Ordet “gratis” må ikke fremgå på iphones

Gratis er godt, rigtig godt endda, men gratis kan også betyde bondefangeri, og det har det i flere tilfælde gjort på appstore når du har købt spil eller andre applikationer til din ipad eller iphone. Desværre er det ofte set at når du har købt dit “gratis” spil på app-store så finder du hurtigt ud af at når appen er installeret og klar til brug, så skal du pludselig diske op med kortoplysninger og betale for yderligere opgraderinger på det spil du nu måtte være igang med.

Mange forbrugere har derfor været en del forvirret når deres børn nu har tigget om at få lov til at installere det sidste nye spil som de andre ovre i skolegården også har. Denne forvirring er selvfølgelig kommet når regningen for spillet alligevel har lænset forældrenes kreditkort.

Nå du fremover henter spil eller andre ting i app store med din iphone eller ipad, så vil ordet gratis være erstattet af hent, og på den amerikanske version free ligeledes være erstattet af get.

Apple har manet folk til ro, og blot anbefalet forældre og andre til at ændre deres kodeord til appstore noget oftere så børn ikke bare kan downloade og installere de apps de nu måtte have lyst til eller hvad de finder interessant.

Google Play følger trop med Apples App-store. Google play ændre også deres ord “gratis” til installer i stedet for. Alle kunder hos div teleselskaber bør se dette som et skridt i den rigtige retning da der har været en del sager efterhånden med kreditkort der er blevet lænset for adskillige tusinde kroner, når børnene har været igang med iphonen eller ipaden og downloadet spil og andre sjove ting som ikke viste sig at være gratis alligevel.