Sony Xperia Z3 Compact anmeldelse

xperia-z3-compactHvis du ikke er til de der kæmpe store phablets eller blot store mobiltelefoner med skærme på over 5″ så er den helt nye Sony Xperia Z3 compact måske noget for dig. I starten af året præsenterede Sony den helt nye Xperia Z1 compact med et hav et fede feautures og et design man ikke kunne tage fejl af, med deres nu helt nye Xperia Z3 compact har de nu gjort smartphonen endnu bedre, selvom man ikke troede det kunne være muligt. Med den nye Xperia z3 Compact er der ikke gået på kompromis med specifikationerne på mobilen, kun størrelsen og du beholder stadig alle de fede ting i mobilen.

Ligesom med storesøsteren Xperia Z3 som også lige nu er udkommet, så er lillesøsteren et valg for dem der ikke ønsker at have en kæmpe mobil i lommen, eller blot gerne vil kunne betjene mobilen med een hånd. Sony er udover at være designkonger og et teknisk skridt foran på kamerasiden også rigtig gode til at sende de nyeste opdateringer ud til deres kunder så snart de lander, dette kunne LG feks lære noget af!

Mobilen er som det første nu vandtæt og kan gå ned til 2 meteres dybde i 30 minutter uden at skulle kunne tage skade af dette, det er vi rigtig glade for, for når du ligger ved poolen i spanien og gerne vil tage et billede af lillemor eller sønnike så er det rart at man ikke behøver at frygte vandskader på selve mobilen, og som noget andet kan du også tage fede undervandsbilleder med mobilen så der er lidt ekstra at mindes om de goder ferier, vi her på teleselskaber.net anbefaler i hvertfald at du lader dit rigtige kompaktkamera blive derhjemme og nøjes med denne pragtmobil til dine feriebilleder.

Xperia Z1 havde en skærmstørrelse på 4,3″ og der har Sony nu rykket op i størrelse men ikke i omfang på selve telefonen. Den nye Xperia Z3 Compact har nu et display størrelse på hele 4,6 tommer og er lavet med en tynd aluminiumsramme, med hærdet glas foran og bagi, som er med til at give telefonen et “premium look” og designet er helt deres eget, med denne telefon har du ikke en der blot ligner konkurrenterne fra Apple, LG, eller Samsung, nej her ved man at man står med kvalitet fra Sony i hånden. Faverne du kan få Xperia Z3 compact i er en special lysegrøn, rød, hvid og sort, især den røde synes vi ser knald godt ud, og især hvis du også kører i en fuldblods rød Ferrari.

Sony har på denne model også placeret tænd og sluk-knappen ud for selve tommelfingeren på midten af siden på telefonen, vi synes den er placeret strategisk godt, og man er ikke i tvivl omkring hvilken knap man rører ved i mørke hvor du ikke kan se noget. Nederst er der en dedikeret kameraknap som er udført nærmest perfekt, der er et lille tryk på den først hvorpå telefonen stiller skarpt og dermed gir grønt lys til at skyde det perfekte billede af, inden du trykker knappen helt ned. Eneste minus ved mobildesignet kan dog være at den kan føles for glat for nogle mennesker og ligger måske ikke helt så godt og blødt i hånden som den nye Samsung Galaxy S5. Udover dette måler telefonen 127 mm i højde, 65 mm i bredde og 8,6 mm i dybde, så absolut en kompaktmobil fra Sony her.

I skærmen er man ikke i tvivl om at Sony trækker på deres kæmpe erfaring fra deres produktion fra Tv. Hvor man på deres gamle modeller kunne ane en kedelig grå udvasket skærm hvis man kiggede fra en forkert vinkel, kan man på de nye slet ikke se noget, skærmen står skarpt i kontrast og farverne er varme og fyldige og bliver ikke trættende for øjnene at kigge på i længere tid. Opløsningen på displayet er 1080x1920p og hele 424 PPI “pixeltæthed” dette er mere end den nye iphone 6 og iphone 6 plus. Som noget nyt har Sony tilføjet en feature der automatisk regulere kontrasten efter lysforholdene så man altid kan læse tekst klart og tydeligt uanset om solen stråler eller det er regnvejr. Skærmen viser sort flot, dog ikke så flot som på Samsungs velfungerende SUPER AMOLED displays, men nok til at man ikke føler man mangler noget, eller at man står med et discountprodukt i hånden.

Skærmen har tilmed smartstay, som virker på den måde at når du kigger væk fra skærmen slukker displayet og kigger du på den, forbliver skærmen tændt. Sony bruger nogle flotte ord-begreber omkring deres flotte skærme så som  X-Reality Engine og Triluminos, hvilket lyder enormt flot og teknisk, men hver mobilproducent har deres egen ordlyd og klang og de lover allesammen at netop deres skærmteknologi er den bedste. Vi oplever dog at Sonys skærm er rigtig god og levere farver der er naturlige og varme og ikke for tegneserieagtigt ligesom Samsung kan have tendens til, nogle kan dog godt lide dette og andre ikke, så det er rart der er noget for enhver smag.

Processoren i Xperia z3 kompakt er en kraftig karl, nemlig en Qualcomm snapdragon 801 med 2,5 ghz kerne, den klarer alt hvad du smider efter den og matcher fuldt ud storebroderen Xperia Z3 som netop nu også er blevet lanceret. Den scorer faktisk flere point i Antutu testen med hele 46.266 points mod Xperia Z3 42.426 point, til dette mener vi at det er pågrund af den mindre skærm som telefonen skal slæbe på. Kompaktmodellen har 2 GB ram hvor Xperia Z3 har 3 Gb ram, og det er stort set den lille forskel man finder på disse 2 super-mobiler.

Lyden fra højtalerne er god uden at være på HTC´s højde med deres One model. Lyden ved brug af headset er god, klar og tydelig og spiller ok højt uden at forvringe. Sony levere selvfølgelig også deres super gode FM radio med TrackID installeret så du altid ved hvilket nummer der bliver spillet på din FM radio så du kan downloade tracket hvis du skulle ønske dette.

Batteriet er godt og holder ca en dags tid, så det er godkendt i vores øjne, men hvis du ikke ser mange film og youtube videoer vil du kunne trække batteritiden med yderligere en halv dag. Xperia Z3 Compact bliver leveret med Kitkat 4.4.4 out of box. Priserne har vi netop fået af de danske teleselskaber og de lyder på 3.999 kr for mobilen uden et mobilabonnement. Mobilen skulle lande hos mobilselskaberne allerede her i september.

Sony Xperia Z3 Compact