10 grunde til ikke at ordne computere gratis for venner og familie

Har du lyst til en hæl , hvis du ikke ønsker at fastsætte computer problemer for venner og familie ? Her er nogle af de grunde, du skal ikke føle sig skyldig .

tools1_090513.jpg
Som de fleste it-professionelle , har jeg haft masser af venner og familiemedlemmer bede mig om at fastsætte deres pc’er. Selvom jeg altid har forsøgt at hjælpe folk , når jeg kan , er jeg kommet til den erkendelse, at med nogle få undtagelser er det en dårlig idé at fastsætte folks pc’er gratis.

Må ikke få den forkerte idé . Der er nogle mennesker, som jeg virkelig ikke har noget imod at hjælpe . Jeg ville aldrig nægte at hjælpe min kone med en computer problem , heller ikke ville jeg afbrød min mor. Men desværre har de fleste af dem, som jeg har hjulpet misbrugte situationen. Som sådan , denne artikel er en liste over ti grunde til, at jeg ikke anbefale fastsættelse pc’er gratis.
1. . Fremtidige problemer er din skyld

Når en ven eller et familiemedlem beder dig om at løse deres computer, de gør det, fordi de ikke kender nok til selv at løse problemet. Fordi personen typisk ikke forstår årsagen til eller løsningen på problemet, de sandsynligvis også ikke kommer til at forstå, hvilke problemer er relateret , og hvilke ikke. Som et resultat, kan noget, der sker på computeren, når du rører ved det opfattes at være din skyld. Alle computerens ejer ved er, at problemet ikke opstår før efter du har arbejdet på computeren.
2 . Folk kan ikke respektere din tid

Før jeg stoppede fastsættelse computere til venner og familie , jeg havde et stort problem med folk ikke respekterer min tid. Venner ville kalde mig på alle tidspunkter af dagen eller om natten og forventer mig til at droppe hvad jeg gjorde , drev til deres hus, og fastsætte deres computer lige så .
3 . Ting til tider går galt

Den tredje grund til, at jeg ikke anbefale fastsættelse folks computere for gratis er fordi, hvis du bryde det , du købte den. Jeg har aldrig personligt løbe ind i et problem med dette, men jeg kender nogen, der bragte en ven bærbar hjem for at fastsætte , kun at have hans tre-årige datter banke den bærbare computer ned fra bordet og bryde den.
4. . Folk behøver ikke værdsætter ting, der er gratis

Folk synes at være en betingelse for at acceptere tanken om, at de bedste ting i livet er dem, der er de dyreste . Dette kan være et problem, når det kommer til fastsættelse folks computere gratis, fordi dit råd kan opfattes som transporterer ikke mere vægt end nogen andens.

For at give dig et mere konkret eksempel , der er nogen i min familie , der konstant kalder mig med computer spørgsmål. Jeg forsøger at være rart og besvare de spørgsmål , men ofte gange denne person ikke kan lide svaret. I disse situationer denne person vil fortælle mig, at min bror, min tante , eller nogen anden i min familie med absolut ingen IT-erfaring fortalte dem det modsatte af , hvad jeg fortæller dem . Uundgåeligt , denne person ender ignorere mit råd .
5. . De forventer gratis teknisk support til livet

Når du lave en andens computer gratis og du gør et godt job, kan du blive et offer for din egen succes . Næste gang, personen har brug for hjælp, vil de huske, hvad et godt stykke arbejde du gjorde. I fremtiden kan du blive bedt om at hjælpe med alt fra malware fjernelse til opgradering af operativsystemet .
6. . Folk vedtage risikable vaner , fordi de får gratis teknisk support

Denne ene kan være min største yndlingsærgrelse relateret til at hjælpe venner med deres computer problemer. Hvis en ven eller et familiemedlem forudsætter, at du altid vil være der til at redde dem ud , når de har edb-problemer , så de ikke har noget incitament forsøge at forhindre problemer i at ske. Som sådan kan de vedtage risikable vaner eller endda gøre nogle ting, der bare ikke giver mening .

Jeg vil give dig et par hurtige eksempler på denne ene . Jeg har en ven, hvis teenage søn inficeret sin computer med alle former for malware , mens du prøver at finde gratis voksent indhold på internettet. Infektionen var så dårlig, at det tog mig hele weekenden til at løse. Jeg foreslog til min ven, at han enten holde sin søn væk fra sin computer , eller kun tillader ham at få adgang til internettet via en hærdet sandboxed miljø. Et par dage senere min ven fortalte mig infektionen var tilbage . Efter at have spurgt ham et par spørgsmål , jeg opdagede, at han havde givet sin søn admin-adgangskoden , så han kunne “download noget for skolen . ”

Det andet eksempel var, at jeg gjorde engang en hård diskudskiftning for et familiemedlem . Jeg vil ikke kede dig med detaljerne, men harddisken erstatning var noget, men glat. Der var problemer med alt fra BIOS kompatibilitet til den fysiske sag design . Efter at have tilbragt hele aftenen arbejder på det, jeg endelig fik alt arbejde. Ved den tid, jeg kom hjem havde jeg en besked på min telefonsvarer fra den person, hvis computer jeg lige havde opgraderet. Hun sagde, at hun havde lade hende otte -årige søn skille computeren, fordi hun ville have ham til at lære om computere , men han kunne ikke finde ud af at sætte det sammen igen.
7. . Det slutter ikke med computere

En anden grund til hvorfor jeg ikke anbefale at gøre gratis computer reparationer til venner eller familie er fordi jobbet ikke kan ende med computer reparationer . Når personen finder ud af at du er god med elektronik , de måtte have dig , der arbejder på andre ting . For eksempel , jeg engang hjalp en nabo gendanne nogle data ud af en mislykkedes harddisk . To uger senere havde han mig på taget bidrager til at justere sin parabol.
8. . Ting kan snebold

Nogle gange, når du fastsætte en vens computer gratis, kan forventningerne til gratis teknisk support snebold i gratis support til alle. Jeg fastsættes en gang en computer for nogen i min familie. Da jeg var færdig, den person fortalte mig, at de har en ven, der også har problemer , og spurgte, om jeg kunne se på det også.
9. . Jeres service er ikke bare gratis, det koster dig penge

For eksempel , er du sandsynligvis bruge penge på gas at køre til din vens hus. Du vil måske også ender med at bruge forsyninger såsom tomme medier eller printerblæk . Jeg har selv haft venner , der forventer mig til at forsyne dem med de softwarelicenser.
10. . Fastsættelse computere er for meget som arbejde

Den bedste grund af alt for ikke fastsættelse vens computere til fri kunne være, at gøre det er for meget som arbejde. Hvis du bruger hele dagen på arbejdet fastsættelse computer problemer , vil du virkelig ønsker at beskæftige sig med det samme, når du forlader kontoret ?
Hvad er jeres politik om frivilligt arbejde dine tekniske færdigheder til venner og familie?