Traditionel sport

Der er forskellige former for folkedans stadig praktiseres i Korea. Selvom det ikke er almindeligt betragtes som en sport , traditionel maske dans drama er fysisk krævende [1].

Drageflyvning ( Yeon Nalligi ) betragtes som en sport i Østasien [2]. Kites flyves i løbet af de første par dage af Lunar nytår og Chuseok . Det er dog ikke en større liga sport , da det er i Thailand [3]. Den traditionelle koreanske kite er lavet af bambus og traditionel koreansk papir [4].

Tyrefægtning (Så Ssaum ) i Korea har to tyre kæmper mod hinanden . Bulls røv hoveder og forsøg på at skubbe modstanderen baglæns. Den første tyr til at bevæge sig baglæns taber spillet [5]. Mange mennesker tip om tyre , som de mener vil vinde . Ejeren af ​​et tyr hedder Glamorous lavet 1,2 millioner dollars fra at tippe alene.

Koreansk brydning ( Ssireum ) ligner sumobrydning fra Japan. Koreansk brydning spilles i en sandet ringen, og den udfordrer , der kaster sin modstander til jorden vinder et punkt [ 6].
Sport oprindelse fra Korea

Taekwondo , et populært kampkunst opstod i Korea. Taekwondo betyder teknik sparke og stansning , selv om vægten ligger på spark. Selv om det blev praktiseret i århundreder sin oprindelse er blevet sporet så langt tilbage som det 1. århundrede f.Kr. [7 ] den kun blev populær efter Anden Verdenskrig . Det blev standard militær træning i Korea , og i 1961 blev reglerne standardiseret [8]

Taekkyeon er en traditionel kampkunst , der opstod i Korea i Goguryeo periode i det 4. århundrede [9]. Det bruger åbne hænder og fødder , hvor som brugen af ​​knytnæver er ikke tilladt. Forslagene er glattere og mere krum end Taekwondo [10].

Hapkido er en anden kampkunst fra Korea , men ikke så populær som Taekwondo udenfor halvøen. Hapkido er udviklet i løbet af de tre riger og deler mange egenskaber med den japanske Aikido. [11].
populære sportsgrene
2008 K- League Winner, Suwon Samsung Bluewings .

Fodbold er en af ​​de mest populære sportsgrene i Sydkorea . Sydkorea, som konkurrerer internationalt under navnet ” Sydkorea ” , har kvalificeret sig til otte FIFA World Cup finalen , herunder den seneste 2010 turnering (Asian record) , og co- vært for VM 2002 , efterbehandling i 4. plads. Også i 2010, vandt landets under -17 kvindernes hold i 2010 FIFA U- 17 Women World Cup i Trinidad og Tobago , hævder Sydkoreas første nogensinde titel i hele verden FIFA konkurrence . K- League er den ældste indenlandske professionel fodbold liga i Asien. Et stort antal af bittesmå amatørfodbold sammenkomster er aktive og uhyre populær .

Baseball er en anden af ​​de mest populære sportsgrene i Sydkorea . Det blev indført i 1905 af amerikanske missionærer og bærer en stærk følgende dag. Professionelle hold , der ejes af store konglomerater ( chaebols ) konkurrerer i Korea Professional Baseball liga. Sydkorea vandt guldmedalje i baseball ved De Olympiske Lege 2008 . Korea er også en regelmæssig deltager i World Baseball Classic, og betragtes som en af de bedste baseball -landene i den internationale konkurrence . Flere koreanske spillere har gået på at spille i Major League Baseball.
Koreansk baseballspiller Kim Hyun- Soo i udmarken under 2009 World Baseball Classic.

En anden sport stigende popularitet i Sydkorea er basketball. Professionel basketball hold konkurrerer i den koreanske Basketball League . Den Sydkorea nationale basketball hold vandt et rekordstort antal på 23 medaljer ved det asiatiske Basketball Championship. Den eneste koreanske NBA spiller til dato været Ha Seung – Jin , der spillede der i 2005-06. En anden fremtrædende koreansk basketballspiller er Moon Tae- Jong , der optrådte på 2005 og 2006 FIBA EuroCup All-Star Day.

Ishockey er langsomt på vej som fans i Anyang byen ser sell-out spil til Anyang Halla hockey klub , der blev den første ikke-japanske klub til at vinde mesterskabet titel til Asien League Ishockey .

Populære i hele Asien er Badminton spilles af mange koreanere . Badminton net kan findes i mange udendørs rekreative parker. Koreanske spillere ofte nå finalen i regionale og verdensmesterskaber . [12] Bowling er en populær sport i Sydkorea , med mange lokale ligaer. Edb-systemer er hverdagskost. [13]
Seoul Olympic Stadium blev bygget til sommer -OL i 1988 .

Fiskeri og vandreture er fælles aktiviteter i Sydkorea . Fiskeriet er populær i vandløb , floder og havene. Der er arrangeret fisketure . [14] Vandring i de koreanske bjerge er meget populær, og weekend efter weekend populære områder fyldes med mennesker.

Golf er meget populært i Sydkorea. Det er ofte tænkt, at det hænger sammen med det faktum, at golf betragtes som et statussymbol [15]. Medlemskab af golfklubber i Sydkorea er betydeligt dyrere end i Japan eller USA . Sydkorea er især stærk i kvindernes golf , 47 koreanere spille på verdens førende kvindernes tour, LPGA Tour i [USA] . Den mest kendte koreanske golfspiller er Pak Se- ri . [16]

Dykning er populær på Jeju øen.

Korea er hjemsted for en række gode styrtløb sloopes . Snowboarding var ikke tilladt i de fleste resorts indtil for nylig. [ Hvornår? ]

Rugby union spilles til en vis grad i Sydkorea , med den koreanske hold bliver i øjeblikket rangeret 27th i verden ( fra december 2012) i ​​den nuværende IRB verdensranglisten . Korea deltog i asiatiske Fem Nationer, konstituerende asiatiske Five Nations 2008.

Bordtennis er populær i Sydkorea [17]. Der er mindre ligaer i mange universiteter .

E- sport har fundet et stærkt hjemmemarked i Sydkorea , StarCraft professionel konkurrence er den største eksempel på disse . Større erhvervskunder sponsorerede hold og ligaer har dannet i e-sport , de mest bemærkelsesværdige ligaer bliver det OnGameNet Starleague , den MBCGame StarCraft League ( pensioneret) , og Proleague . Nogle tv-stationer er afsat til at udsende elektroniske sportsgrene, såsom Ongamenet , GomTV og tidligere MBCGame .

Siden 2010 har Sydkorea vært for den årlige Formula One koreansk Grand Prix i Yeongam . Imidlertid har Sydkorea endnu ikke har en driver på nettet.