Samsung Galaxy Note 2 vs Note 3

samsung-galaxy-note-3-vs-samsung-galaxy-note-2-tSå er samsung galaxy note 3 lanceret og har været ude på hylderne hos teleselskaberne i en lille uges tid nu. Vi synes det er på tide at lave et lille review af denne mobiltelefon og en samligning af den ellers yderst populære mobiltelefon galaxy note 2.

Har du en Note 2 og er du i tvivl om du skal opgradere til en note 3? Får man nok for pengene ved at opgradere sin mobiltelefon kun et år efter at Note 2 udkom? Svaret er hvis du spørger os JA, Ja vi synes du skal opgradere fra din note 2 til note 3 da den har en masse nye features, er tyndere, lettere og flottere.

Den gamle note 2 var i skinene plastik på bagcoveret, og det var ikke nemt at holde den ridsefri hvis man ikke have et beskyttelse cover på mobilen. Mobilen var forholdsvis tung og vejede 181 gram så man kunne godt blive en smule træt af hånden efter en hel dags brug. Skærmen målte 5,5 tommer på den store note 2 og på den allerførste note model var  vi oppe i 5,3 tommer. Da den allerførste note udkom var det samsung galaxy S2 der var samsungs flagskib, og den havde en skærm på 4,3 tomme og var virkelig stor da den eneste populære mobil den konkurrede imod var en iphone 4 som havde 3,5 tomme skærm. Så da samsung valgte at lancere deres note serie med en mobil på hele 5,3 tommer, grinte folk og påstod den dille hurtigt ville gå over og at ingen ville gå rundt med så stor en mobil i lommen. Meget er sket siden, og samsung fik vist lukket munden på en del phablet-kritikkere da Note serien er en af samsungs allerbedst sælgende smartphones nogensinde.

Et års tid efter lanceringen af note 1 udkom note 2 og lagde verden ned med storm, den telefon var simpelthen så revolutionerende at man skulle eje den, og med god grund.

Kun et år efter kommer samsung så med deres allernyeste mobilteknologi spækket ned i et flot design med et “læder” bagcover med sygninger rundt i kanten af mobiltelefonen som får den til at skrige “kvalitet”. Bagcoveret er ikke et rigtig læder bagcover, men er et læderlignende som føles rigtig godt, man har et godt grip på telefonen og sved og våde fingre giver stadig et rigtig godt tag i mobilen uden man føler man er ved at tabe denne store phablet, som store mobiler jo kaldes når de er over de 5 tommer. Idag er det vist også mere reglen end undtagelsen at en mobil er 5 tommer eller over. Det nye læderagtige bagcover er heller ikke en fingermagnet for fingeraftryk og fedtet fingre som den gamle note 2 der blev smurt ind i fingeraftryk efter 2 minutters brug, dejligt at samsung har tænkt over dette og vi synes det nye specielle look ser brand godt ud, og ligner på ingen måde en billig plastiktelefon. Plastik skal der også til hvis du vil holde vægten ned på mobiltelefonen, det kan godt være at en apple iphone 5 er i et flot aluminiumdesign, men når apple ikke tør at bevæge sig over de 4 tommer i skærmstørrelse så vejer deres mobil jo heller ikke alverden. alu er tungere end plastik og skal note 3 være i alu vil den simpelthen blive alt for tung at rende rundt med, så vi synes samsung har valgt rigtigt med dette mobildesign, om man så kan lide det, er en anden sag. Smag kan altid diskuteres.

Selve mobiltelefonen måler mindre end dens forgænger Note 2, men har 0,2 tommer større skærmareal, det er super godt gået at samsungs ingeniører kan blive ved med at udvikle sig i sådan en positiv retning, senest de gjorde dette var med galaxy S3 der var 4,8 tommer og var en forholdsvis stor mobiltelefon, lige indtil galaxy S4 kom på banen med sine 5 tommer samt mindre fysiske mål på selve mobilen end S3 modellen.

Galaxy Note 3 kommer med en forbedring af kameraet på hele 13 megapixels imod 8 megapixels på den gamle note 2. Mange af de kamera features der var i samsungs seneste flagskib S4 er flyttet over i note 3 og viderudviklet. Der er et hav af kameraindstillinger du kan vælge når du skal fange det perfekte billede af dig eller dine børn. feks. kan du nu vælge følgende billede indstillinger

Auto:

Forskønnet ansigt:

Bedste foto:

s-view-coverBedste ansigt:

Lyd & billede:

Drama:

Animeret foto:

Golf foto:

Rig tone (HDR)

Panorama foto:

Surroundoptagelse:

Sportsfoto:

Som i kan se, er der et hav af muligheder man kan med dette kamera, og det tager mere end et øjeblik at sætte sig ind i, telefonen kan simpelthen så mange ting at det kræver sin mand lige at finde hoved og hale i den.

Skærmen er en 5,7 tommer full hd skærm med 1920x1080p super AMOLED og vi kan godt afsløre at samligner du Note 2 med denne skærm, vil skærmen på note 2 nærmest ligne noget fra en BR forretning. Med andre ord ser skærmen rasende godt ud på note 3 og man kan slet ikke se nogle pixels, heller ikke hvis man prøver at gøre sig umage.

