Coca Cola historie

Coca Cola historie strækker sig tilbage til 1885 , da John Pemberton opfandt den oprindelige opskrift på en ny cocawine . Han kaldte den Pembertons fransk vin Coca , som mentes at være inspireret af Vin Mariani , en populær cocawine opfundet af Angelo Mariani . Pemberton udviklede Coca-Cola, en alkoholfri version af hans oprindelige cocawine , da Fulton County vedtaget forbud lovgivning. Kulsyreholdigt vand blev tilføjet senere ved et uheld når Pemberton blev blande drinks til en ven og i øvrigt medtaget det . Hans venner elskede den nye smag, så han ændrede den oprindelige formel til at indarbejde det.

Coca-Cola blev sagt til at helbrede mange sygdomme, herunder hovedpine, impotens og den kraftfulde morfin afhængighed. Tre versioner af Coca-Cola var på markedet med 1888 sælges af tre separate selskaber. Et selskab , Candler købt enerettigheder til Coca-Cola formel fra Woolfolk Walker , John Pemberton, og Margaret Dozier til at skære ud i konkurrencen .

Dette gjorde det første store gennembrud i Coca Cola historie . Candler indarbejdet The Coca- Cola Company i 1982, og begyndte at markedsføre produktet. Drikken opnået status af nationalt ikon for USA af sit 50 års jubilæum . Flasker af Coca-Cola blev solgt start i 1894 , og dåser i 1955. Den første flaske blev solgt i Vicksburg, Mississippi. I 1899 Chattanooga, Tennessee blev den første websted af en Coca-Cola aftapning selskab .

I Pemberton oprindelige formel , tilføjede han fem ounce af kokablade ( kokain) per gallon sirup. Candler hævdede, at han ændret formlen og kun tilføjet en tiendedel af beløbet. Coca Cola indeholdt engang et skøn over ni milligram kokain per glas. Det var ikke før 1903 , at det blev fjernet fra drikken helt, erstatte den med coca aroma .

“Ny Coke ” kom ud i 1985 , efter at Coca-Cola har forsøgt at ændre den oprindelige formel. De fleste forbrugere foretrak smagen af den oprindelige Coca-Cola , og mange ophørte at købe produktet , indtil selskabet skiftede tilbage til den oprindelige formel. Det blev omdøbt Coca Cola Classic at vise forbrugerne, at drikken var vendt tilbage til sin oprindelige formel.

Ved det 21. århundrede, Coca Cola historie tog endnu et spring i markedet. I 2005 lancerede virksomheden ” Diet Coke ” , sødet med kunstige smagsstoffer . Senere i 2005, annoncerede ” Coca Cola Zero ” , sødet med aspartam og acesulfam kalium . Siden da har virksomheden produceret andre produkter, der indeholder samme Coca-Cola formel med mindre forskelle.

Coca Cola er nu solgt over hele verden , i mere end 200 forskellige lande. The Coca -Cola Company sponsorerer nu et sortiment af begivenheder, herunder de ” Olympiske Lege “, og ” NASCAR ” . I England er det den primære sponsor af “The Football League ” . Det er også omtalt i flere tv- shows, herunder ” The Gods Must Be Crazy “.

Coca Cola historie er kommet langt siden Pemberton opfandt den oprindelige opskrift , og fortsætter med at vokse med stormskridt . Det er ingen overraskelse, at det er en af ​​de førende sodavand på markedet.