Mobilabonnement

mobilabonnementHvorfor er 4G hastigheder ikke en del af mange teleselskabers udbud og mobilabonnement?
Når man tilbyder 4G til kunderne, så koster det en del penge da masterne man bruger til 4G fremfor det gamle 3G er mere avanceret og dyrere at producere, derfor har ikke alle teleselskaber endnu 4G/Lte på deres abonnementer. Flere og flere mobilselskaber får dog 4G, så du kan tilvælge det når du køber dit mobilabonnement.

Hvorfor er 4G dækning så vigtigt?
Et stærkt og stabilt 4G-netværk, dækker også når du blot taler i din mobiltelefon, derfor må man erkende at det er ekstremt vigtigt at mobilkunderne får en god oplevelse, og der er dækning uanset hvor i landet du befinder dig. I Gamle dage da mobiltelefonen fik sit indtog i Danmark, var det ikke sjældent at når man bevægede sig udfra storbyerne, så mistede man simpelthen dækning på sin mobil, grundet mobilmasterne var for langt væk og du kunne dermed ikke ringe eller sende sms.

Hvordan kan man vide om man surfer med 4G-hastighed fremfor det gamle 3G mobil netværk?
Det vil din smartphone automatisk fortælle dig så snart den har forbindelse til en 4G-mast i området, når den har det, vil du i toppen af mobilen se et lille 4G ikon, som dermed viser du nu bruger 4G-netværket. Når du kommer udenfor 4G-masterne, vil den slå automatisk over på 3G og det vil også fremgå på din mobil. Det samme gør sig gældende når du kommer hjem og du rammer dit almindelige internet med wifi, så går din mobiltelefon også automatisk over på dette, og viser det i displayet, det hele sker automatisk

4G – Hvad er dette?
4G/lte betyder long term evolution, og er den 4-generation af det mobile bredbånd som vi kender her i Danmark. 4G-netværket er en videreudvikling af 3G-Turbo-netværket, som har givet store hastigheder på data-overførsler. Med 4G får du frekvensbånde der har 1800mhz & 2600mhz.

Hvad kan 4G?
Når du har 4G hastighed i dit mobilabonnement, og din mobiltelefon understøtter dette, så kan du downloade med hastigheder der svarer til hvad du har hjemme i stuen på dit almindelige internet. 4G er 10 gange hurtigere end 3G, og lad os sige du downloader et film-sekvens på nettet der fylder 100 MB så vil du med 4G/lte kunne downloade den film på blot 52 sek! Du vil også har langt bedre mulighed for at streame musik, film, og spil, ved brug er LTE-hastighed.

Hvad kræver 4G?
For at du kan benytte teleselskabernes super hurtige data-forbindelse, så kræver det at din mobiltelefon, ipad, tablet, eller PC understøtter 4G, det samme gør sig gældende for din internet router.

Bør jeg skifte mobilabonnement?
Ja og nej? Da teleselskaberne konstant ændrer deres tilbud på abonnementer, mobilt bredbånd, og på mobiltelefoner, bør man gøre sig selv den tjeneste at man jævnligt holder sig opdateret omkring mobilpriserne, gør du dette slipper du for at betaler overpris for dit abonnement. De fleste mobilselskaber “glemmer” at give deres nuværende kunder samme rabat, som hvis en ny kunder skifter mobilabonnement, og tit må man selv henvende sig til det pågældende teleselskab og bede om man får mere taletid, data GB, eller simpelthen nedsat prisen på abonnementet.

Hvor meget forskel er der på de forskellige teleselskabers abonnementer og tilbud?
I bund og grund er der ikke den store forskel på deres basic eller grundpakker, der får man som regel blot et teleabonnement hvor i man kan ringe, og betale pr minut man snakker, og betale pr sms og mms man sender. ønsker man at surfe på mobilen betaler man sandsynligt nogle kr pr MB man downloader, og her kan det hurtigt blive den dyr fornøjelse hvis man ikke har læst det med småt. Husk derfor at tjek op på dit tidligere forbrug, tjek din mobilregning og se om du har brug for et abonnement med Fri taletid, fri sms og mms, og/eller en god datapakke, hvor du kan downloade musik, tjekke emails, streame film og spil, uden du behøver være nervøs for om du bliver ruineret ved næste mobilregning.

Hvilken datapakke skal jeg vælge?
Igen må du finde ud af hvor meget du bruger din mobil til at være online på nettet? Sidder du tit på facebook? læser du tit nyheder?, ser film over Netflix? I så fald bør du nok sørge for at der i dit næste mobilabonnement er en ordentlig Data-pakke inkluderet, dette kunne være ca 5-10 GB pr måned, med dette, burde du være dækket nok ind til de fleste opgaver. Det er klart hvis du udelukkende ser film på youtube i HD og streamer film på netflix, så vil en datapakke på 10 GB løbe ud ret hurtigt.

Skifte Mobilabonnement? Er det besværligt?
Nej overhovedet ikke, du vælger det teleselskab du synes har de bedste og billigste taletidspakker, som kan klare dit behov. Når du har fundet det bestiller du lige netop det abonnement som passer, og beder om at få overført dit gamle mobilnummer (hvis du ønsker dette) så opsiger teleselskabet automatisk dit gamle abonnement hos din nuværende teleudbyder og sender dig efter en uges tid dit nye sim-kort som du blot kan indsætte i din mobil og så er du kørende. Det er let og smertefrit.

Bliver mit gamle mobilabonnement opsagt? eller skal jeg selv gøre dette?
Som tidligere nævnt, så klarer dit nyvalgte mobilselskab opsigelsen af dit gamle mobilabonnement, så du ikke skal tænke på noget.

Jeg har købt en iphone 5s, hvilket simkort skal jeg vælge?
Der er lige nu 3 forskellige simkorts at vælge imellem, “ALM SIM-kort, Micro SIM, og NANO SIM, så de fleste folk bliver hurtigt forvirret når de skal vælge hvilket et de skal bruge til netop deres smartphone. Google hvilken mobil du har, og se så under specifikationer af din mobiltelefon, hvilket simkort den skal bruge for at kunne fungere.

Hvorfor skal jeg binde mig i et halvt år hos det givende teleselskab?
Da mobilselskaberne oftest reklamere med knaldgode mobile tilbud, på enten billig mobilt bredbånd, billigt mobilabonnement, eller billige mobiltelefoner, så ønsker de også at få noget for deres penge igen, derfor prøver de at “holde” på kunderne så længe som muligt, og lokker med billige abonnementer samt et godt tilbud på en mobil, hvis du skifter til deres teleselskab.

Ønsker du at se alle tilbud på mobilabonnement, mobiltelefoni og teleselskabernes billige taletidspakker? Så klik her