Nigeria kæmper med ebola

Ebola, en af ​​verdens mest dødelige sygdomme, er dukket op i Afrikas folkerigeste land.

Nigerianske sundhed embedsmænd har annonceret ni bekræftede tilfælde og to dødsfald i landet fra Ebola udbrud, der fejer Vestafrika – herunder en sygeplejerske og en mand fra Liberia, som sygeplejersken havde omsorg for.

Manden, Patrick Sawyer, en naturaliseret amerikansk statsborger, havde fløjet til Nigeria i slutningen af ​​juli og døde kort efter. Han havde smittet mindst syv andre mennesker, herunder sygeplejerske, der døde den 5 august, sagde embedsmænd.

Senest fredag​​, havde præsident Goodluck Jonathan erklærede landet i undtagelsestilstand, officielt tilføjer Nigeria, hjem for mere end 160 millioner mennesker, til listen over nationer kæmper for at kontrollere en af ​​de største folkesundhedsnødsituationer i nyere historie: Mere end 900 mennesker har døde.

Fortsætte læsning hovedhistorien
TILHØRENDE DÆKNING

Sundhedsarbejdere i beskyttelsesbeklædning screenede folk for ebola på lørdag på regeringens hospital i Kenema, Sierra Leone.Tracing Ebola breakout til en afrikansk 2 års-OldAUG. 9 2014
Liberiske sygeplejersker onsdag sat på beskyttelsesdragt for at bære liget af en ebola offer til begravelse i Banjor samfund i udkanten af ​​Monrovia.UN Agenturet opfordrer Ebola udbrud en International Health EmergencyAUG. 8 2014
Historien om Mr. Sawyer, som var efter sigende klar over, at han var syg, da han forlod Liberia, viser bare, hvor svært indeholdende sygdommen vil være i den moderne tidsalder med hurtige rejser og voksende urbanisering. Nigeria er Afrikas største økonomi og er dybt forbundet til omverdenen, et faktum, der potentielt kan forstørre konsekvenserne, hvis udbruddet ikke er indeholdt.

Fortsætte læsning hovedhistorien
GRAFIK
Hvad du behøver at vide om Ebola udbrud
Spørgsmål og svar vedrørende omfanget af udbruddet og videnskaben om Ebola-virus.
ÅBEN GRAFIK
“Hurtig epidemi transmissionen har været hos os i lang tid, men mit gæt er, at det accelererer, med antallet af mennesker på farten og intensiteten af ​​flytrafikken, global handel, og antallet af fordrevne, vi har globalt,” sagde Jeffrey Sachs, økonom og direktør for Earth Institute ved Columbia University.

Klimaforandringer, befolkningstilvækst og mere fordrevne befolkninger betyder, at folk presser sig ind i hidtil ubeboede steder, skabe nye sårbarheder og bringe mennesker ind i tættere kontakt med dyrebestande, hvor mange af de sygdomme er begyndt, sagde han.

Samtidig, globalisering betyder, at folk blander mere, handel mere og håndtering flere husdyr i industrielle miljøer – som alle fremmer fremkomsten og spredningen af smitsomme sygdomme.

“Dette burde tvinge en refleksion,” Mr. Sachs sagde, tilføjer, at oprettelsen af ​​et grundlæggende globalt netværk af sundhedsarbejdere i hele den tredje verden var en presserende prioritet.

Sundhed embedsmænd understregede, at Nigeria stadig havde kun et par Ebola tilfælde – ni fra fredag​​, med to dødsfald – og at dets regering havde mobiliseret betydelige kræfter til at forsøge at standse spredningen af sygdommen.

David Daigle, en talsmand for Centers for Disease Control og Forebyggelse indsats i Nigeria, siger ministrene for sundhed og oplysning var på side fredag ​​for åbning af en nøddrift centrum i Lagos, et tegn på, at regeringen var at behandle situationen alvorligt.

»De nigerianere forstå omfanget af problemet her,” siger Dr. Frank Mahoney, en epidemiolog, der har været førende CDC Ebola respons i Lagos.

Alligevel er de internationale sundhed embedsmænd at foretage en betydelig indsats i Nigeria, sagde han, motiveret af, hvad der kunne ske, hvis sygdommen, som var blevet begrænset til fjerntliggende skove og landsbyer i årtier tidligere, begynder at sprede sig i en af ​​Afrikas tættest befolkede lande.

Fortsæt læsning af de vigtigste storyContinue læsning hovedhistorien
“Vi er meget bekymrede over dette,” Dr. Mahoney sagde, at påpege, at Nigerias sundhedssystem let kunne blive overvældet. “Lagos er sådan en stor by med sådan en mobil befolkning.”

Lagos, en by på næsten 20 millioner, den mest folkerige i Nigeria, er også hjemsted for et stort kontingent af religiøse healere, såsom Temitope Balogun Joshua, en populær kristen præst og tv-prædikanten kendt som TB Joshua. Sundhedseksperter er bekymrede for syge mennesker vil flok til Lagos til at søge hans råd.

