apex linjen i formel 1

Spidsen er den linje rundt om hjørnet bilister forsøger at holde deres biler ved at tage om hjørnet i den hurtigste tid muligt . Der er to principper ved arbejde i sving af biler, især i racing verden . Den første er vægtfordeling , selv vægt hjælper lille plaster på hvert dæk holde den samme vejgreb , så ensartet styring og reaktion. Det andet spørgsmål er den trækkraft cirkel , for at fuldføre kredsløbet i den hurtigste tid , lærer chaufførerne hvordan at manøvrere rundt om hjørner så hurtigt som muligt uden at miste kontrollen ved hjælp af gas og bremser.

Formel 1 spids har været finjustering for at være så nøjagtige som muligt i både statiske vægtfordeling og cross vægt ( vægten på dækkene i hjørnerne ) . Det er evnen til føreren , der virkelig gør forskellen i , hvor effektivt en bil hjørner. Fagfolk forsøger at balancere vægten ligeligt på alle fire dæk . De kan gøre dette selv kompensere for førerens vægt , alt ændrer sig, når en bil går i et sving. En bil, der er ude af vægt kan dreje til højre korrekt, men svinger bredt på venstre hjørne . Hvis sporet har kun højre eller venstre hjørne , kan dette korrigeres med stagger , der kører større dæk på den ene side af bilen.

I en trækkraft cirkel , er erfarne chauffører altid bruger pausen og gashåndtag at få så meget trætte trækkraft på vejene som de kan. Bilerne er konstant i en tilstand af overstyring eller understyring , understyring er, når den forreste ende bryder fri fra centrifugalkraften og gynger brede , overstyring er, hvor backend forsøger at overhale forenden . Understyring er lettere at rette , reducere hastigheden bringer bilen tilbage i kontrol. Dette er imidlertid ikke en ønskelig mulighed i racing verden . Forskellige spidser på hjørnerne betyder hvert hjørne skal drives forskelligt.

Formel 1 spids er anderledes på næsten alle hjørner , selvom vægtfordelingen er næsten perfekt , denne bil vinder løb , fordi dens chauffører ved, hvordan man skubbe denne storslåede racing maskine til grænsen