Mike Tyson – hvorfor vi elsker ham

First off, kan du ikke elske Mike Tyson, det er fint, men det ville være svært at sige, at du ikke elsker storhed. Jeg tror, ​​en del af alle af os ønsker at se storheden i handling, især i sport. Vi er inspireret af fyre som Michael Jordan, Lebron James, Tiger Woods, Wayne Gretzky, Roger Federer, Usain Bolt, Muhammad Ali, de flytter os til at opnå mere og blive bedre. Bare spørg enhver dreng, der de har på plakaten på deres væg, og hvorfor han er der. Der er ingen tvivl i mit sind om, at Mike Tyson var i den liga. Der har aldrig været en sværvægter som tryllebundet os og havde os på kanten af vores pladser som Iron Mike. I sin prime oplevede vi lynets hast, ødelæggende kraft, slick forsvar, og en fyr, der ønskede at kæmpe og vinde hvert sekund af hver runde. Han var ung, den yngste mester nogensinde, med endeløse løfte om at blive den største sværvægter i historien.

Vi var ikke klar til det, selvom ingen var, for at se Tyson fald fra sådanne højder og aldrig rigtig få det tilbage. Det skete for hurtigt og for tidligt, en masse mennesker følte hans smerte, om de vil indrømme det eller ej. At se ham tabe til Douglas er en straf for de fleste boksefans. Du kan blive en Holyfield fan, en Lewis fan, eller bare en Tyson hater, jeg selv husker min træner siger med et smil, “Buster Douglas whooped hans røv”. Nogle mennesker er Tyson hadere, uanset årsagen. Som en analogi, tage et kig på Usain Bolt, vil du virkelig ønsker at se ham gå i fængsel i tre år og derefter komme ud og aldrig igen kunne køre en sub 10s i 100m !? Det virker som en masse mennesker ville have noget lignende til Tyson.

Holyfield og Lewis var store krigere, men de var ikke Mike Tyson, var de ikke elektriske, de ikke har den samme bane bestemt til storhed. Mit spørgsmål er, var Tyson bedste bedre end Douglas ‘bedst, Holyfield bedste, eller Lewis’ bedst? Mit svar på det er et klart ja! Og hvis du er en Tyson fan, det er ikke bare, at han mistede eller hvordan han tabte det er den sværeste del, det er så, hvad der fangede og inspireret os var gået uden erstatning. Vi forpasset ud på storhed og hver boksning fan tabt på grund af det, uanset om de var Tyson fans eller ej.

Efter min mening var Tyson på hans højdepunkt for Spinks kamp, ​​og efter at han var aldrig helt sig selv igen. Var hans undergang på grund af Cus D’Amato døende år før? Eller døden for hans manager og nære ven Jim Jacobs? Var det på grund af Robyn Givens, skøre røv Don King, eller afgår med sin træner Kevin Rooney? Var det fordi han kom i fængsel? Svaret på alle dem, er en anden klart ja. Endnu i sidste ende, og jeg hader at sige det, undergang Mike Tyson var på grund af Mike Tyson. Han gjorde sine egne beslutninger og behandles med ting den bedste måde, han vidste hvordan, og for så vidt som at blive den største af disse beslutninger desværre ikke udgør nok. Vi havde forventninger til Mike Tyson, skulle han til at opfylde dem for os, skulle han blive den største sværvægter nogensinde, så vi kunne blive underholdt og inspireret. Det er en tung byrde for nogen at bære.

Jeg læste et ton af kommentarer på YouTube og på nettet om, hvorfor Tyson tabt, kan vi tale om de headbutts fra Holyfield, eller Tysons undervisere og liv på det tidspunkt osv, men vi er nødt til at træde væk fra denne debat, fordi det er næsten en spild af vejret. Den bedste Tyson var væk og der var ingen ære for Holyfield eller Lewis i at slå Tyson, der dukkede op på disse nætter. Vi ved alle, det var ikke en førsteklasses Tyson, den fyr, der tryllebundet os. Disse andre sværvægtere var ikke den inspiration, som alle var på udkig efter, kan de aldrig erstatte Tyson, som vi alle vidste eksisterede, selv om han var væk.