Nokia Lumia 1520 anmeldelse

nokia lumia 1520Ja, jeg ved godt telefonen har været ude i lang tid og ikke er noget “nyt” produkt, men alligevel kan jeg ikke lade være med at spekulere på at det er Windows/Microsoft/Nokias SIDSTE flagskib i phablet udgaven, og den fortjener en test og gennemgang.

Jeg fik øjnene op for Lumia 1520 efter jeg havde set utallige videoer og reviews på youtube omkring Nokia Lumia 930, en fed telefon som stort set har det hele, meeen Lumia 1520 har bare LIDT mere til trods for den er udkommet først. Det første jeg lagde mærke til i videoanmeldelserne på youtube af Lumia 930 var at de fleste kommentarer var positive, det er sjældent set, når man ser anmeldelser på nettet. Generelt er det bare en evig krig imellem iOS fans (Apple) Android fans (Google) og Windows Mobile (Microsoft/Nokia). Men denne gang var det alligevel anderledes, folk havde næsten kun positive ting at sige om Lumia 930, og når der var noget kritisk, var det som regel fordi de skrev at man skulle tjekke Nokia Lumia 1520 ud, som havde de sidste ting som Lumia 930 manglede, og det var på trods af der er en KÆMPE forskel i størrelserne på disse 2 telefoner, Nokia Lumia 930 måler nemlig 5″ på skærmen, hvorpå Nokia Lumia 1520 måler hele enorme 6″ på skærmstørrelsen, det er med andre ord en ordentlig krabat.

Nå interessen for Lumia 1520 blev større hos mig, endda meget større, og jeg besluttede at den telefon ville jeg nu anmelde og teste. Jeg startede med at bruge pricerunner for at finde den billigste model, den kunne erhverves i elgiganten for 2899,- eneste problem var blot, det havde kun een mobil hjemme, og den var i Hobro, og skulle man eje den, så skulle man hente den i butikken, da de ikke ville sende den, det var med andre ord CollectStore, og da jeg bor i København, kunne jeg ikke bruge det til så meget, så jeg søgte videre. De fleste butikker havde gode priser på smartphonen, men den var IKKE på lager, (hvad nytter billige priser så?) Så jeg besluttede mig for at tjekke den blå avis ud, til min STORE overraskelse var der kun 2 mobiler sat til salg fra PRIVATE i HELE den blå avis, det var altså også MED Jylland! WoooW den havde jeg IKKE set komme, udover det var priserne dyrere end hvad en helt ny kostede (lol folk tror altid de gemmer GULD  i skuffen) Men pludselig fandt jeg en annonce fra en forhandler der sprang mig i øjnene, telefonen var godt nok gul og jeg ville have en sort, men tænkte hva fanden, prisen er langt under hvad de andre kostede, så det var bestemt et forsøg værd.

Jeg ringede til firmaet BlueCity, et elektronik firma der solgte og købte brugt elektronik, ekspedienten sagde at ja den havde de på lager og den var fuldstændig som ny, de havde endda 3 af dem og jeg var velkommen til at komme og kigge på den, så det gjorde jeg.

Jeg startede bilen og kørte ind til BlueCity på Vesterbro, og det første jeg fik øje på ovre ved mobilerne der var til salg, var en kæææmpe phablet i gul, og det viste sig så at det var Lumia 1520. Jeg synes faktisk den gule farve var MEGA fed live, og var slet ikke i tvivl om at den skulle være gul i stedet for den sorte jeg først ville have. Jeg tjekkede mobilen for fejl og mangler og den var som de sagde, i perfekt stand, jeg købte hermed produktet og kørte hjem for at teste, lege og anmelde.

Min første tanke var at denne her er HUGE stor, størrere end min Note 3 som har været en fast følgesvend i 1.5 år. Min anden oplevelse med telefonen var displayet, det var godt nok “kun” Full HD altså 1920×1080 p men hold nu OP hvor var displayet bare flot, skarpt og crisped! Med andre ord, JEG VAR SOLGT! Oplevelsen med telefonen var flydende og INTET lag what so ever, og det er med en Snapdragon 800 2.2Ghz processor, som rent faktisk er en gammel processor i en android telefon. Der er bare lige den lille hage, at i en windows telefon, med deres eget styresystem, så var denne processor faktisk OVERKILL! Og det var man slet ikke i tvivl om når man kørte rundt i menuerne, alt kørte smooth, flot og uden lag. Telefonen har indbygget slot til mikroSD kort, en feature som den helt nye Nokia Lumia 930 IKKE havde, en anden ting telefonen også gemte på var glance featuren. Glance er når man svagt kan se klokken, datoen og andre notifikationer på sin smartphone når telefonen er på standby, en ret fed og cool detalje, når man har valgt fra Microsofts side IKKE at indføre en LED-notifikations lampe, som man ser på de fleste Android enheder. Disse begynder at blinke i forskellige farver, alt efter om du har fået en SMS, Mail, eller en besked på Facebook.

