var Silverstone sidste gang også enormt spændende, men dette løb her toppede i min optik, vi ser meget frem til kørernes favoritbane og en af de få tilbageværende ” gamle ” og klassiske racerbane SPA banen. Desværre går kørerne på sommerferie nu, og vi er tilbage med næste Formel 1 løb i August.

Følg med for flere interviews med kørerne og de snart spændende kørerrokader mellem Bottas, Kimi, Magnussen, Stoffel Vandoorne, og Jenson Button. hvem bliver? Hvem ryger ud? Only time will tell.