10 mennesker skadet efter mini orkan i Nord Irland

Ti personer, herunder et antal børn blev såret på en lough i Nordirland mandag efter en storm beskrevet af lokalbefolkningen som en “mini orkanen” kæntrede en række joller under en international sejlsport begivenhed.

De bragt til hospitalet, blev behandlet for virkningerne af hypotermi efter deres håndværk væltet i vandet på Strangford Lough i County Down kort før 02:00. En person har lidt en skade i hovedet i freak storm.

Efter vinde omkring 60 mph pisket over lough, 200 mennesker kom i problemer på vandet. Nogle sejlere var i stand til at gøre det i land, mens andre var strandet på vandet som stormen voldsramte området. Arrangørerne af begivenheden tilbagevist tidligere rapporter om, at mere end 80 både kæntrede sætte det faktiske tal på omkring 12 skibe vælter.

En Sea King helikopter fra RAF Valley på Anglesey og to politibetjente helikoptere blev hastet til scenen sammen med mindst to RNLI redningsbåde. Den irske kystvagt i republikken også sendt en helikopter til scenen fra Dublin.

Ulster Hospital på den østlige udkant af Belfast blev sat i alarmberedskab efter de første rapporter kom igennem for hændelsen og frygt blev rejst, at der havde været alvorlige ulykker. Maritime og Coastguard Agency bekræftede senere, at 10 mennesker blev såret, de fleste viser tegn på hypotermi. Ambulancefolk var at behandle dem på lough før du tager dem til Ulster Hospital. Et antal mennesker blev også fløjet til hospitalet, herunder en mand og kvinde med knæ og ankelskader.

“Det menes, at alle dem i vandet er taget højde for,” sagde en kystvagt talsmand senere, og tilføjer: “Men rednings enheder på scenen, herunder helikoptere og redningsfartøjer, der udfører yderligere søgninger for at sikre.”

Selv om det var stadig uklart, hvor mange børn blev fanget i en nødsituation, lokalbefolkningen didsay de involverede var i alderen mellem 13 og 18. ambulancefolk skyndte til scenen og paramedicinere var i stand til hurtigt at oprette nødstationerne i telte rundt lough kysten.

Seamus McKendry der bor i Killyleagh sagde hans hjem blev rystet af, hvad der føltes som en “mini orkan” omkring tidspunktet for hændelsen i lough.

“Børnebørn kom løbende og skrigende ind i huset fra haven da stormen bryg op. Der var grene brækker træer og buske bliver bøjet i vinden. Der var vragdele liggende hele vejen udenfor. Da der foregik, jeg kunne høre advarsel sirener går væk fra fra lough. det var virkelig skræmmende derude, og jeg troede, at der skal være folk i problemer på vandet. ”

McKendry sagde, at inden for en time dog redningsberedskabet havde ryddet hele scenen og færget alle de sårede til hospitalet. Omkring te tidspunkt var der kun en håndfuld af paramedicinere og politifolk stadig på scenen.

“Vikingerne gav Strangford sit navn -.. Det betyder ‘stærk ford’, og du kan se, hvorfor de vinde og den nuværende på at lough er meget stærk, så det er et mirakel ingen døde i dag, redningsaktionen var fantastisk,” tilføjede han .

Verdensmester jolle og yacht racer Ian Dobson deltog i begivenheden. Han roste “den velgennemført respons og sikkerhed procedure indsat af arrangørerne.”

Exe Sails GP14 2014 World Championship fandt sted på East Down Yacht Club da stormen kæntrede skibene. Konkurrencen er en af ​​de største flåder af enkelt klasse twin besætningsmedlemmer joller til at samle i Nordirland.

Det tiltrækker mere om 200 konkurrenter, hvoraf nogle er kommet dette fra så langt væk som Australien. Hosted af East Down Yacht Club, som er et par miles uden Killyleagh, er løbene afholdes hver dag i løbet af uge-lang sommer begivenhed.

Lige før te tid Ulster Hospital nedjusterede sit svar erklære hændelsen som ikke længere er “større”.