Men på Nokia Lumia er det altså glance featuren der er indbygget på denne model og det virker til UG, hvis du vil se notifikationer, så kan du dobbelttappe på skærmen og telefonen vågner, og du kan også bare swipe hånden over telefonen uden at røre og den viser dig mistede opkald mm, super smart og nyttigt hvis du spørger mig.

Telefonens Kamera er på hele 20 MP pure view med Carl Zeiss optik. Og lad mig slå een ting fast, dette kamera sparker RØV! Måske er det ikke helt ligeså godt som på Lumia 1020 som huser et 41MP kamera med Xenon flash, som tager fantastiske billeder i meget mørke omgivelser, men tilgengæld er kameraet i Lumia 1520 langt hurtigere, og det er en god ting, når du skal have taget et hurtigt billede af lille Ulrik, der lige har lært at gå, eller katten Frederikke som laver narrestreger. Kameraet har optisk billedstabilisering, hvilket sikrer nogle ret så gode fotos om natten og aftenen i dårlig belysning, i hvertfald på en mobil. Kameraet er hurtigt til at fokusere, især på grund af OIS og du får utrolig mange gode detaljer med i dit billede. Når du har taget et billede, laver telefonen 2 billeder, det ene er på 5 MP og det andet 19 MP, det på 5 mp bruges til de sociale medier, hvis du ønsker at uploade det, og det andet kan du bruge til hvis du er designer og kan lide at lave ting ved dine billeder. Eneste minus er bare at du skal tage billede ud af telefonen ved at plugge den til en computer.

Telefonen har indbygget 32GB (nogle modeller har kun 16) og den kommer med trådløs opladning, dette kræver blot at du køber en trådløs oplader til ca 500 kr, så kan du blot smide din telefon ovenpå pladen, og opladningen starter op, super smart og lækkert, så man ikke skal stå og rode med små mikroUSB stik i mørke osv. I selve pakken som telefonen ankommer i, får man en oplader, et headset, og en lille stikker, så man kan trykke portene ud til simkort og mikroSD kortet, en ret god service som Apple kunne lære lidt af! Tit står man der med sin helt nye telefon og vil bare igang, men man kan ikke få åbnet porten til SIMkortet da det kræver en lille nål. Det medfølgende headset i kassen er i den farve som du bestiller telefonen, SUPER FEDT Nokia, ALLE andre kunne lære af det, de telefoner jeg har haft, har blot kastet et smagsløst hvidt ned i kassen, selvom telefonen var rød, eller sort, så godt gået Nokia, det er jo de små detaljer man husker mest når man køber mobiltelefon.

Appstore har fået mange tæsk for dens manglende udvalg i forhold til iOS og Android, men jeg havde faktisk frygtet det værre. De Apps jeg har haft på min Android og Iphone havde de også i Windows store, så lige pt har jeg intet at beklage mig over, der var både mobile pay, danske bank, og de spil jeg plejede at spille. Nu er jeg heller ikke nogen appfreak, det vil jeg gerne indrømme, men indtil videre er jeg ikke skuffet over app udvalget, og formoder det kun bliver bedre og bedre, ligesom Android også blev det, da de var nye på markedet.

Een ting der irritere mig lidt ved telefonen er selve tekststørrelsen på websider og nogle apps, bla. facebook appen, ALT tekst er alt for stort så selv min nabo kan se hvad jeg skriver, man kan ændre tekst størrelsen i telefonen, og det har jeg gjort, ligeså har jeg ændret tekststørrelsen på selve internet explorer som jo er microsofts browser, men det er stadig bare ALT for stort, det er måske godt til en der er 80 år gammel og ikke kan se, men mine øjne fejler altså ikke noget, og jeg vil meget gerne have det mindre. Jeg har prøvet forgæves at søge nogle løsninger på nettet, og kan blot konstatere at flere lider at samme problem som mig, men der pt IKKE er en løsning på dette! Ærgeligt ærgeligt Nokia, håber virkelig i sender en update ud til telefonen så det kan løses, og man kan lave tekst osv mindre, så det ikke ligner en børnetelefon i menuer fra BR.

Ellers er telefonen udført i et flot hårdt og massivt polycarbonate skal, og den ser bare drøn hamrende godt ud. Man føler virkelig man står med et premium produkt i hånden. Telefonen er til et helt specielt marked, nemlig til dem der ved at telefonen skal betjenes med 2 hænder, for 1 håndshåndtering er umuligt, men er man klar til at udforske phablet kategorien så får man den fedeste telefon ever, også federe end Samsung Note serien, ifølge min smag. Det er første gang jeg prøver en windows mobil og jeg er helt vild med de live tiles der florere på startskærmen, som man selv kan lave større eller mindre og helt fjerne. Dette OS er nok det nemmeste man kan benytte, jeg troede ellers iOS hos Apple var det mest brugervenlige, men dette overgår det i hvertflad hvis du spørger mig.

