Arsenal 3-0 Manchester City

Efter ni år uden et trofæ Arsène Wenger har nu to i to spil som en luftig præstation præget af tre fremragende mål sikret en EF-Shield sejr mod et svækket Manchester City. Det er første gang Arsenal har vundet skjoldet i et årti og kommer tre måneder efter deres sidste officielle kamp resulterede i sejr på samme bane i FA Cup-finalen mod Hull City.

Helt hvad det betyder endnu uvist. By lignede et hold stadig i dvale, mens Arsenal, da de skal med Champions League kvalifikationskampe mod Besiktas kommer op, syntes et skridt mere avancerede i deres forberedelser.

Ja, hvis bekræftelse var nødvendig, at dette er lidt mere end en semi-konkurrence for en semi-trofæ, der svinder fra hukommelsen kommer den første fløjt i sæsonen korrekt, så er det værd besparende en tanke for sidste sæsons vindere. Tolv måneder siden sejren i Community Shield blev hyldet som det første skridt i David Moyes revolution i Manchester United (også, da det viste sig, den eneste trin).

Dette er ikke at forklejne Arsenals præstation i at slå mestrene overbevisende med en fin angribende ydeevne, der er fastsat frem for alt en påmindelse om de kvaliteter af Aaron Ramsey, Santi Cazorla og Jack Wilshere, der kiggede pasform og mobil og afleverede bolden godt i centrale midtbane.

Dette var en engagerende, behageligt ubekymrede slags kamp fra start på en August eftermiddag, der startede med solen bryder igennem efter et tordenvejr og Wembley grønsvær udsender en slags lysende grøn damp. Wengers lineup indeholdt alle tre væsentlige Haugen sommer signings – Mathieu Debuchy, Calum Chambers og Alexis Sanchez – mens byen omfattede både Fernando, £ 12m sommer signering fra Porto, og Willy Caballero i mål.

I de første minutter kombineret Sánchez pænt med både Yaya Sanogo og Ramsey, som viste en vilje til at køre i bag Gaël Clichy ved højre back, da Arsenal i gang med at forsøge at gøre deres ekstra mand tælle på midtbanen. By linet op her i det nu fashionable 4-4-2, med Edin Dzeko og Stevan Jovetic spiller som et par ægte centrum-fremad, dog uden den samme ihærdige vilje til at spore tilbage, der gjorde systemet til at fungere til Atletico Madrid sidste sæson.

De fleste af Arsenals tidlige pres kom fri i højre side, med Sánchez tager chancen for at køre på Aleksandar Kolarov og Debuchy ivrig støtte. Chambers kiggede også sammensat i det centrale forsvar: en tidlig udfordring på Yaya Touré, slækkes bolden en mand, der generelt giver kun i nogen form for hydrauliske løfteudstyr, vil have givet ham store hjerte.

For alle, der havde ingen af ​​holdene formåede et skud på mål før Arsenal åbnede scoringen i det 21. minut via en kombination af glat skuespil af Cazorla og nogle løs By forsvarer. Der syntes ikke oplagt chance for et mål, da Cazorla tog bolden fra Sanogo 30 meter ud, men Dedryck Boyata er mistimed lunge tillod spanieren at rulle udfordringen og finde noget plads på hans venstre fod. Clichy ikke kunne få der i tid og Cazorla skudt lavt tværs Caballero og ind i det fjerneste hjørne.

Cazorla havde reddet Arsenals Cup-finalen i maj og her funklede han igen, der producerer en omvendt pasning inden Clichy at sætte Sanogo ind på mål. Desværre finish fra franskmanden tilhørte en helt separat fodboldmæssige univers, en anden spark fra hvad der synes at være en uudtømmelig reserve af skinneben, pokes, slagler og mis-hits.

Sanogo er enormt villig og vil forbedre, men han er stadig at lære at spille på dette niveau i et team, der er unægtelig kort i sin stilling.

Syv minutter før halvtid var der enorme jubel omkring Wembley, da dommeren Michael Oliver brugte sin forsvindende spray for første gang, der producerer en pæn, håndtegnet cirkel – mærket af den sande kunstner – rundt om bolden, men kun for Touré henrettelse til falder noget mindre hans kunstværker. Og lige før pausen Arsenal fordoblet deres føring med et mål for reel håndværk på kontraangreb. Sánchez gennemført bolden fremad og fodret Sanogo der producerede den helt rigtige pasning inden for Ramsey på præcis det rigtige tidspunkt. Derfra to ekspertgrupper hånd gjorde målet: en jink inde Matija Nastasic og en lav, hård skudt ind i hjørnet.

På halv tid en lejlighed, der så ofte føles som om det aldrig rigtig fik vil følte, som om det hele var, men over, med byen ikke så meget uinteresseret som undermanned og undercooked. Faktisk er de mestre lignede det, de var: et team med ni første holdspillere mangler, herunder kaptajnen, vigtigste målscorer og administrerende skaberen i David Silva.

Silva kom på i starten af ​​anden halvleg, og byen blev kortvarigt energi, Jesus Navas at tage en fin lang aflevering fra Touré og krydser dyb for Jovetic hovedet på bolden ned. Wojciech Szczesny håndflader den hoppende bold væk på sin nærmeste stolpe. Det viste sig noget af en falsk daggry, da Oliver Giroud score til 3-0 efter 60 minutter. Hvad et mål det var også. Tager en aflevering fra Wilshere, franskmanden, der havde set knap passer i hans tidligere optrædener, båret bolden fremad og ramte en dypning skud, der afbøjes i Caballero fra 20 yards.

For alle mildhed anledning Arsenal vil tage store hjerte fra sejr her, ikke mindst fra opførelser af Ramsey og Cazorla og et enormt lovende debut fra Chambers, som kiggede en reel tilstedeværelse på dette niveau.

Langt Sterner test venter dog, end dette svækkede City, der havde 58% boldbesiddelse og flere skud på mål samlet, men stadig lignede et hold simpelthen strække deres ben.