Fortsætte læsning hovedhistorien
Hvordan Ebola Spread
En rapport i The New England Journal of Medicine spor spredning af den seneste Ebola udbrud fra Guéckédou, Guinea, til byer i nærheden.
MELIANDOU VILLAGE, Guéckédou, Guinea
Nzerekore, Guinea
Macenta, Guinea
1
3
5
December 6 2013
Februar 10, 2014
Februar 28 2014
Den mistænkte første tilfælde et 2-årigt barn, der bor i Meliandou Village, Guéckédou, dør efter at være syg i fire dage.
En sundhedspleje arbejdstager fra Guéckédou hospitalet dør i Macenta hospitalet efter at være syg i fem dage.
En slægtning til den Macenta hospital læge dør i Nzerekore.
Kissidougou, Guinea
2
4
December 13, 2013
Februar 2 2014
Februar 24 2014
En læge på Macenta hospital, der behandlede sygeplejepersonen dør. Hans begravelse afholdes i Kissidougou.
6
Marts 7 og 8, 2014
Barnets søster, mor og mormor dør. Landsbyen jordemoder indlægges i Guéckédou og også dør.
To af Macenta lægens brødre dør i Kissidougou.
DECEMBER
januar
februar
MARTS
2014
GUINEA
IVORY
COAST
Atlantic
Ocean
Conakry
Kissidougou
6
SENEGAL
Guéckédou
Macenta
MALI
Sierra Leone
2
Freetown
3
4
1
GUINEA
Område med detaljer
Nzerekore
5
Freetown
LIBERIAS
LIBERIAS
50 miles
200 MILES
New York Times
New England Journal of Medicine
Dr. Mahoney sagde sundhedseksperter var at nå ud til sådanne ledere, og Mr. Jonathan opfordrede kirker og religiøse ledere til at standse store forsamlinger, der kunne fremme udbredelsen af ​​sygdommen.

Næsten alle de formodede Ebola tilfælde involvere mennesker, der havde direkte kontakt med Mr. Sawyer – enten i den lufthavn, hvor han blev hjulpet ind i en bil eller på hospitalet, hvor han blev behandlet, den første rådgiver Medical Center.

Aviser i Liberia og Nigeria var fyldt med beretninger om den mærkelige historie om Mr. Sawyers sygdom, som begyndte i Liberia, hvor sygdommen er eksploderet.

Ifølge en rapport i The National Chronicle, en liberiansk avis, havde Mr. Sawyer søster, der døde af ebola i begyndelsen af ​​juli, kommer til et hospital blødning, men når læger og sygeplejersker forsøgte at sætte hende i isolation, Mr. Sawyer nægtede at tillader det, kræver, at hun får en enestue. Han klædte hende, satte hende ind i en kørestol og tilbød hospitalets ansatte kontanter, skriver avisen.

Og på en konto i The New Dawn, en liberiansk avis, som citeret optagelser fra et overvågningskamera i lufthavnen i Monrovia, Mr. Sawyer blev opfører sig mærkeligt, da han ventede på sin flugt ud af Liberia, sidder alene, undgå fysisk kontakt med mennesker – herunder en indvandring agent, der forsøgte at ryste hans hånd – og endda liggende fladt på maven på gulvet i en korridor af lufthavnen.

Episoden gav anledning til Liberias præsident, Ellen Johnson Sirleaf, til offentligt at undskylde til Nigeria om Mr. Sawyer, som hun sagde, havde sneget sig ud af Liberia, hvor han blev sporet som en potentiel Ebola tilfælde, ifølge The Daily Independent, en nigeriansk avis.

Antallet af mistænkte tilfælde er fortsat med at sætte kryds langsomt op. Nigerias statslige olieselskab meddelte fredag, at det havde lukket sin klinik i Lagos efter en patient, der mistænkes for at have Ebola blev optaget der. Patienten havde besøgt første rådgiver Medical Center, som siden er blevet lukket.

I en mærkelig drejning, kan nogle læger strejke i Nigeria har reddet liv ved at reducere antallet af sundhedsarbejdere, der kom i kontakt med Mr. Sawyer.

“Det ville have været en katastrofe,” siger Saheed Babajide, en læge og sekretær for Lagos State kapitel i nigerianske Medical Association. “På det tidspunkt var ingen forberedt på det.”

I alt er omkring 70 mennesker menes at have haft kontakt med Mr. Sawyer, siger nigerianske sundhed embedsmænd. Dr. Mahoney sagde, at hold af mennesker arbejdede på at kalde de mennesker og forsøge at overtale dem til at blive hjemme og se efter symptomer, såsom en stigende temperatur.

Ligesom om var, hvad der ville ske, hvis sygdommen begyndte at sprede sig inde i sundhedsvæsenet, siger Dr. Mahoney.

“Sundhedsvæsenet i Nigeria ville have en virkelig vanskelig tid at reagere på et fællesskab bred udbrud,” sagde han.