Mand får 60 dages fængsel for ulovlig streaming

En mand fra Jylland har fået en dom for at ulovligt streaming af tv-kanaler.

Retten i Ålborg har dømt en mand fra Jylland 60 dages betinget fængsel for ulovligt at have streamet tv-kanaler gratis ud på en hjemmeside til andre internetbrugere. Det skriver Anklagemyndigheden i Aalborg.

Det drejer sig omkring 82 tv-kanaler der blev gjort offentlig samt gratis tilgængelige videre en hjemmeside, ved navn whargarbl.dk. Med et enkelt klik på musen, kunne alle se betalingskanaler som Eurosport, TV3, Cartoon Network og Viasat – ganske gratis.

Organisationen STOP der bl.a. repræsenterer TV2 A/S, C More Entertainment AB og SBS Discovery anmeldte sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) .

Efterforskningen førte frem til indehaveren af hjemmesiden Whargarbl, der i retten forklarede, at han streamede tv-kanalerne “fordi han kunne”.

Dommen i Aalborg omfatter ud over den betingede fængselsstraf også et erstatningsforlig på 100.000 kr., som den dømte skal betale til de forurettede tv-selskaber.

Men er det rimeligt at en mand der ingen personskade har gjort får så hård en straf for at formidle ulovlig streaming til andre netbrugere gratis? Vi ser rent faktisk voldtægtsforbrydere samt voldspsykopater der får lavere straffe end denne mand fra Nordjylland.