Venstres Spidskandidat

Venstres foreløbig seneste spidskandidat til EU-parlamentet, Ulla Tørnæs, har travlt med at skræmme danskerne. Hun spår, at Danmark bliver et lovløst fristed for pædofile, narkohandlere og menneskesmuglere, når EUROPOL, det europæiske politisamarbejde, får en anden status i EU-apparatet fra 2015. Her kan Danmark ikke være med, for det tillader vores særstatus, retsforbeholdet over for EU’s rets- og udlændingepolitik, ikke. Andre EU-politikere og EU-eksperter forudser samme skæbne for Danmark: nu vil Danmark blive isoleret, miste adgang til vigtige informationer og må famle i blinde, forsvarsløs over for den organiserede kriminalitet – skulle man tro.

Men har vores regering ikke pligt til at sikre Danmark et effektivt samarbejde med politi, domstole og efterretningstjenester i andre EU-lande, samtidig med at regeringen respekterer den frihed og selvstændighed, som danskerne har fået med retsforbeholdet? Vil regeringen slås for, at vi får en aftale med EUROPOL, så vi stadig kan samarbejde, eller vil den lægge armene overkors for at give danskerne en lærestreg, så de ikke én gang til byder EU trods?

Mener Venstres seneste spidskandidat virkelig, at de øvrige lande vil give afkald på de informationer og den hjælp, som vores politimyndigheder kan give dem? Næppe! Eller mener Ulla Tørnæs, at EU som princip vil straffe de formastelige danskere ved at afskære forbindelserne til vores politi? Det lyder ikke sandsynligt, vel? Men har hun ret, så er det jo tankevækkende; for hvad er det så for et ubehageligt, europæisk fællesskab, vi er havnet i?

Og lad mig i forbifarten minde om, at det var Venstre og de øvrige EU-partier, der med gule stjerner i øjnene tilsluttede sig Lissabontraktaten, som nu direkte fører til, at Danmark bliver presset ud af EUROPOL fra næste år – ikke Dansk Folkeparti.