LG G2 vs Sony Xperia Z1

LG-G2-vs-Xepria-Z1Battlen mellem 2 kæmpe mobilgiganter, hvem vinder? hvem har lavet den bedste super smartphone mobiltelefon? Er det Sony med deres ekstraordinære xperia z1, eller er det den revolutionerende LG-G2, vi kigger nærmere på disse 2 flagskibe som lige er blevet lanceret og ligger klar på hylderne hos teleselskaberne rundt omkring i verden.

Det er selvfølgelig ikke kun apple iphone eller ipads der bliver langet over disken når folk skal købe nye gadgets til familien og til jobbet, LG og Sony vil også rigtig gerne lege med når det kommer til at skulle vælge sin næste smartphone, og det er med god grund at du bør se nærmere på disse 2 mobiler, inden du blot lytter til hvad naboen anbefaler dig.

LG G2:

Det mest “unormale” som hurtigt bliver normalt, er helt klart at knapperne fra siden på mobilen er blevet fjernet til fordel for bagsiden. Ja du læste rigtigt, bagsiden. Knapperne, tænd og sluk samt op og ned volume er nu rykket dertil og vi må nok indrømme at det er et genialt træk fra LG. Det føles meget mere naturligt når man stå med mobilen ved øret at man lige kan justere på lydstyrken ved at skrue med pegefingeren, istedet for at bruge tommelfingeren ved knapper placeret på siden af mobiltelefonen.

Til trods for displayet er større på LG G2 end på xperia z1 så måler LG G2 faktisk mindre grundet den ekstrem tynde ramme der er omkring skærmen, LG har virkelig gjort deres hjemmearbejde godt her og har udnyttet hele telefonen til UG for at få så meget skræmareal som muligt, uden at gå på kompromis med en for stor enhed. Telefonen måler ca det samme som galaxy S4 og kan uden problemer navigeres med en hånd.

Telefonen er bygget af plastik og det kan man sagtens se og mærke, men det ændrer ikke på, at telefonen stadig føles som et premium mobilprodukt, selvom den ikke er lavet i aluminium som HTC ONE og iphone 5 og 5S. Rigtig mange mennesker rundt omkring i verden har råbt højt angående de vil have bedre byggekvalitetet fra Sony, Samsung, Nokia, og nu LG, men vi er tilfredse med telefoner bygget af plastik da det er med til at holde vægten på mobilen nede.

På det ydre ligner Sony experia z1 den gamle xperia z model, men npår man først har telefonen i hænderne kan man godt mærke og se forskel, både på det ydre samt på softwaren installeret. Et af minuspunkterne er at xperia z1 er blevet tungere, og det kan mærkes, men kvaliteten føles helt i top. Ligesom de andre modeller, er denne telefon også vand og støvtæt, dette håbede vi på også var tilfældet med LG G2, men som LG har udtalt i en pressemedelelse så kan de ikke lave en mobil som er perfekt på alle punkter.

Når vi snakker om skærmene på disse 2 mobiler så er de beggde sindssyg skarpe og varme i farverne. G2 måler hele 5,2″ på skærmen, og er næsten på højde med samsungs Note-serie, og de kaldes jo rent faktisk ikke smartphones, men phablets, da det kommer af ordene Phone og Tablets. Begge mobiler har en fed pixeltæthed og ser knaldgodt ud, så her er der intet at sætte en finger på. Xperia Z1 har en skærm på 5″ og benytter desuden Sonys bravia billedoptimeringsteknologi.

Når vi snakker om kamera i disse 2 ligger de utrolig tæt på hinanden, og vi har svært ved at vurdere hvilken mobil der har det bedste kamera både i dagslys og mørke. Hos LG G2 ser vi hele 13 megapixels, men udover dette har telefonen optisk billedstabilisering, hvilket er fuldstændig kanont at have hvis man ryster meget på hånden når man tager billeder. Man kan tydeligt se at det virker når man prøver at teste det ved at ryste på hånden og tage et billede.

Sony har arbejdet hårdt på at forbedre deres mobilkamera i deres seneste flagskib og har arbejdet sammen med det team der også laver hardwaren til sonys egne kompaktkameraer, hele 20 megapixels sidder der i sonys mobilkamera og det lyder sgu en smule insane i en mobil, men sony har udviklet en Exmor rs sensor som har samme størrelse som i deres kampaktkameraer, hvilket giver nogle helt fantastiske billeder, både i dagslys men også i nattens muld og mørke. Den eneste mobil der kommer i nærheden af xperia z1´s lysfølsomhed, er HTC one som blev lanceret sidste år.

På lydsiden er G2 den eneste mobil der kan afspille HD-lyd, hvilket lyder meget bedre end almindelig CD, og det er langt bedre end de meget velkendte Mp3-filer som de fleste har downloadet og installeret på deres smartphones. G2 kan endda også spille ukomprimeret filer.

Sony Experia Z1 er selvfølgelig kendt for at sony har solgt deres såkaldte mobiler med walkmanlyd i, (sony opfandt walkman i 80´erne) og du får også adgang til sonys musikshop som kaldes Music Unlimited.

Begge mobiler er super fede og super hurtige, og man savner hverken fart eller multitaskings på disse flagskibe, alt kører smooth, let og elegant, og vi har ikke kunne afspille noget overhovedet på disse mobiler som de ikke har kunne køre uden lag eller problemer, hverken de mest krævende spil, eller store multitaskingopgaver. Xperia z1 ser rigtig flot ud, og stråler af kvalitet, og flere medier online har udråbt Sony som den næste arvtager til apple og Samsung. Dog må vi ikke glemme LG som lige nu har satset alt på et bræt for at genvinde deres position på markedet som verdens bedste elektronikproducent, hvad enten det er Fjernsyn smarttvs eller mobiltelefoner.

Vi har haft utrolig svært ved at vælge hvilken mobil vi selv ville vælge hvis vi lige nu skulle købe ny, og vi er faktisk splittet i 2 lejre her på redaktionen, for jeg ville personligt vælge LG G2 mens min kollega uden tvivl ville tage Sony Xperia Z1.

Begge mobiltelefoner er landet hos de danske mobilselskaber og priserne er langt fra hinanden, dette parameter burde man også tage med i sine overvejelser inden du kaster dig ud i dit næste køb af smartphone, for LG G2 er faktisk hele 1300 kr billigere end Sony Xperia Z1 og det er ret så meget synes vi, og derfor synes jeg at LG G2 vinder foran Sony mobilen. Hvad enten du køber mobilerne med eller uden mobilabonnement så er prisforskellen til at tage og føle på, og vi anbefaler du ser dig for inden du køber da man kan spare en del ved at vælge den rigtige shop, tjek evt ude på vores forside da vi kun har valgt de billigste shops, så du ikke behøver være bange for du kommer til at betale for meget hos dit telselskab når du skal vælge din næste mobil og abonnement.

Hvad synes du?