Hvilket Simkort skal jeg vælge?

mikro-sim-nano-simkortHar du bestilt et nyt mobilabonnement og samtidig har besluttet du skal have en ny mobiltelefon eller smartphone, så skal du finde ud af, hvilket simkort der skal bruges til din nye mobil eller smartphone. Køber du en ny mobiltelefon fra et af de danske teleselskaber, så sender de fleste et “kombi” simkort med mobilen. Et kombi-simkort er et simkort, der indeholder alle 3 varianter, dvs et almindeligt simkort, et Micro-simkort og det helt nye simkort format der er kommet de sidste par år, nemlig Nano-simkort.

Det almindelige simkort er det største af dem alle, og det er ikke brugt i så mange mobiletelefoner som idag bliver solgt hos mobilselskaberne. Mikro-simkortet er vel det simkort der stadig er brugt mest i de fleste mobiltelefoner, og det er lidt mindre end det almindelige simkort. Det 3 og sidste simkort er Nano-simkortet, og det er ikke særlig stort. Nano-simkortet overtager tronen fra mikro-simkortet og er den nye “standard” indenfor simkort. Nanosim er meget lille, og har man store fingre kan det godt være svært at få fumlet det ind i sin mobiltelefon, heldigvis skal dette jo kun gøres een gang.

Er du ny kunde hos et af teleselskaberne og køber en ny mobil, så kan du godt forvente der er vedlagt et simkort i selve mobilpakken, og det burde være den korrekte størrelse da teleselskabet som regel sørger for at vedlægge det rigtige. Når vi skriver “som regel” i parentes er det fordi der selvfølgelig KAN ske fejl hos teleselskaberne og så må du altså bestille et nyt, eller sørge for de vedlægger et multi-simkort, et simcard hvor du selv kan vælge hvilken størrelse det skal være.

Har du fået tilsendt et kombi-simkort, så kan du altid tage dit nano-sim som du har “klikket” ud af de 2 andre simkort, og sætte det tilbage igen, hvis du pludselig skulle få en ny mobiltelefon, der bruger et større simkort end nanosim.

På nogle smartphones idag, kan man indsætte 2 simkorts, dette er optimalt for nogle mennesker som måske har flere arbejdstelefoner, og som ikke ønsker at skifte simkort hele tiden. På denne måde, skifter du bare simkort, i selve telefonens opsætning, og vupti, så virker det.

Jeg har ikke bestilt nyt mobilabonnement eller købt ny mobiltelefon:

Har du hverken bestilt et nyt mobilabonnement eller købt en ny mobiltelefon, men blot ønsker at få tilsendt et nyt simkort, men du ved ikke hvilket der sidder i netop din smartphone?

Så kig på denne side her gå op i højre hjørne hvor der står “søg” skriv mobilens navn, og se under Simkort specifikationer om det er et almindeligt simkort, mikro eller nanosim der skal være i netop DIN mobiltelefon.

Rigtig god fornøjelse