Ford Fieste eco turbo boost

Den standard-spørgsmålet Ford Fiesta er drevet af en 1,6-liters 4-cylindret, der genererer en beskeden 120 hestekræfter ved 6.350 omdrejninger i minuttet og 112 pund-fødder af drejningsmoment ved 5.000 omdrejninger pr Den høje rpm tal for effekten og drejningsmomentet toppe fortælle dig alt du behøver at vide: Denne bil er stort set hjerteløst medmindre du rider den til redline. Selv da, vil basen Fiesta ikke stamme din sternocleidomastoideus med unødige G styrker.

Ford tilbyder to mulige opgraderinger. Den ene er en turboladet 1,6-liters 4, udelukkende findes i Fiesta ST. Denne onde lille Chupacabra gør 197 hestekræfter og er beregnet til folk der kan lide at feste. Den anden mulighed er mindre dramatisk, men mere spændende: For en ekstra $ 995 på toppen af ​​din $ 16,405 2014 Fiesta SE sedan (eller $ 16,905 hatchback), vil Ford sælge dig en 999 cc 3-cylindret, der er både mere kraftfuld og mere effektiv end 1,6 liters 4-cylindret.

Dette er 1,0 EcoBoost, turboladede og udstyret med direkte indsprøjtning, bundet med Smart Fortwo 3-cylinder til titlen på den mindste auto motor i det amerikanske marked. Det er kun tilgængelig med en 5-trins manuel gearkasse og stålfælge monteret med aerodynamiske dæksler, sandsynligvis for at forhindre, at pris fra forvilde for langt opad (udover dens dyrt hardware, er 1,0 bygget i Tyskland, mens de 1,6 kommer fra Brasilien).

foto

Vinduet klistermærke til 2014 Ford Fiesta EcoBoost test bil. Credit Ford Motor
Fiesta 1.0 EcoBoost tester en hypotese hidtil ureflekteret på vores kyster: Vil Amerikanerne betale en præmie for en bil med en motorblok, der er på størrelse med håndbagage?

Den Fiestas twee turbolader spinder så hurtigt som 248.000 rpm Under moderate kørselsforhold, den maksimalt ladetryk er 14,7 pounds per kvadrattomme, hvilket giver 125 £-fødder af drejningsmoment ved 2.500 rpm Men Fiesta, ligesom Porsche 911 Turbo, kan også give en midlertidig overboost, hæve maksimal løft til 20 psi og genererer 148 £-fødder af drejningsmoment, så længe som 15 sekunder. Opbakning fra gashåndtaget nulstiller timeren.

I betragtning af de generøse parametre for Fiestas overboost-funktion – som holder gashåndtaget floored i mere end 15 sekunder? – En måske har mistanke om, at Ford skelnede simpelthen fordi begrebet overboost kan føre din 1-liters Fiesta at blive nævnt i samme sætning som en Porsche 911 Turbo. I så fald, missionen fuldført.

Men hestekræfter er hestekræfter og 1,0 stadig ikke har en forlegenhed af det. Dens største fordel i forhold til 1,6-liters ligger i dens lave omdrejninger drejningsmoment og den deraf følgende forbedring af omkring-town acceleration. En 1,0 Fiesta behøver ikke at arbejde så hårdt for at kvæle fra lys til lys, hvilket er heldigt, fordi du ikke ønsker at lytte til sine anstrengelser.

Det er til dels et resultat af den ujævne blat udsendes af sin ulige antal cylindre, og dels fordi Ford ikke synes at vide, hvordan man kan kombinere EcoBoost dyder med en givende soundtrack. Jeg ejer en bil med en 3,5-liters EcoBoost, og det lyder som en hval med fordøjelsesbesvær, alle stønnen og klik fra indtag og injektorer. Nogle gange ved jeg ikke, om at tage det til forhandleren eller til de forskere ved Woods Hole.

Fortsætte læsning hovedhistorien
Men takket være den 5-trins s gear, som er så langt fra hinanden, de brug for rådgivning, vil du ikke nødt til at lytte til 1,0, medmindre du bevidst pisk det op. Både fjerde og femte gear er overdrives, sigter helt og holdent brændstoføkonomi snarere end sportslighed. Og brændstoføkonomi er naturligvis en stor del af de 3-cylindrede appel.

Med henblik herpå 1,0 returnerer imponerende kilometertal, tjener 2015 modellen en EPA vurdering af 31 miles per gallon i byen og 43 mpg på motorvejen. Det er svært at være blaserte om en nonhybrid der får 43 mpg, men er jeg forkert at have noget mere? Masser af store sedans tjener 40 m.p.g. ratings, og det vil tage en masse kørsel, før du indser meget besparelser fra marginen fra 40 MPG til 43.

Yderligere komplicerer EcoBoost argument er, at i det mindste nogle af dens effektivitet stammer fra Fords SFE pakke, som automatisk inkluderet, når du vælger den 1-liters. SFE trim omfatter en glattere undervogn, små vinger i bunden af ​​hjulkasser og de ​​15-tommer stålfælge med aerodynamiske betræk og lav rullemodstand dæk. Sedan får også en bagklap spoiler, som er standard på lugen.

Så udstyret, en 2015 1,6-liters Fiesta SFE tjener en EPA kombineret rating på 32 m.p.g. Den EcoBoost kombinerede Ratingen er 36 m.p.g. Det er ikke fair at sige, en enorm forskel. Derfor konkluderer jeg, at appellen af ​​1,0 ligger mindre i Eco end i Boost.

Der er en nørd faktor her, en tilfredsstillelse i at vide, at du er på forkant af udviklingen med den mindre forskydning, der begyndte, åh, hvor Pierce-Arrow stoppede bygge modellen 6-66 raceabout (13,5 liter, det var).

Mens Fiesta 1.0 EcoBoost gør en legitim sag for sig selv på papir, jeg formoder dens følgende vil komme mindre fra rationalister end fra mængden, der finder sin små-bar, high-tech tilgang natur cool. Sammenlignet med basismodellen, 1,0 er en lille smule mere kraftfuld, lidt mere brændstofeffektive og omkring tusind gange mere interessant.

I software-vilkår, 1,0 refererer til den første version af noget. I den forbindelse bør dette Fiesta er faktisk amerikansk Tiny Motor Car version 1.0, en smart koncept i jagten på early adopters. Tidlige adoptanter, der kan køre en pind.