S-pennen er forbedret på flere punkter i forhold til note 2, den er mere følsom og der er visse airkommandoer man kan benytte som man ikke så på note 2. Telefonen har smart stay og smart view ligesom vi også så på galaxy S4 og det virker ufortræffeligt. Læser du bla lange dokumenter og bliver træt af at scrolle med fingerne på skærmen, så kan skærmen registrere hvis du nikker kort med hovedet, enten op eller ned, virkelig cool feature fra samsung her.

Efter kort tid mærker man hurtig forskellen mellem note 2 og note 3 både i vægt og i sær i hurtighed af selve processoren, Note 3 er simpelthen den hurtigste mobil til dags dato med en snapdragon s800 processor og en adreno 330 grafikchip og der var intet telefonen ikke kunne køre flydende som vi udsatte den for, alle spil, alle multitaskingopgaver klarer den til topkarakter.

Oppe i rullegardinet i toppen af mobilen finder du hurtigprogrammerne, som du kan vælge at aktivere eller deaktivere, vælger du at slide med 2 fingre fra toppen og nedaf, åbner der sig endnu flere hurtigprogrammer og apps end hvis du bare slider med een finger, denne feature var heller ikke tilgængelig på galaxy note 2 og den er ekstrem brugbar så man ikke skal ind og rode i indstillinger og bladre sig igennem mange menuer før man rammer det man gerne vil deaktivere eller aktivere.

Det hele handler jo i bund og grund om en god brugeroplevelse, og det får man bestemt med galaxy note 3 der med out of box bliver leveret med android styresystem 4,3 hvor note 2 havde 4,1,2. desværre nåede note 2 aldrig at modtage en eneste softwareopdatering med bare android 4.2.2 selvom vi havde telefonen i så lang tid, en smule skuffende hvis du spørger os, da der eftersigende allerede skulle udkomme android 4.4 kitkat her i oktober måned. Så samsung, se at op jer lidt med de fremtidige opdateringer så man ikke skal købe ny mobil for at få de nyeste mobilfeatures.

Skal du opdatere din note 2 til note 3? Ja det synes vi, tillader din kone en ny mobil, og kan budgettet bære det, så synes vi helt klart du skulle opdatere, også hvis du er lidt teknisk anlagt og elsker at nørde, så er note 3 et kig værd.

Udseendsmæssigt synes vi helt klart at note 3 var et step up. Hvor note 2 mere lignede en update af galaxy S3 som har runde hjørner, ligner Note 3 mere en update af den gamle galaxy S2 som var en smule mere firkantet i dens design. Om man kan lide den ene fremfor den anden, er igen en smagssag og vi hælder mest til den mere firkantet  mobil udgave. Note 3 var på hylderne hos de danske teleselskaber den 4 oktober, og mobilpriserne på note 2 var selvfølgelig faldende da den nye udkom. Note 3 kan købes for ca 5.000 kr. uden mobilabonnement. Køber du mobilen med en taletidspakke eller et abonnement, vil du kunne få en klækkelig besparelse.

s-view-smart-cover-note-3S-view cover kan selvfølgelig også fåes til Note 3 som det kunne til S4 modellen, desværre er dette ikke på lager nogen steder endnu da telefonen stadig er så ny, men priserne variere mellem 299 – 399 kr. hvis du køber det hos et af teleselskaberne i Danmark.

Du kan også købe et s- view mobilcover hos Ebay.co.uk til omkring 60-70 dollars, hvilket er ca 400 kr. Her følger fri fragt og du kan så få dit cover før det kommer på hylderne hos mobilforhandlerne i dk. S-view cover er næsten en nødvendighed hvis du vil undgå lommeridser og den slags, og det er lavet i flot lækkert læder i flere forskellige farver, vi hælder til det hvide, sorte og grå cover, da vi synes det matcher en Note 3 i sort eller hvid rigtig godt. Du vil kunne besvare opkald, læse sms´er, slå alarm fra, og tjekke notifikationer på mobilen uden du skal åbne s viewcoveret, og det er det der gør det cocver så super smart og elegant at man skal købe det.

Telefonen kommer ikke til at fylde meget mere end hvis der ikke er cover på da du piller det originale bagcover af fra din mobil og påsætter dit s-view cover på samme måde som det originale cover, på den måde vil din telefon ikke føles for stor eller for tyk. S-View covers er helt klart de flotteste og mest eksklusive covers der er lavet til en mobiltelefon idag, og telefonen beholder sit eksklusive look selvom man pakker den ind i disse ting.

Hvor mange gange har man ikke set de super flotte designet apple iphone 5 i flot aludesign blive pakke ind i grimme tykke plastik covers der ligner noget fra en BR forretning, det er synd og man nyder slet ikke sin mobiltelefon på den samme måde.

S View Cover har et transparent vindue, som gør det muligt for brugeren at se informationer som f.eks. dato, tid, indgående samtaler, missede samtaler, SMS’er og batteristatus samt at få adgang til musikafspilleren, uden at det er nødvendigt at åbne etuiet.
S View Cover har en specialindbygget Hall IC-sensor, som gør, at displayet tændes og slukkes automatisk ved hjælp af de magnetiske plader, som er indbygget i etuiet.
Dette cover er specielt udviklet og designet til Samsungs Galaxy S4 mini, S4 samt note 3. Bagstykket/coveret monteres let på mobiletelefonen og erstatter dets eget bagcover, uden at mobilen kommer til at føles tung og klumpet.
Samsung S View Cover beskytter skærmen maksimalt mod ridser, snavs og skidt.

samsung galaxy note 3 s view cover