Tastaturet i Lumia 1520 er stort, og godt og man trykker aldrig ved siden af, desværre er der ikke swipe til det danske tastatur, (kun engelsk) det samme som vi kender som swiftkey til android. Men før i tiden var det heller ikke at få til en iphone, og det kan man nu, så vi håber på der kommer en update så vi kan installere dette, det kaldes vist wordfload til windows phone, og det er altså super lækkert og hurtigt at skrive på. Men til trods for at man skal trykke normalt på hver enkelt tast nu, så virker det upåklageligt, og da skærmen er så stor, og keyboardet er stort, kan man skrive temmelig hurtigt alligevel, og det er et af de bedste vi har prøvet, der er også et stort udvalg i indbygget smileyer på telefonen, så der er noget for enhver situation, når du skriver med vennerne. Tastaturet er også rigtig god til at gætte hvad det næste ord er som du skal til at skrive, og så kan man blot trykke på det foroven og så går det faktisk endnu stærkere. Selve ordbogen virker meget intelligent og det hele kører som en leg uden fejl og mangler. Lækkert!

En lille fed feature i telefonen som jeg VIRKELIG har savnet på min ipad og android mobil, var en slags børnesikring, når min datter på 2 år gerne ville se videoer på min telefon, både youtube, og dem af hende selv, som jeg selv havde optaget, så når jeg fik mobilen tilbage, var der ALTID rodet rundt i alle menuer og apps var fjernet osv, dette var møg irriterende, og man skulle hele tiden holde øje med hun ikke loggede ind på facebook og skrev alt mulig volapyk, det samme galdt på ipaden, selvom den var en smule bedre, men det var bare ikke godt NOK! På denne Lumia 1520 er der noget der hedder “børnehjørnet” det er en slags “deres egen side” på mobilen og det virker SUPER godt! Man aktivere det ved at man er ude på sin startskærm på sin mobil, og så swiper man til venstre for at åbne børnehjørnet, og derinde kan de ikke komme andre steder end KUN at være der med de apps, spil, videoer mm som DU har addet og tilføjet dertil, DET er smart og det har virkelig været savnet på mine andre enheder. Nu kan jeg stikke min datter mobilen og slet ikke være nervøs for at der er gået kludder i hele telefonen når jeg får den tilbage.

I selve batteriet er der laaang holdbarhed, det er på hele 3400 mAh og jeg har ved første opladning og HEAVY USE holdt telefonen kørende i 1 døgn og 11 timer, med 10 procent tilbage, og jeg har kørt den hårdt med Email, facebook, billeder, optaget videoer i full HD, spillet spil, set youtube videoer, netflix osv osv. Telefonen har nærmest ikke været til at slide op, så det er rart, at man ikke behøver være bange for at man ikke kan komme igennem en hel arbejdsdag ELLER 2, for det klarer mobilen UDEN problemer, hvis du ikke engang spiller eller ser film, jamen så vil jeg vove at påstå du sagtens kan komme igennem med 3 dage uden problemer, og det er rigtig flot i vore dages standard. Det har også noget at gøre med at skærmen er 1920x1080p og ikke et 2K display som visse andre telefoner. Denne telefon har 367 PPi hvilket er bedre end den nye iphone 6, og så er windows-platformen langt mindre strøm og ressourcekrævende end Android, og det var også derfor der var en ældre processor i denne telefon end hvad du finder i den nye Samsung Note 4 feks, som har en Snapdragon 805 processor.

Du finder ikke fingertryksaflæser, telefonen er heller ikke vandtæt som på de nye android modeller, men jeg har sådan set heller ikke noget imod lige at trykke en kode ind på 4 cifre, windows har heldigvis sparet en for eet klik, da man ikke behøver trykke ok/enter når man har indtastet koden, så snart de 4 cifre er indtastet, låser telefone op, hvis koden er rigtig. På min Note 3 skulle man indtaste koden og så trykke ok, det sparer man så her, det er måske i småtingsafdelingen, men når man låser sin telefon op 100 gange på en dag, så er det ret fedt.

