iphone 6 er præsenteret

apple-iphone-6-plusSå blev apple iphone 6 præsenteret, og ganske som ventet kommer der 2 udgaver, nemlig en 4,7 tommer som hedder iphone 6 og en 5,5 tommer (phablet) som hedder iphone 6 plus. Den gamle iphone 5S har en skærm på 4 tommer, så der er en kæmpe forskel i disse 2 nye vidundere fra apple.

Begge iphone 6 bliver leveret med det helt nye iOS 8 og så er skærmen en Retina HD mod almindelig Retina på den gamle model. Hvilken opløsning Retina HD har, har apple endnu ikke meldt noget ud omkring. Selve målene på de 2 iphones skrumper ind hvad angår tykkelse og blir umiddelbart de tyndeste på markedet lige nu, nemlig 6,9 mm på iphone 6 4,7″ og 7,1 mm på iphone 6 plus 5,5″, til sammenligning var iphone 5S 7,6 mm så her er virkelig tale om en overhaling fra apple.

Kameraet i iphone 6 og iphone 6 plus

Det nye kamera i iphone 6 og 6 plus er et true tone flash på 8MP og har en blænde på 2,2 samt focus pixels. Panoramaer kan tages med en kæmpe opløsning på hele 42mp, så her er også en opgradering fra iphone 5S. Der er selvfølgelig autofokus på de nye iphone 6 og de skulle bruge samme teknologi som de dyre DSLR kameraer, apple udtaler at de almindelige digitale samt videokameraer er på vej ud og at mobiltelefonerne overtager markedet. Billedstabilisering i iphone 6 4,7″ er digital, hvorimod i plussen er optisk, hvorfor det ikke er 100% samme kamera i begge mobiler forstår vi slet ikke, men det er hvad apple har valgt at beslutte.

iphone-6

Iphone 6 optager video i 1080p med 30 fps, slowmotion med 120 fps opgraderes hermed til 240 fps, så kameraet har fået en ordentlig opgradering, vi er meget spændte på at teste hvordan billederne bliver. Apple lover at de nye kameraer er 81% mere lysfølsomme.

Burst Selfies er en ny funktion iphone 6 gør at du kan tage en del billeder i sekundet og så vælge de bedste derfra, det er måske ikke en ny funktion hos samsung, men hos apple er det nyt og det er dejligt man nu kan vælge at bruge det hvis man vil.

Processoren i iphone 6 skulle være 50 gange hurtigere end den allerførste iphone som også hed “the iphone” den kom tilbage i 2007, udover dette lover apple at den nye chip er helt op til 50% mere batteribesparende end den tidligere iphone 5S og hvis det holder stik er det jo fantastisk da apple virkelig har haft problemer med deres batterier på stort set alle deres modeller. Håber får apple at det holder stik, for med 50% mere batteritid, betyder det jo at telefonen kan holde stand i 2-3 dage afhængig af om du bruger den nonstop på gaming, og videoer online.

Chippen i iphone hedder M8 og den er optimeret til motion og kan måle feks trappetrin. Der er installeret Health App out of box i iphone 6.

Beskeder kan vises i et bredform ligesom man kan det på ipad, og nu virker multitasking også i bredform, lækkert apple.

Lyden under opkald bliver forbedret, og bliver introduceret med VOICE over LTE, dette skulle give bedre lyd ved samtaler. 800 LTE udbydere skulle understøtte apples iphone 6.

Aflæseren til fingeraftryk også kaldet touch, får også en opgradering og skulle blive hurtigere og mere præcis og fungere med 3 parts apps. Iphone 6 kan fåes i farverne sort, spacegrey og gulf.

iphone6plus

Priserne
Priserne på iphone 6 4,7″ starter på 199 dollars (for 16 GB versionen) og løber op til 299 dollars for 64GB. Plus udgaven starter ved 299 dollars for 16 GB og 499 dollars for 128 GB. Disse priser er med abonnement i USA ved deres teleselskaber, så du kan ikke sammenligne med danske endnu.

Iphone 6 kan købes i USA fra 19 september, samt i en del andre lande, men Danmark får ikke telefonen før senere på året og vi har endnu ikke fået en officiel dato fra apple.