Skal dit barn have sin første mobiltelefon

Mobilabonnement til børn

Er du blevet tudet ørerne fulde af dit barn omkring sin første mobil med tilhørende mobilabonnement? Så frygt ej, du er formentlig ikke den første dette sker for, og næppe den sidste. Når ungerne begynder at få øjnene op for elektronikken (og det gør de tidligt) så føler mange forældre de måske er dårlige forældre fordi de køber alt mulig elektronik til deres børn i stedet for de er ude og lege i naturen, som vi selv var det da vi var små. Udover barnet skal have sin første mobil og abonnement, så tænker forældrene tit om det bliver alt for dyrt, om barnet får ringet numre op som vil sende dyre telefonregninger afsted mod forældrenes postadresser.

Der er gode plusser med at du giver dit barn sin første mobiltelefon og mobilabonnement, tildels kan du ALTID få fat i dit barn, når det er ude (hvis telefonen ikke er smadret, glemt, eller tabt, samt løbet tør for batteri) og dit barn kan altid ringe til dig hvis det skulle have problemer. Med hensyn til regningen, så tilbyder de fleste teleselskaber og mobilselskaber gode billige mobilabonnementer til børn, dette betyder at DU styrer overlegent forbruget, hvem barnet kan ringe til, samt hvad barnet kan downloade, hvis der er data inkluderet i mobilabonnementet.

På den måde behøver du ikke bekymre dig om uforudsete telefonregninger på abonnementet, og du har fuld kontrol og adgang til at styre lige præcis hvem, og hvad barnet skal kunne ringe og downloade på nettet, dette kunne være i form af spil mmm.

Hvis dit barn nu har en del venner/veninder der allerede har fået en mobiltelefon samt et mobilabonnement, så kunne det være en god ide, lige at høre hvilket teleselskab eller mobilselskab de har benyttet sig af, grunden til dette er, at de fleste teleselskaber har fri tale til alle andre abonnementer, så længe de har samme teleselskab, på den måde er der jo nogle penge at spare på selve mobilregningen, og så slipper du for at tænke mere over dette.

Vælger du at købe feks. en dyr iphone 6 til dit barn, som jo er det hotte lige nu, så kan den hos de fleste teleselskaber afbetales rentefrit i op til 2 år, på den måde kan det være nememre at få det hele til at løbe rundt i dagligdagen hvis man ikke lige har 5.000 kr til en spritny telefon kontant. En anden måde var også at finde en god brugt mobiltelefon i den blå avis, som er i god stand, med kvittering (hvis du skal sikre dig mod den er stjålet, og den går i stykker) samt med alt medfølgende tilbehør, såsom mobiloplader, headset, samt evt en stick til at udtrække simkort.

Du skal være 18 år gammel for at tegne et mobilabonnement i dit eget navn. Og telefonabonnementet kan ikke stå i dine børns navne.