Om du skal have en telefon der er vandtæt er selvfølgelig op til dig, jeg kan også se det fede ved at kunne tage den med ud i vandet og skyde nogle gode billeder af ungerne der bader, men hvor tit gør man egentlig også det? Jeg havde før denne telefon en Sony Xperia Z3 Compact som er vandtæt til ned på 1 meter i 30 min, og jeg fik ikke brugt det een eneste gang overhovedet, til trods for jeg bader i svømmehallen med min datter på 2 år, min een gang om ugen. Det var da også fedt jeg kunne hive telefonen frem i regnvejr og skrive løs uden at være bange for den blev ødelagt, problemet var bare, at telefonen ikke reagerede rigtigt på touchskærmen så snart der kom vand på, og det var utroligt svært at skrive en sms med våde fingre, sååå så meget for en telefon der er vandtæt. Men jeg vil lade det være op til jer at bedømme om denne telefon/phablet fortjener en plads i jeres lomme, den er stor og den er ikke for enhver, men for dig der vil mere end bare se tjekket ud på diskoteket med nyeste iphone, så er denne telefon et MUST TRY hvis du er til phablets, og jeg kan LOVE jer, at den trækker MERE opmærksomhed end en ny iphone, den skrigende gule farve, i dens kæmpe design, får enhver på gaden til at vende og dreje hoveder, det er meget sjovt at se og høre når folk siger “hold nu op hvor er den stor” Det eneste du så kan og bør svare til dette, er “Tusind tak, det sagde hun også igår” hehe

Selve specifikationerne er:

NETWORK Technology
GSM / HSPA / LTE
LAUNCH Announced 2013, October
Status Available. Released 2013, November
BODY Dimensions 162.8 x 85.4 x 8.7 mm, 120.3 cc (6.41 x 3.36 x 0.34 in)
Weight 209 g (7.37 oz)
SIM Nano-SIM
DISPLAY Type IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors
Size 6.0 inches (~71.4% screen-to-body ratio)
Resolution 1080 x 1920 pixels (~367 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass 2
– ClearBlack display
PLATFORM OS Microsoft Windows Phone 8, upgradeable to v8.1, planned upgrade to Windows 10
Chipset Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800
CPU Quad-core 2.2 GHz Krait 400
GPU Adreno 330
MEMORY Card slot microSD, up to 64 GB
Internal 16 GB (RM-940 only)/32 GB, 2 GB RAM
CAMERA Primary 20 MP, 4992 х 3744 pixels, Carl Zeiss optics, optical image stabilization, autofocus, dual-LED flash, check quality
Features 1/2.5” sensor size, 1.12 µm pixel size, PureView technology, dual capture, geo-tagging, face detection, panorama
Video 2160p@30fps (after WP8 Denim update), 1080p@30fps, optical stabilization, stereo sound rec., check quality
Secondary 1.2 MP, 720p@30fps
SOUND Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes
– Dolby Headphone
COMMS WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, hotspot
Bluetooth v4.0, A2DP, EDR, LE/ apt-X after WP8 Denim update
GPS Yes, with A-GPS, GLONASS
NFC Yes
Radio FM radio
USB microUSB v2.0
FEATURES Sensors Accelerometer, gyro, proximity, compass
Messaging SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser HTML5
Java No
– Wireless charging (Qi-enabled)
– Active noise cancellation with a dedicated mic
– OneDrive (15 GB cloud storage)
– MP3/WMA/WAV/eAAC+ player
– MP4/DivX/XviD/H.264/WMV player
– Document viewer
– Video/photo editor
BATTERY Non-removable Li-Ion 3400 mAh battery (BV-4BW)
Stand-by Up to 768 h (2G) / Up to 768 h (3G)
Talk time Up to 27 h 40 min (2G) / Up to 25 h (3G)
Music play Up to 124 h
MISC Colors Yellow, white, black, red, green (AT&T)
SAR EU 0.64 W/kg (head) 0.20 W/kg (body)
Price group About 350 EUR
TESTS Performance Basemark OS II: 1116
Display Contrast ratio: 1207:1 (nominal) / 1.813:1 (sunlight)
Camera Photo / Video
Loudspeaker Voice 73dB / Noise 66dB / Ring 74dB
Audio quality Noise -89.3dB / Crosstalk -89.4dB
Battery life
Endurance rating 107h

Telefonen kan stadig købes hos nogle teleselskaber, og til ca 3000 kr. Vi var heldige og fandt denne helt nye mobil til kun 2299,- og til den pris kan man godt leve med at teksten er for stor på mange ting, vi håber der kommer en update så man kan ændre dette. Vi anbefaler klart denne mobil fremfor andre phablets, da det er den bedste vi har prøvet til dags dato, du kan også vælge at vente lidt og se om der snart kommer en ny på markedet fra microsoft, da denne her jo er 1,5 år gammel. Men hvis du vil ha den sidste flagskibs phablet fra det gamle gode Nokia, så er det denne her du skal købe, da de nye telefoner fremover ikke kommer til at hedder Nokia, men Microsoft.

God fornøjelse