Google Nexus 7 2-generation klar

Nexus-7-2-generationSå er den her, nexus 7 2 generation, den længe ventede tablet i 7 tommer sekmentet, den gamle google nexus 7 skabte overskrifter i 2012 da den udkom. Det var en tablet med masser af hestekræfter i hardwaren og prisen var discount, den var næsten FOR billig, og kunne erhverves for den nette sum af 2.000 danske kroner i de danske elektronik forretninger.

Men nu kommer opfølgningen altså, og google og asus har ikke ligget på den lade side hvad angår hardwarespecifikationer.

Opløsningen på skærmen måler hele 1920×1200 FULL HD (323ppi) hvor en ipad mini har specifikationer der hedder 1024×768 pixels til samligning og kun (163ppi) den nye nexus tablet har dermed den højeste skærm-opløsning der endnu er set på en 7 tommer tablet.

Skærmen er et ridse-bestandigt glasmateriale fra corning som laver de kendte gorilla glas 1 – 2 og 3 og som er ekstrem slidstærke og ridsefri. Betragtningsvinklen på nexus 7 er 178 grader, og kan ses fra alle vinkler uden at man går på kompromis med kvaliteten.

Nexus 7 får som den første tablet installeret den helt rene android platform med 4.3 på, og det har ingen andre tablets. Da det er en ren google tablet, produceret af computer-firmaet Asus, så vil du altid få dine opdateringer med det samme når google frigiver dem da det er en 100% android-enhed, andre tablets som samsung, acer osv må pænt vente i køen når de skal opdateres til samme android-update. Med andre ord så får du en helt ren google brugeroplevelse med din nye nexus 7 2-generationstablet

Nexus 7 kommer i både en almindelig wifi model med 16GB som den billigste og en 4G / LTE udgave. Processor er en Qualcomm snapdragon S4 pro quad core på 1,5 Ghz, adreno 320 400 mhz står for den grafiske del på tableten. Alene det at der kommer 4G i den nye nexus betyder at den vil kunne købes hos de fleste teleselskaber med et mobilabonnement, så du kan surfe på nettet med din tablet uden at være koblet op på rent wifi net, og det er vi rigtig mange der er glade for. Det gælder blot om at undersøge mobilselskabernes billigste mobilabonnementer og få de datapakker der bliver udbudt billigst så du kan surfe med fri data uden du modtager en kæmpe regning. Hvis du feks ser mange film på netflix med din nexus 7 så vil man jo gerne se film i flot Full HD som skærmen jo snildt klarer og den slags trækker mange Gigabytes så derfor kig dig for når du vælger dit mobilabonnement til din tablet og sørg for at få nok data at bruge af.

Der er et 5 mega pixel kamera bagpå og et 1,2 megapixel foran, hvis du ønsker videosamtaler på din tablet.

Priserne er stadig ukendte da produktet endnu ikke er kommet til Danmark. Men regnet udfra priserne i USA bliver den nye nexus en smule dyrere end sin forgænger som kunne købes for 2.000 kr, denne skulle løbe op i 2500 kr men de ekstra 500 kr er givet godt ud i form af langt hurtigere processor, langt bedre højopløselig skærm, og en nyere android platform i form af android 4.3.1

Oplevelsen med tableten er at den føles ekstrem flydende og du oplever intet lag, heller ikke ved tunge grafiske hjemmesider og spil. Mange vil nok købe denne budgettablet til deres børn da den er meget billig når man tænker på det rent faktisk er et high-end produkt, og de fleste børn vil nok bruge tableten til at spille spil på, og spillene der udvikles til android og tablets idag bliver mere og mere processor og grafik krævende, og den nye nexus 7 klarer den opgave til UG. Godt gået ASUS og Google.