10 kritiske elementer i et datacenter

Læs om 10 “must haves” dit datacenter skal være en succes .

Udviklingen af ​​datacentret kan omdanne det til en meget anderledes miljø takket være fremkomsten af nye teknologier såsom cloud computing og virtualisering. Dog vil der altid være visse væsentlige elementer, der kræves af nogen datacenter til at fungere gnidningsløst og med succes. Disse elementer vil gælde, uanset om dit datacenter er på størrelse med en walk- in closet eller et fly bøjle – eller måske endda på en flydende pram , som rygter tyder Google er bygning:
Figur A
floatingbarge_google.jpg
Credit : Wikimedia Commons
1. . miljøkontrol

Et standardiseret og forudsigeligt miljø er hjørnestenen i enhver kvalitet datacenter. Det handler ikke bare om at holde tingene cool og opretholde passende luftfugtighed ( ifølge Wikipedia, den anbefalede temperaturområde er 61-75 grader Fahrenheit/16-24 grader og 40-55 % fugtighed ) . Du er også nødt til at faktor i brand undertrykkelse , luftstrøm og magt distribution. Et firma, jeg arbejdede på var så alvorligt om at sikre deres data center forblev uberørt som muligt, at det mandat ingen papkasser kan lagres i det rum. Teorien bag dette var, at pap -partikler kan komme ind i luftstrømmen og potentielt forurene servere takket være fordelingen mekanisme, der bragte køligere luft på forsiden af ​​stativerne . Det kunne være ekstrem, men det illustrerer vigtigheden af konceptet.
2 . Sikkerhed

Det siger sig selv (men jeg har tænkt mig at sige det alligevel ) , at fysisk sikkerhed er et fundament af en pålidelig datacenter. Holde dine systemer under lås og nøgle og give adgang kun for autoriseret personale går hånd og hånd med kun tillader den nødvendige adgang til servere , applikationer og data over netværket. Det er sikkert at sige, at de mest værdifulde aktiver i en virksomhed (bortset fra mennesker , naturligvis) er bosiddende i datacentret. Små-time tyvene vil gå efter bærbare computere eller personlige mobiltelefoner. Fagfolk vil målrette datacenter . Dørlåse kan overvindes , så jeg anbefaler alarmer så godt. Selvfølgelig kan alarmer også være fejlbarlige så tænke over dit næste mål: at låse serverracks ? Backup strøm til din sikkerhed system? Ansættelse sikkerhedsvagter ? Det afhænger af dine behov for sikkerhed , men husk på, at ” sikkerhed er en rejse, ikke en destination. ”

3 . ansvarlighed

Taler som en systemadministrator , kan jeg bevidne , at de fleste IT-folk er professionelle og troværdige. Imidlertid betyder det ikke ophæve behovet for ansvarlighed i datacenteret at spore interaktioner folk har med det. Datacentre bør logpost detaljer via badge adgang (og jeg anbefaler, at disse logs holdes af en person uden for det, såsom Sikkerhedsrådet afdeling, eller som er holdt kopier af information på flere hænder , såsom IT-direktør og VP). Besøgende bør logge på og logge af og forblive under tilsyn på alle tidspunkter. Revision af netværk / application / filressourcer skal være tændt . Sidst men ikke mindst , bør ethvert system har en identificeret ejer , uanset om det er en server, en router , et datacenter chiller , eller et alarmsystem .
4. . politikker

Hver proces involveret med data center bør have en politik bag det at hjælpe med at holde miljøet bevares og forvaltes. Du har brug for politikker for adgang til systemet og brug (f.eks eneste database administratorer har fuld kontrol til SQL- server). Du bør have en politik for opbevaring af data – hvor længe skal du gemme sikkerhedskopier ? Har du holde dem off-site og i så fald hvornår disse udløber ? Det samme koncept gælder for installation af nye systemer , kontrol for forældede enheder / services , og fjernelse af gammelt udstyr – for eksempel , aftørring server harddiske og donere eller genbruge hardware.
5. . redundans

fordpinto.image002.jpg
Credit : Wikimedia Commons
Den første bil, jeg nogensinde har ejet var en blå Ford Pinto . Mine forældre betalt $ 400 for det , og på det tidspunkt , gas var en buk en gallon, så jeg kørte overalt. Det havde et reservehjul som kom i praktisk ganske ofte. Jeg fortæller dig dette ikke at vokse nostalgisk men at lave en pointe: selv min gamle opdeling -tilbøjelige bilen havde redundans. Dit datacenter er formentlig meget blankere , dyrere, og yderst kritisk , så du har brug for mere end et ekstra dæk for at sikre, at den forbliver sund. Du har brug for mindst to af alt det, din virksomhed kræver at holde sig oven vande , om dette gælder for mail-servere, internetudbydere , data fiber links eller voice over IP (VoIP) telefonsystem VM’er . Tre eller flere ville ikke skade på mange scenarier, enten!

