Robin Williams fundet død i sit hjem i USA

Den verdenskendte 63-årige amerikanske skuespiller Robin Williams er død. Det skriver flere amerikanske medier.

Ifølge politiet tyder det på, at den folkekære Oscar-vinder har begået selvmord.

– På nuværende tidspunkt formoder retsmedicinere, at der er tale om et selvmord. Dødsfaldet skyldes tilsyneladende kvælning, skriver politiet i Marin County i en erklæring.

Den populære skuespiller og komiker, som er kendt fra film som ‘Døde Poeters Klub’, ‘Mrs. Doubtfire’, ‘Good Will Hunting’ og ‘Good Morning, Vietnam’ blev fundet død i sit hjem i Tiburon i det nordlige Californien efter at alarmcentralen havde modtaget et opkald om, at en mand var bevidstløs og ikke trak vejret.

– I morges (amerikansk tid, red.) mistede jeg min mand og min bedste ven, mens verden har mistet en af sine mest elskede kunstnere og et smukt menneske, lyder det i en skriftlig udtalelse fra Robin Williams’ enke, Susan Schneider.

Robin Williams med sin hustru Susan Schneider.  Robin Williams med sin hustru Susan Schneider.

– Jeg er fuldstændig knust. På vegne af Robins familie beder vi om fred fra omverdenen i vores dybe sorg. Når han bliver husket, er det vores håb, at fokus ikke vil være på Robins død, men på de utallige øjeblikke af glæde og latter, som han gav til millioner af mennesker, tilføjer hun.

Williams blev i 1998 belønnet med en Oscar for bedste mandlige birolle i filmen ‘Good Will Hunting’ fra 1997, hvor han spillede rollen som psykiateren, som skulle hjælpe det plagede geni Will Hunting, som Matt Damon spillede.

– Det her bliver måske den ene gang, hvor jeg er er målløs, sagde Robin Williams, da han modtog statuetten.

Et liv med narko og sprut
Robin Williams sprudlende energiske ydre dækkede i løbet af hans liv flere gange over en personlig kamp med alkohol- og narkotikamisbrug.

Han havde før sin død ifølge en talsperson i den seneste tid kæmpet mod en alvorlig depression, skriver The Wall Street Journal.

Robin Williams gennemlevede i en periode i 1980’erne en vild periode med masser af stoffer og alkohol, men efter en kold tyrker forblev han ædru og stoffri i 20 år indtil 2006, hvor han røg af vandvognen:

– Det var, fordi jeg arbejdede så meget, og så tænkte jeg: ‘Hvad fanden, måske vil det hjælpe at tage en drink?’ Det var det værste at gøre, fortalte Williams i et interview med den britiske avis The Guardian i 2010.

Så sent som i juli tjekkede skuespilleren ind på en afvænningsklinik for alkoholmisbrug. Det var ifølge repræsentanter for superstjernen dog ikke, fordi han var faldet i, men for at sikre, at han ikke igen ville begynde at drikke.

Robin Williams efterlader sig udover sin hustru børnene Zachary Pym Williams, som han fik med sin ekskone Valerie Velardi, børnene Zelda Rae Williams og Cody Alan Williams, som superstjernen fik med ældstesønnens barnepige Marsha Garces.

 

Her er Robin Williams med sin datter Zelda.

På rollelisten over Robin Williams utallige succeser findes også film som ‘Verden ifølge Garp’, ‘The Birdcage’ og ‘Insomnia’.

Blå bog: Robin Williams

* Navn: Robin McLaurin Williams

* Født: 21. juli 1951 i Chicago, Illinois

* Død: 11. august 2014 (63 år) i sit hjem i Tiburon, Californien

* Williams studerede kortvarigt statskundskab, inden han begyndte på teaterskolen. Amerikaneren var en storslået komiker og skuespiller. Hans talent blev opdaget i begyndelsen af 1970’erne, hvor han fik rollen som Mork i tv-serien Happy Days (1974). Samme rolle skaffede ham hovedrollen i den populære spinoff-serie Mork & Mindy (1978)

* Williams er blandt andet kendt for sine roller i filmene Good Morning Vietnam (1987), Døde Poeters Klub (1989), Hook (1991), Mrs. Doubtfire (1993), Jumanji (1995), Good Will Hunting (1997) og Night at the Museum (2006)

* Foruden sine mange filmroller lagde Williams stemmer til flere tegne- og animationsfilm og rejste rundt som komiker med onemanshows

* Personlige udmærkelser: Vandt en Oscar for sin birolle i Good Will Hunting. Nomineret til Oscar-statuetter for sine roller i Døde Poeters Klub, Good Morning Vietnam og The Fisher King uden at vinde. Har derudover vundet flere Golden Globes og Emmy-statuetter

* Privat: Efterlader sig enken Susan Schneider og tre børn, som han havde fra to tidligere ægteskaber