Nexus 6 anmeldelse

Google-Nexus-6Google Nexus 6 er en kæmpe mobiltelefon eller smartphone om man vil. Mine første indtryk er selve mobildesignet er positive til trods for den massive størrelse som telefonen har. Kom helt tæt på google nexus 6 og læs vores første anmeldelse af mobilen.

Nexus 6 er den første smartphone fra google som har et display på 6″ eller rettere sagt 5,96″ og det er helt sikkert den største opgradering fra google man har set på deres nexus-enheder. Den første Nexus 4 havde en skærmstørrelse på 4 tommer og nexus 5 havde så 5 tommer at rykke med, men nu mener google det altså seriøst og lancere en kæmpe 6 tommer phablet mobil.

De fleste sammenligner Samsung Galaxy note 4 med Nexus 6, men det synes jeg ikke man skal, for Note 4 er med dens stylus pen en helt anden krabat sammen med Samsungs integrerede software. Dermed mener vi her på redaktionen at Note 4 er i en anden kategori, og den kan dermed også nogle andre ting end hvad en udelukkende touch telefon kan som ikke har en pen indbygget man kan skrive eller tegne med.

Vi synes mere man kan sammenligne den nye Google Nexus 6 med den nye iphone 6 plus som har et display på 5,5 tommer, men som ikke har udnyttet skærmarealet særlig godt, og derfor så måler den næsten det samme som Nexus 6 på dens fysiske størrelse.

På nedenstående kan du se størrelserne på henholdsvis galaxy note 4 og nexus 6

Google Nexus 6 har en alu-ramme, og sammen med skærmen på næsten 6″, er den beskyttet af Gorilla Glass 3. Samlet set er det en rigtig god kvalitet i både design og byggekvalitet. Hjørnerne er afrundede, men jeg synes bagsidens udformning gør den meget dominerende, udover størrelsen naturligvis i sig selv trækker en del opmærksomhed.

Skærm Størrelse Vægt
Nexus 6 5,96”
1440 x 2560 px 159.3 x 83 x 10.1 mm 184 gram
Note 4 5.70”
1440 x 2560 px 153.5 x 78.6 x 8.5 mm 176 gram
iPhone 6 Plus 5,50”
1080 x 1920 px 158.1 x 77.8 x 7.1 mm 172 gram

Med Quad HD opløsningen på 1440 x 2560 pixels har vi en billed-kvalitet, der er udover det sædvanlige. Pixeltætheden på skærmen er hele 493 PPI, hvor iphone 6 plus har 401 PPI og 515 på Note 4. Så intet under billederne på skærmen står ultra skarpt, i primo kvalitet.

Skærmtypen er AMOLED. Farverne fremstår skarpe, flotte og varme, men til den gode side. Kontrastforholdet er meget højt, og det sorte er sort som natten uden gråligt skær. Derimod er den hvide farve ikke nær så klar som det vi ser på en iPhone 6 Plus.

Der er ikke, som på Galaxy Note 4, mulighed for at justere skærmtoningen, hvilket som udgangspunkt heller ikke er nødvendigt, da kalibreringen er ganske fin.

Google Nexus 6 er den første smartphone med Android 5.0 Lollipop out of box, og det er noget man godt kan bruge til noget, skærmen er sindssyg flot, dyb og har varme farver. Ser man netflix på sin mobil, vil du se frem til en oplevelse der er udover det normale, og vi er ikke blege for at udråbe Google Nexus 6 til en af de bedste skærme man idag kan få til en smartphone.

Jeg vil godt sige at lollipop 5.0 er det bedste og letteste andriod version man kan få.

Seneste programmer, eller multitasking om du vil, lægger omgående den aktive applikation ind i et kort, når der trykkes på knappen. Lækkert! Seneste programmer tager nu højde for, at en applikation kan have flere vinduer. Det ses i f.eks. Gmail, hvor både indbakken og den mail der aktuelt er ved at blive skrevet, fremstår som to enheder i listen.

En stor del af oplevelsen er de små overgangsanimationer, som er med til at sætte ekstra liv i telefonen. Animationerne er korte, og ser godt ud – uden at være irriterende, hakkende eller langtrukne.
Ny mail og SMS-app

Blandt de store nyskabelser på appikationsdelen er Gmail og Calendar som har nyt friskt udtryk. Gmail understøtter nu ikke kun Googles egen mailtjeneste, men også synkronisering via Microsoft Exchange. Det er lækkert, at man nu kan få den samme mailoplevelse på tværs af alle Android enheder, og det let at skifte mellem ens forskellige mailkonti.

