Bernie Ecclestone træder af og forlader sin Formel 1 direktør post

Bernie Ecclestone vil træde tilbage som direktør for Formel 1 bestyrelse , men han vil fortsætte med at køre sporten.

Tyske anklagere annoncerede torsdag, at Ecclestone vil stå et retsmøde i München i slutningen af ​​april til at besvare påstande om, at han bestukket tysk bankmand Gerhard Gribkowsky over salget af F1 i 2006.

Selvom Formel 1 ejere CVC tillader Ecclestone at fortsætte sin dag -til-dag drift af grand prix racing , en erklæring udstedt af Delta Topco Ltd anført, at det er aftalt på et bestyrelsesmøde torsdag, at han vil træde ud af bestyrelsen .

“Efter drøftelser med bestyrelsen, har hr. Ecclestone foreslået og bestyrelsen enige om, at indtil der er indgået tilfældet, vil han træde tilbage som instruktør med øjeblikkelig virkning , og dermed opgive sin bestyrelse pligter og ansvar , indtil sagen er blevet løst ,” siger opgørelsen.

“Bestyrelsen mener, at det er i den bedste interesse for både F1 erhvervslivet og sporten at Bernie Ecclestone bør fortsætte med at drive forretning på en dag-til- dag basis , men udsat for øget overvågning og kontrol af bestyrelsen . Bernie Ecclestone har indvilget i at disse ordninger . ”

Ecclestone har rutinemæssigt benægtet enhver forseelse over en betaling han gjort til Gribkowsky , og gentog sine påstande om uskyld til bestyrelsen i torsdagens møde.

Erklæringen tilføjede: ” Bernie Ecclestone har beroliget bestyrelsen, at han er uskyldig i anklagerne og har til hensigt at kraftigt forsvare sagen , som vil begynde i slutningen af ​​april 2014. ”

Ecclestone er træde ned fra brættet betyder andre højtstående personer ledelse vil nu tage en mere direkte rolle i den fremtidige retning for F1.

Erklæringen tilføjede: ” om godkendelse og undertegnelse af væsentlige kontrakter og andre væsentlige forretningsmæssige arrangementer skal nu være ansvarlig for formanden , Peter Brabeck – Letmathe , og næstformand , hr. Donald Mackenzie