Det er ikke kun redundante komponenter , der er vigtige , men også processen med at teste og sikre, at de fungerer pålideligt – som planlagt failover øvelser og forskning i nye metoder.

6. . overvågning

Overvågning af alle systemer til oppetid og sundhed vil bringe enorm proaktiv værdi, men det er kun begyndelsen. Du skal også til at overvåge , hvor meget båndbredde er i brug, samt energi , opbevaring, fysisk rackplads , og alt andet , som er en ” handelsvare ” , som dit datacenter .

Der er gratis værktøjer såsom Nagios for møtrikker og bolte overvågning og mere omfattende løsninger, såsom Dranetz for effektmåling . Alarmer, når udfald eller lave tærskler forekommer, er en del af processen – og sørg for at arrangere en failsafe for dine beskeder, så de er uafhængige af de data center (for eksempel, hvis din e-mail -server er på en VMWare ESX host som er død, en anden systemet bør overvåge dette og har mulighed for at sende meddelelser ) .
7. . Skalerbarhed

Så din virksomhed har brug for 25 servere i dag for en bred vifte af opgaver, herunder virtualisering , redundans , fil , e-mail , databaser og analytics ? Hvad skal du måske i næste måned , næste år eller i det næste årti ? Sørg for at du har den passende størrelse datacenter med tilstrækkelig ekspansion kapacitet til at øge magten , netværk, fysiske rum , og opbevaring. Hvis dine data center behov kommer til at vokse – og hvis din virksomhed er rentabel Jeg kan garantere dette er tilfældet – i dag er dagen for at begynde at planlægge.

Planlægning for skalerbarhed er ikke noget, du stopper, enten , det er en løbende proces. Smart virksomheder spore og rapportere om dette koncept aktivt . Jeg har set referencer i disse rapporter til “den næste nitte til pop ” , der identificerer et hul i et kritisk område af skalerbarhed, der skal være opfyldt (fx manglende fysisk rackplads ) snarest muligt.
8. . forandringsledelse

Du vil måske hævde, at Change Management falder ind under afsnittet ” politikker” , en betragtning, som har en vis indflydelse . Men jeg ville reagere , at det er både en politisk og en filosofi. Korrekt retningslinjer for forandringsledelse sikre, at intet sker i dit datacenter , som ikke er planlagt, er planlagt , diskuteret og aftalt sammen med at give backout trin eller en plan “B” Uanset om det er nye systemer på liv eller begrave gamle, livscyklus af alle elementer i dit datacenter skal falde i overensstemmelse med din forandringsledelse udsigter.

9. . organisation

Jeg har aldrig kendt en IT pro, der ikke blev trykket på for tiden . Udrulning af nye systemer kan resultere i nogle hjørner skæres grundet panik i løbet af deadlines – og disse hjørner uvægerligt synes at omfatte gøre miljøet pænt og ryddeligt .

En succesfuld implementering betyder ikke bare sætte det i og tænde for det , og det omfatter også at integrere enheder ind i datacentret via standardiserede og dokumenterbare metoder. Din server racks skal være rene og lagt ud på en logisk måde ( produktionssystemer i et rack, testsystemer i en anden ) . Dine kabler skal være passende længde og køre gennem kabler guider snarere end tilfældigt draperet . Hvad tror du er lettere at fejlfinde og støtte, et datacenter, der ser sådan ud:
cablemess.jpg
Credit : Wikimedia Commons

Eller denne :
cables.neat.jpg
Credit : Wikimedia Commons
10. . dokumentation

Den sidste brik i puslespillet er hensigtsmæssigt , nyttigt og rettidig dokumentation – en anden bold , der kan nemt være faldet i løbet af en implementering , hvis du ikke følger strenge procedurer. Det er ikke nok bare at smide sammen et diagram over din switch layout og hvilken server er tilsluttet hvor , din ændring retningslinjer for forvaltning bør mandat, at dokumentation holdes relevant og tilgængelig for alle relevante medarbejdere som detaljerne udvikler sig – som de altid gør.

Ikke at lyde morbid, men jeg bor ved ” ramt af en bus “-reglen. Hvis jeg ramt af en bus i morgen , en mindre ting for alle at bekymre sig om, er, om mit arbejde eller personlig dokumentation er up to date, da jeg bruger tid hver uge at sikre alle ændringer og justeringer er logget overensstemmelse hermed. På en mindre melodramatisk note, hvis jeg beslutter at skifte job, jeg ønsker ikke at tilbringe to uger i træk i en hektisk braindump af alt mine systemer gør.
Hele kugle af voks

Den store ting om disse begreber, er, at de er helt hardware / software agnostiker . Uanset om dit datacenter indeholder servere, der kører Linux, Windows eller andre operativsystemer , eller er blot en samling af netværk switches og en mainframe , forhåbentlig disse vil være til gavn for dig og din organisation.

At binde det hele sammen , så tænk på dit it-miljø som et hjul , med datacentret som hub og disse ti begreber som den omgivende “dæk ” :