Verdens 10 største køretøjer

Det er mere end 100 meter længere end Empire State Building og når den er fuldt lastet vil veje omkring 600.000 tons. Shells 1.453-mund-lange “Prelude” er den største fartøj har nogensinde gået på havet, og det har taget udviklingen i transporten til et helt nyt niveau.

 

Fra russisk fly med en 300-fods vingefang til amerikanske hangarskibe, der kan bære 6.000 sejlere har transport produceret mange titaner gennem tiderne. Her er en liste over de mest bemærkelsesværdige:

Ukrainsk Antonov An-225 Mriya
Produceret i 1988 til at hjælpe med transport Sovjetunionens rumfærge, det har adskillige verdensrekorder for fløjet nyttelast – £ 559.577 den største. Men efter annulleringen af ​​rumprogrammet i 1991 og opløsningen af ​​Sovjetunionen, blev Ukraine tilbage med fly, som blev overdraget til producenten, Antonov Airlines. Med sine unikke løft evner, er flyet blevet indgået af forskellige militære at hjælpe udbuddet koalitionsstyrkerne i Mellemøsten. En anden An-225 er i øjeblikket i produktion, men vil koste op på $ 300 millioner dollars.

 

Amerikansk Nimitz-klasse hangarskib
Disse 10 luftfartsselskaber atomdrevne fly blev bygget over en periode på 38 år fra med den ledende skib, USS Nimitz, bestilt i 1975, og den seneste og sidste var USS George HW Bush, bestilt i 2009 Hver enkelt er 332,8 meter lang med en stråle af omkring 80 meter, men det kan ramme hastigheder på 30 knob eller mere som det udøver sin besætning på 3.200 skibets selskab og 2.480 luft fløj næsten overalt, da det aldrig har behov for at tanke op.

 

Russisk Mil V-12 helikopter
Med helikopter-stil rotorblade knyttet til 219-fods vinger, denne russisk-bygget helikopter ligner en krydsning mellem en normal fly og en helikopter. Men på grund af konstruktionsfejl med sine løfteevne, kun to blev bygget.

 

Amerikansk Saturn V
Den tungeste, højeste og mest kraftfulde raket nogensinde succesfuldt sendt ud i rummet, er det gennemført mænd til månen i 1969 som en del af Apollo rumprogrammer. Mens kun 138 meter høj, kan det frembringe 7,648,000 pounds af kraft ved start og ville rejse på 2,58 km per sekund for 263 sekunder før slippe hastigheder, som det indtastede plads.
Frankrig Char 2C Tank
Denne franske indbygget akvarium var 10 meter lang og gennemført 12 besætningsmedlemmer, hvilket gør det til det største akvarium nogensinde se service i enhver konflikt. Men det var stort set en fiasko på grund af sin langsomme hastighed, i sidste ende at blive noget mere end en propaganda redskab for den franske.

 

Tysk Zeppelin luftskib
Zeppelin Hindenburg var den største luftskib nogensinde er bygget, og en af ​​de mest luksuriøse former for transport i begyndelsen af ​​1900’erne, men efter udbruddet af Første Verdenskrig blev skibet primært til bombetogter. Efter krigen, Zeppelin oplevede en guldalder, eksemplificeret ved Graf Zeppelin, en 235 meter lang kæmpe. Omkring dette tidspunkt de første tran-atlantiske ruter blev åbnet op fra Frankfurt til Recife i Brasilien. Tingene gik godt indtil nazisterne kom i begyndelsen af ​​1930’erne, i fuld viden om, at zeppelinere ville være nytteløst i kamp. Forretningen flyttes over til USA for at undslippe det nazistiske regime, men var temmelig stoppet i dens spor efter Hindenburg-katastrofen rystede nogen tillid folk havde i flyet.
Russisk Zubr-klasse Hovercraft.
Denne sovjetiske skabelse tjener stadig til i dag i det russiske, græske og ukrainske flåder og er i stand til at bære 500 tropper eller tre tanke. Med numre i tjeneste faldende, kineserne for nylig bestilt fire til en pris på 315 millioner dollars. Den 57 meter lange luftpudebåd kan rejse med hastigheder på 55 knob i over 300 miles, hvilket gør det en god landgangsfartøjer til militære operationer på øerne.

 

Hviderussiske BelAZ 75710 dumper
Den vejer 360 tons og kan bære 450 tons, er 20 meter lang, otte meter høj og næsten 10 meter bred. Det er dybest set en stor lastbil.

 

Russisk Typhoon-klasse ubåd
Ved 570 meter lang, denne ubåd er den største nogensinde er bygget, og kan dykke til 1.300 meter i op til 120 dage. Trods bliver udformet i 1960’erne og bygget i 1980’erne, denne atomdrevet monster af den dybe er stadig roligere og mere manøvredygtig end sine forgængere.