Nintendo fylder 125 år

nintendo-spillekonsolIdag bliver Nintendo hele 125 år. Dermed er elektronik-giganten hermed ligeså gammelt som Eifeltårnet, en præstation i sig selv synes vi.

Idag kender vi mest Nintendo som en producent af spillekonsoller, der har leveret legendariske spil så som Donkey Kong, Zelda og Super Mario som lige pt er det mest solgte spil til Nintendo Wii og Nintendo Wii U. Disse spil var klassiske spil tilbage i 80´erne og jeg tror de fleste 70´er børn eller 80´er børn kan nikke genkendende til at man har brugt meget tid og mange penge bag spillemaskinen i grillbaren, mens man ventede på en burger med fritter.

Nintendo blev opfundet og grundlagt helt tilbage i 1889, dengang havde den danske grundlov haft 40 års jubilæum. Nintendo startede oprindeligt med at producere legetøj og spillekort, men spillekortene blev brugt til hasardspil og Nintendo var dermed en del af det ulovlige spillemiljø i Japan.

Udover at producere spillekort til hasardspil, så skulle Nintendo eftersigende også have drevet bordeller i Japans hovedstad, Tokyo.

I 1974 ændrede Nintendo stil og begyndte at producere og lancere spil til videogames (spillekonsoller) og til de meget kendte og efterhånden legendariske bipbipspil.

Idag har selskabet ikke helt formået at gøre Sony (Playstation) og Microsoft (Xbox) kunsten efter, de formåede dog en høj status i spilleverdenen da de lancerede den dengang helt nye og revolutionerende spillekonsol Nintendo Wii hvor man selv skulle deltage aktivt i spillet og være en del af spillet sammen med hele familien, dette spille konsol solgte 80 millioner enheder på verdensplan og fik Nintendo tilbage på toppen som førende indenfor elektronikspil og video-konsoller. Efter Nintendo Wii lancerede Nintendo Wii U som desværre underpræsterede og slet ikke solgte i nærheden af den gamle Wii spillemaskine.

Vi vil dog alligevel ønske Nintendo hjertelig tillykke med de 125 år, og vi håber de kommer tilbage med et nyt og revolutionerende spilleprodukt for hele familien.