Huawei stopper med navnet Ascend

Efter blot 3 år med navnet Ascend tilknyttet den Kinesiske Mobil-gigant Huawei, takker huawei af, de agter ikke længere at bruge dette brand eller navn om man vil i deres produktline.

Det var tilbage i 2012 at Huawei ellers besluttede at en ny produktlinje “Ascend” skulle blive til virkelighed og lanceres ikke kun i Kina, men i hele verden, og som den produktlinje der skulle tage kampen op imod de andre Telegiganter, som Sony, Apple, HTC, Samsung mm.

Huawei meddeler at grunden til de ikke agter at bruge dette navn længere, er at de mener de vil bruge en mere simpel linje som folk lettere vil huske når man snakker om selve mærket “Huawei”. Mange af os aner ikke hvad Huawei er, men det er der en forklaring på. Huawei er kinesisk og er et af de allerstørste firmaer i Kina, i starten var deres mærke kun promoveret i selve Kina, men allerede nu har de ambitioner om at indtage verden, og stå side om side med de meget stærke konkurrenter fra Sydkorea, nemlig LG og Samsung, samt Japanske Sony og Amerikanske Apple. Og noget siger os at Huawei har fat i noget af det rigtige, Huawei har nemlig øget deres markedsandele med mere end 50% på blot 2 år!

Dette kan nok tilegnes deres ekstremt gode og konkurrencedygtige priser. Feks. kan du få en Huawei topmodel til ca 3.000 danske kr hos de fleste danske teleselskaber, hvor i mod en topmodel fra Apple ligger på 6.000 kr for deres billigste iphone. Samsung ligger stabilt på ca 5.500 kr for deres topmodeller, som både tæller S-serien og Note-serien. Disse 2 serier bliver i øvrigt udgivet hvert år, men med et halvt år imellem sig, på den måde holder Samsung godt fast i kunderne, da der hele tiden ankommer en ny mobil eller top flagskib om man vil.

Huawei regner med at udfasningen af produktlinjen Ascend, vil være helt væk allerede fra 3 kvartal i 2015. Den allerførste Ascend model, fik navnet “huawei Ascend” og kom på markedet ovre i USA hos mobilselskabet Cricket Wireless.

Vi ønsker Huawei held og lykke med deres nye produktlinje og vi glæder os til at se hvad de disker op med på de kommende mobilmesser, en ting er sikkert, det er efterhånden rigtig gode mobiltelefoner som er langt billigere end feks. Samsung