Kurdiske styrker foretager modangreb

Kurdiske styrker søndag foretaget modangreb mod sunnimuslimske militante i to afgørende grænsebyer, da amerikanske fly ramte de militante i det nordlige Irak, vidner og militære embedsmænd sagde.

De amerikanske luftangreb, foretaget af droner og jagerfly, havde til formål at beskytte kurdiske styrker nær Erbil, hovedstaden i irakisk Kurdistan-regionen, ifølge en erklæring fra USA Central Command.

Strejkerne ramt flere bevæbnede køretøjer af den islamiske stat i Irak og Syrien, eller ISIS, ødelægge tre og skader andre. Strejkerne ødelagde også en ISIS mørtel position, hed det i erklæringen. De ryger hæveskrog tre køretøjer kunne ses her, kun tre timer efter et af de luftangreb, og fjernet derfra ligene af tre mænd blev henslængt nær en vraget. Hoverende kurdiske krigere, kendt som Pesh merga, identificerede de skæggede forbliver som ISIS militante.

Fortsætte læsning hovedhistorien
TILHØRENDE DÆKNING

Præsident Obama sagde lørdag, at luftangreb i det nordlige Irak havde ødelagt våben og udstyr, som islamiske stat forces.Iraq Luftangreb kan fortsætte i flere måneder, Obama SaysAUG. 9 2014
Til flygtninge på Mountain, ‘ingen vand, Nothing’AUG. 9 2014
Præsident Obama talte om Irak i Det Hvide Hus på lørdag. Han har endnu ikke detaljeret en plan for at rulle tilbage ISIS ‘gains.News Analyse: Som ISIS Militante udøve deres kontrol, forfølger USA et militært Middle RoadAUG. 9 2014
Kurdiske embedsmænd sagde, at de havde generobret Gwer tidligere søndag og var på nippet til beslaglæggelse Makhmur, hvor amerikanske militærfly først ramte holdninger ISIS krigere på fredag.

Fortsætte med at læse det vigtigste storyVideo

PLAY VIDEO | 2: 00
Den Pesh Merga kamp mod ISIS
Den Pesh Merga kamp mod ISIS
Et kig på, hvem Pesh merga er, har deres historie som Iraks mest formidable kraft, og hvorfor præsident Obama nu godkendt luftangreb mod ISIS til at støtte dem. Video kredit ved Quynhanh Do og Emily B. Hager om Offentliggjort den 8. august 2014 Billede CreditSafin Hamed / Agence France-Presse – Getty Images
Begge byer er omkring 20 miles fra Erbil, og forskud fra ISIS krigere der havde kortvarigt panik beboere i Erbil.

De amerikanske luftangreb syntes at have hurtigt genoprettet tilliden her, med internationale flyvninger til Erbil genoptagelse efter en pause, og erhvervslivet vender tilbage til normal. Hepper vognlæs af Pesh merga krigere cruisede motorvejen mellem her og Erbil.

Amerikanske militære embedsmænd sagde, at fire amerikanske luftangreb på lørdag ramte ISIS positioner i nærheden af ​​Mount Sinjar, hvor titusinder af medlemmer af yazidier mindretallet var flygtet for at undslippe ISIS forhånd.

Amerikanske embedsmænd sagde strejkerne blev tvunget af de militante ‘sværger at dræbe Yazidis, hvem sunniekstremister betragter som kættere.

Mindst 500 Yazidis er blevet dræbt af ISIS krigere, da de greb Sinjar denne måned, Iraks minister for menneskerettigheder, Mohammed shiamuslimske al-Sudani, sagde i et interview.

En højtstående Obama administration embedsmand sagde, at USA var klar over, at et lille antal Yazidis på bjerget havde fundet en vej ind i Syrien. Men den officielle sagde, at antallet af fordrevne, der havde formået at forlade var i hundredvis, kun en lille brøkdel af de strandede der.

Den officielle sagde USA ikke se korridor ind i Syrien som en væsentlig del af løsningen for at redde Yazidis, men snarere som en “ad hoc” indsats fra flygtningene selv.

Den amerikanske militær hjalp ikke at rydde vejen ind i Syrien, sagde embedsmanden, at bemærke, at de irakiske og kurdiske styrker bliver nødt til at finde en måde til at eskortere alle de mennesker fra bjerget og flytte dem i sikkerhed.

Senator Lindsey Graham, republikaner fra South Carolina, skarpt kritiseret præsident Obamas begrænsede militære svar på ISIS på søndag, og opfordrede præsidenten til at være mere klar om truslen de militante udgør for USA.

“Hvis han ikke gå i offensiven mod ISIS, ISIL, hvad du fyre ønsker at kalde det, de kommer her,” Mr. Graham sagde “Fox News søndag.” “Dette er bare ikke om Bagdad. Det er bare ikke om Syrien. Og hvis vi bliver angrebet, så vil han have begået en bommert for aldre. ”

Mr. Graham, et medlem af Senatets Armed Services Udvalg, lød senator John McCain, republikaner fra Arizona, der sagde lørdag, at Obama viste en “fundamental misforståelse” af truslen fra de militante islamister.

Demokrater søndag talkshows insisterede på, at der ikke var nogen amerikansk militær løsning på volden i Irak, som præsidenten understregede også i en pressekonference på lørdag.

“For at rette op på situationen, er vi nødt til at begynde på den grundlæggende kerne, som er førende i Bagdad, den irakiske ledelse, som skal arbejde sammen i en forenet måde at forsvare og beskytte deres land og nederlag ISIS,” senator Jack Reed, demokrat fra Rhode Island, sagde på CBS News-programmet “Face the Nation.” “I sidste ende, har dette at være en politisk strategi, der finder sted i Bagdad, ikke i Washington.”