Fernando Alonso fristet til at skifte F1 ud

Den spanske Formel 1 stjerne Fernando Alonso, udtaler at han godt kunne se sig selv køre i andre serier end Formel 1. Med dette henviser Alonso til  Formel 1 kollegaen Nico Hulkenbergs sejr ved 24 timers løbet Le Mans, som han vandt sammen med Porsche, i hans debut.

Nico Hulkenberg kører for Force India i Formel 1 og fik lov af teamet til at stille til start i Le Mans, noget han nok er meget glad for nu. 😉

“Le Mans er et løb jeg altid gerne har ville køre, det er motorsportens kronjuvel, når vi snakker legendariske løb, og det er noget helt andet end Formel 1.

Alonso er blevet træt af alle de regler som hgler ned over Formel 1 for tiden, nedgraderinger, nedroslinger, mindre motorer, ingen tests, få motorere til en sæson, max benzin forbrug under løb og listen er lang.

“Jeg elsker motorsport, alle kategorier, og Formel 1 er ikke så spændende som det har været – i hvertfald ikke for mig, tilføjer den tidligere dobbelte F1 verdensmester.

Til trods for den historisk ringe sæson start for hans nye team McLaren Honda, så holder han hovedet højt og udtaler at alle er super motiveret hos McLaren, til trods for de dårlige resultater.

“Red Bull vandt jo heller ikke første år de stillede op, det samme med Mercedes, det tager tid, jeg tror på vi kan føre det her til en ny æra i Formel 1, men at det ikke bare sker over en nat.

Alonso har i lang tid gjort det klart, at han ikke kan lide de dæk der bruges i Formel 1 lige nu. Pirelli er hoved og ene leverandør af dæk til Formel 1, og Alonso mener at dækkene burde holde kortere tid, hvilket ville betyde flere pitstops, og dermed øge spændingen og underholdningsværdien for kørere og tilskuere.

Alonso brokker sig også højlydt over de begrænsninger der er kommet i F1 de senere år. Bla. at en formel 1 bil nu kun er 2-3 sekunder hurtigere pr omgang end rugekassen under formel 1 GP2!

Bernie Ecclestone og Formel 1 arbejder på at en formel 1 bil gerne skulle blive 5-6 sekunder hurtigere pr omgang i 2017 og at lyden skal tilbage. De nuværende formel racere larmer simpelthen ikke nok, der sidder turbodrevet V6 motorer i, men de er nærmest lydløse i forhold til de gamle V10 motorer man kørte med i slut 90’erne og i 00’erne.