Beskedapplikationen til SMS’er hedder nu Messenger, hvilket ikke må forveksles med Facebook Messenger. Messenger er en simpel, men effektiv SMS-applikation der indeholder de mest basale og relevante funktioner. Hangouts findes stadig på telefonen, men det virker som om, at Google har lagt den lidt i baggrunden.

Topgardinet har fået en kæmpe opgradering. Det fungere nu bedre og hurtigere med hensyn til aktivering af genveje og menuer.

Når du trækker gardinet ned med 2 fingre, får du genveje frem til bluetooth, wifi, skærmdeling mm.

Låseskærmen kan også vise notifikationer, og du kan nu bestemme om også følsomme informationer skal fremgå når telefonen er låst. Det er en kæmpe forbedring, at Google har tænkt over sikkerheden.

Android Lollipop 5.0 kommer med en ny batterisparefunktion som kan reducerer ydeevne, vibrationer, baggrundsdata, synkronisering mm. Når funktionen er aktiveret, kommer der en orange frame på skærmen der tydeligvis viser, at batterisaveren er aktiv.

God 4K kvalitet og billeder

Kameraet på 13 megapixels tager helt gode billeder under de rette lysforhold, og det er let at stille skarpt på motivet, også når det er tæt på. I mørke omgivelser opstår der en smule billedstøj. Når funktionen HDR+ anvendes hjælper det på billedstøjen.

Kameraet i Nexus 6 har optisk billedstabilisering, så rystelser minimeres, hvilket særligt er relevant når du tager billeder i mørke omgivelser, hvor lukketiden er længere.

Google har ikke en masse kamerafeatures, som det typisk set på de forskellige producenters kameratilføjelser, men det gør ikke meget noget, da jeg kun sjældent bruger dem. Hellere et godt point-and-shoot kamera og mulighed for at efterbehandle senere fremfor en masse mere eller mindre smarte funktioner.

Nexus 6 understøtter videooptagelse i 4K-kvalitet, men du kan ikke refokusere mens optagelsen kører. Her er du overladt til mobilens autofokusfunktion. Videokvaliteten er rigtig god og skarp, men videofilerne fylder ret meget. 60 sekunder tager omkring 400 MB plads.
Billeder taget med Nexus 6

Lynhurtig til det hele

Nexus 6 er en af de mere effektive Android-telefoner på indtil flere punkter. Der er hurtig skift mellem åbne applikationer, ingen lags og animationerne er flydende.

Umiddelbart performer den godt på både trådløst netværk og 4G, men dette vil jeg komme med en yderligere vurdering af, når vi senere bringer den endelige test af Nexus 6.

I benchmarkprogrammet Antutu ender Nexus 6 med en pointscore på 48.287, hvilket bringer den op blandt de hurtigste telefoner jeg har testet i år.

Motoren i telefonen er Qualcomm Snapdragon 805 quad-core processor på 2,7 GHz. Der er 3 GB RAM og Nexus 6 kommer med op til 64 GB intern hukommelse, der ikke kan udvides. Grafikchippen (GPU) er Adreno 420 ganske som den der sidder i Samsung Galaxy Note 4.

God lyd

Lydkvaliteten fra de fremadrettede stereo-højtalere er rigtig god, og jeg oplever lyden som klar og dyb og ikke for mudret.

Samtalelyden når du snakker med andre folk klarer sig rigtig godt og er understøttet med HD Voice.

Google Nexus 6 er en stor smartphone.

Hvis du kan leve med størrelsen, som er kæmpe, får du med en google Nexus 6 en sindssyg fed og brugbar Android smartphone.

Endnu engang understreger Google, at Android bare er bedst, når Google selv har bestemt hardwaren og taget fuld kontrol over softwaren. Igen stiller jeg spørgsmålstegn ved, hvad vi egentlig skal med de forskellige producenters tilpasninger af Android.

Google Nexus 6 ankommer til Danmark lige inden jul, så du kan nå at give den som en julegave, hvis du har penge nok. Den vejledende pris på 64 GB versionen er 5.999 kroner hos de danske teleselskaber og mobilselskaber.