Telia

teliaTelia er et stort internationalt mobilselskab, som i DK tilbyder mobilabonnementer, bredbånd, mobilt bredbånd, samt køb af de nyeste mobiltelefoner og smartphones. Telia-teleselskab består af finsk-svensk Sonera koncernen, som jo består af det svenske telia og det finske sonera.

På Amager befinder deres hovedkontor sig, og det er der de har deres base i Danmark.

Februar 1995 satte TeliaSonera sig på det danske telemarked, og var dermed en af de første der gik ind og ødelagde TeleDanmarks eneret på mobiltelefoni mm. i Danmark. Telia har ialt i Danmark ca 1100 medarbejdere fordelt rundt omkring på div callcentre og servicere ca 1,2 millioner mobilabonnenter i form af mobilkunder, hermed har de ca 170.000 bredbåndskunder, som samlet set udgår ialt 11% af hele Danmarks marked for internet bredbånd.

TeliaSonera blev også en smule landskendt i 2008 da de som eneste teleselskab fik eneret på at sælge den dengang spritnye Apple Iphone 3G til en smule uhøre høje priser. Telefonen blev alligevel totalt udsolgt på kun 3 dage, hvorefter kritikken så pludselig skiftede retning til at prisen på mobilabonnementerne var alt for høje, og servicen var nærmest ikke eksisterende.

I 1998 vinder Teliasonera licens til at køre GSM-1800 mobilnettet i DK. Med dette, udbygger telia hermed sin position på det danske telemarked, og da de også får licens til at køre GSM-900 nettet er succesen hermed lagt.

Juli måned 2005 køber Telia det danske teleselskab Orange for lige omkring 5 milliarder kroner. Positionerne på det Danske telemarked er hermed lige nu 1.TDC – 2.Telenor – 3.Telia.
Men på selve bredbånd og mobil-området har de en meget stærk position på markedet som nr 2. Kun overgået af Teleselskabet TDC.

Ønsker man billige mobilpriser, gode tilbud på mobiltelefoner/smartphones, billigt bredbånd, mobiltelefoni og fastnettelefoni, kan dette teleselskab klart anbefales, da de er anset som et af de bedste og mest pålidelige hvad angår dækning af mobilt bredbånd i hele DK.

Oplysninger omkring Telia

Head Office, Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S
Tlf.: 82 33 70 00 (reception) Fax: 80 40 40 41 (kundeservice)

Mobil og Mobilt Bredbånd:
E-mail: mobilprivat@telia.dk eller mobilerhverv@telia.dk
Husk at oplyse dit telefonnummer og kundenummer eller CPR nummer ved skriftlige henvendelser.

Bredbånd, Bredbåndstelefoni, TV og Fastnettelefoni:
E-mail: bredbaandprivat@telia.dk eller bredbaanderhverv@telia.dk

Head Office
TeliaSonera, SE-106 63
Stockholm, Sweden
www.teliasonera.com
Tlf.: 46 (0)8 504 550 00 / 46 (0)8 504 550 01

Visiting address:
Sturegatan 1, Stockholm

Delivery address:
TeliaSonera AB, c/o Postcenter
Karlavägen Banérgatan 30,
SE-115 22 Stockholm