7 måder at holde dig vågen på

Kender du det med at du er træt, men du kan ikke falde i søvn, og du SKAL i øvrigt heller ikke, da du måske er på arbejde eller skal noget vigtigt. Her er 7 råd der kan hjælpe dig med at holde dig vågen.

1. Energisk musik, kan hjælpe med at tilføre noget energi til din krop og hjerne. Når vores hjerne hører musik aktivere vi dele i hjernen som hjælper dig med at kvikke op. Musikken kunne feks. være techno, rock og popmusik.

musik

 

 

 

 

2. Drik Koffein, og gerne masser af det. For nogle mennesker kan dette medføre hjertebanken, grundet bivirkningerne, men de fleste mærker ikke denne “effekt” ellers kan naturprodukter anbefales, feks. ginseng som er en gammel kinesisk rod, som der bliver presset. Du kan også drikke Red Bull eller andre energidrikke med højt sukkerniveau og koffein.

kaffe-koffein

 

 

 

 

 

3. Få noget frisk luft, hvis du kan komme udenfor et øjeblik fra din arbejdsplads, hvis du feks. sidder meget foran en computerskærm som er med til at gøre din hjerne og krop træt, så prøv at nuppe 5 minutter udenfor. Det ville heller ikke gøre noget hvis det var ude ved en smuk natur. Blå himmel er med til aktivere endorfiner i vores hjerne, så vi bliver mere glade og dermed mere vågne.

frisk-luft

 

 

 

 

 

4. Lav lidt hurtigt gymnastik, det kunne feks være mavebøjninger, armbøjninger, englehop, stå på hænder mm. Hvis du er på arbejde, så prøv at slip ud i garderoben eller toilettet. Når du laver gymnastik så aktiveres musklerne og der begynder at blive pumpet blod rundt i kroppen sammen med adrenalin. Det hjælper helt klart på at holde dig vågen.

gymnastik

 

 

 

 

 

5. Tyg tyggegummi. Flere studier har påvist at tygge tyggegummi stimulere centre i vores hjerne til at producere endorfiner. Da du samtidig også bruger en masse små muskler i kæbepartiet, er disse med til at få blodet pumpet rundt i hovedet, og dermed kan du bedre holde dig vågen. Ikke mange har hørt om dette, men den skulle altså være god nok, prøv evt selv næste gang du bliver træt og vil forsøge at holde dig vågen.

tyg-tyggegummi

 

 

 

 

 

6. Stræk dig, føler du dig træt på kontoret, så prøv at stræk dig for hver 30 minutter. At strække sig og gabe, tilfører hjernen ny og frisk ilt/oxygen og hjælper dig med at afstresse og dermed komme af med nogle af dine affaldsstoffer som vi har i blodet. Intet slår et godt stræk. Prøv evt også at roter dine ankler og drej hovedet lidt rundt, samt dine skuldre. Du vil med garanti følere dig friskere på de dage hvor det er yderst vigtigt at du skal holde dig vågen.

stræk-dig

 

 

 

 

 

7. Ta en powernap, dette kan selvfølgelig ikke klares mens du er på arbejde, men er du hjemme eller andre steder, det kunne være i bussen, toget, eller flyet, så vil en powernap på maksimalt 20 minutter give dig fornyet energi og gøre dig langt mere produktiv end før du tog din lille lur. Du må endelig ikke nuppe mere end 20 minutter da du ellers kan risikere at ryge ind i den dybe søvn (den hvor drømmene kommer ind over os) Sker dette, vil du med garanti føle dig endnu mere træt hvis det bliver en lur på 2 timer. Så næste gang, prøv at hold den på 20 minutter og se hvordan du har det når du vågner.

powernap

 

 

 

 

 

 

 

8. Skal du være HELT sikker på at du kan holde dig vågen, anbefaler vi du nupper alle 7 trin efterfulgt af hinanden eller samtidig i den grad det er muligt, du vil med garanti kunne holde dig kørende som en anden på amfetamin ;O) Rigtig god fornøjelse. PS Sex er et absolut NO-GO hvis du er mand, efter manden har fået udløsning udskilles et stof i vores hjerne der gør vi begynder at gabe og bliver enormt trætte. Derfor sover mænd altid bedst efter sex, hvor kvinder mest har lyst til at snakke.