Sony Xperia Z3 – Et premium smartphone produkt

Sony-Xperia-Z3Den nye Sony Xperia Z3 har fået et facelift og er nu endnu mere optimeret i forhold til brugeroplevelser, apps og styresystem. Telefonen kommer out of box med Android KitKat og er en skønhed uden lige. Mobilen er kun 7,3 mm tyk eller tynd om man vil og ligner meget forgængeren Xperia Z2, men alligevel er der stor forskel på disse 2 topmodeller fra Sony.

Sony Xperia Z3 leveres med en skærm på hele 5,2 tommer Full Hd display 1080x1920p og har en forøgelse på støv og vandtætheden på IP68 certificering (den gamle Xperia Z2 havde IP58) Så dermed ligger Sony sig med denne topmodel i spidsen hvad angår støv og vandtæthed, også foran konkurrenten fra Korea Samsung med deres helt nye Galaxy S5.

Sony har formået at presse vægten på mobiltelefonen yderligere ned så den nu hedder 152 gram mod 163 gram på Xperia Z2, der er altså tale om en forholdsvis let smartphone som godt kan betjenes med een hånd og have liggende i et par stramme cowboy-bukser. Telefonen har det super stærke Gorilla Glass type 3 monteret, og for at gøre telefonen ekstra modstandsdygtig overfor fald mod jorden, har sony produceret kanterne på telefonen i hårdt gummi så det kan absorbere energien hvis du skulle være så uheldig at tabe din mobil ned på asfalten. Hele herligheden bliver samlet af en flot og elegant aluminiumskant som omkrandser hele mobilen.

Læs også anmeldelsen af Samsung galaxy note 4

På den nye Sony Xperia Z3 er der også forbedringer at spore i kameraet, som Sony altid har været kendt for at levere i topkvalitet med levende og super skarpe billeder, selv under dårlige lysforhold, og Xperia Z3 er ingen undtagelse. Xperia Z3 understøtter nemlig det skrappe kvalitetskrav ISO 12800 og er hermed den første mobil i verden der gør dette. Med denne kvalitetscertificering af mobilkameraet, lover Sony at Xperia Z3 tager endnu bedre og skarpere billeder i mørke rum og under mørke forhold i forhold til deres gamle Xperia Z2 som var et ellers fremragende mobilkamera.

Du kan stadig streame direkte til din youtube kanal fra din mobil med kamera Apps installeret på telefonen. Multikamera er noget nyt som Sony har lanceret. Hvis flere Xperia Z3 befinder sig i samme rum eller omfang, vil det være muligt at den ene mobil agere hovedkamera mens de 2 andre feks filmer det samme som dig, hovedtelefonen kan så få mulighed for at skifte imellem de forskellige mobilers kameravinkler, (godt tænkt Sony) Man må give Sony credit for at tænke ud af boksen, og i dette tilfælde gør det det i hvertfald, om du kommer til at bruge denne feature må være op til den enkelte at afgøre, men det er rart den kan det.

Batteriet holder i helt op til 2 dage med normalt brug, dvs sms, opkald, youtube, musik, facebook mm. Batteriet er på hele 3200 mAh og det er en del for en telefon med en størrelse på 5,2 tommer, til sammenligning har den nye Samsung Galaxy Note 4 som måler 5,7 tommer og har 2K opløsning “kun” et batteri på 3220mAh. Sony har jo helt deres egne tests hvad angår batterilevetid og den 1 Xperia Z1 kunne holde strøm i 1,3 døgn hvor Z2 modellen kørte i 1,5 døgn og nu lover Sony altså fuld valuta for pengene og lover 2 dages brug af mobilen før du behøver at finde opladeren frem.

I Xperia Z3 er der monteret en lysføler som automatisk skulle kunne regulere sollys bedre end før så du skulle rent faktisk kunne bruge din mobil i skarpt sollys, dette synes vi er en god nyhed da der ikke er noget værre end når man ikke kan se skærmen pågrund af lyset/solen.

Sony Xperia Z3

har selvfølgelig 4G/Lte og har en 2,5 Ghz Quadcore processor fra Qualcomm, chippen er en 801 C Snapdragon, den burde snildt kunne klare alle multitasking og spilleopgaver, dog er den ikke så kraftfuld som den nye Galaxy Note 4 som bruger snapdragon 805 processor chip. Det er teoretisk muligt at have download-hastigheder på helt op til 150 mbit/s med denne type 4G/lte indbygget, (de nye chip lover hastigheder på op til 300 mbit/s)

Sony Xperia Z3 kommer med Android KitKat 4.4.4 og skulle være på hylderne hos mobilselskaberne fra 3 oktober. Prisen skulle blive lige omkring de 5.500 kr uden mobilabonnement. Vi synes Sony Xperia Z3 ser meget interessant ud og ligner en vinder både fysisk og på papiret, vi forventer at Sony kommer til at sælge en del af disse Xperia Z3-modeller.

Se mere om dette flagskib af en mobiltelefon her http://www.techradar.com/