Beskyt dit elektroniske udstyr og hardware

1.0 INDLEDNING
I vores moderne samfund, er vi blevet meget afhængige af vores elektroniske gadgets og apparater. De fleste husholdninger (i USA) har personlige computere med en internetforbindelse. Hvis vi udelukkende set på Personal Computer, vi gør en masse ting med dette produkt.

Vi kommunikerer med vores venner, familiemedlemmer og forretningsforbindelser.
Vi gennemfører finansielle transaktioner (fx købe eller sælge produkter online)
Vi skaber alle former for dokumenter (som er meget vigtige for vores personlige og forretningsmæssige finanser / operationer)
Vi gemme og afspille musik (i form af *. Mp3-filer)
Vi (i stigende grad) gemme billeder, der har affektionsværdi (og kunne være svært at erstatte, hvis tabt).
For mange mennesker, når som helst deres “computer dør” bliver det en væsentlig ulempe i deres liv. Hvis du skulle se på nogle andre elektroniske systemer, som vi typisk har i vores hjem, såsom

DVD-afspillere
Gaming Systems (f.eks Playstation, X-Box, Nintendo, Wii, osv.)
Audio Entertainment Udstyr
Video recording-udstyr (for jer, der kan lide at sende videoer på YouTube.
Apparater (såsom centrale klimaanlæg, varmepumper, mikrobølgeovne, osv.)
HDTV (fx LCD eller Plasma)
Alle disse elementer underholde os, oplyse os og give os trøst. Disse produkter hver kræver en betydelig mængde penge til at købe. Endvidere, reparation og / eller udskiftning af disse produkter er også meget dyrt. Derfor er jeg helt forbløffet over, at folk ikke gør mere for at beskytte deres investeringer (i disse elektroniske systemer), og gøre, hvad de kan for at forlænge levetid tidspunktet for disse produkter.

Generelt er der tre (3) forskellige destruktive mekanismer, der enten vil ødelægge eller i høj grad reducere den operationelle levetid for din elektronik. Disse tre destruktive mekanismer er

Hede
Elektriske Surge / Spike Events, og
Elektrisk støj
I denne artikel vil vi tale om HEAT. Da vi diskuterer Heat, dækker vi følgende emner.

Hvordan er Heat ødelæggende for din elektronik?
Hvad kan vi gøre ved varme – Sådan beskytter din Electronics mod varme og Forlæng levetid af vores Electronics?
2,0 HVORDAN ER VARME ødelæggende for din elektronik
Heat er en artefakt af elektronik. Alle elektroniske systemer genererer varme. Elektroniske systemer acceptere elektrisk strøm (strøm og spænding) fra højspændingsledning (via stikkontakten). Det elektroniske system bruger en del af denne elektriske strøm til at udføre arbejdet (fx den funktion, du ønsker at udføre, fx afspille en dvd, kok en pose popcorn, osv.). Den resterende del af denne elektriske strøm omdannes til varme.

Men varme er også en fjende af elektroniske systemer. Få ting er mere effektive til at reducere drift levetid af et elektronisk system, end at hæve driftstemperaturen af ​​det elektroniske kredsløb i din elektroniske system. If you skulle tale med elektronikmekaniker Device Reliability expert ville, han / hun dig at for hver 10 grader (Celsius) at you hæve driftstemperaturen af ​​elektrisk anordningen du reducere driftslevetid på anordningen med 50%. Virkningen af ​​varme (i forkorte levetid) i din elektronik er “kæmpe”.

3,0 Hvad kan vi gøre OM VARME?
Som jeg nævnte tidligere, alt elektronik genererer varme. Der er ingen måde at forhindre elektronikken mod at generere den meget ting, der kan ødelægge det. Der er dog et par ting, du kan gøre for at forhindre denne varme fra at gøre så megen skade.

1.. Du kan arbejde på at fjerne denne varme fra elektronikken (så hurtigt som det skaber det), eller
2.. Du kan gøre ting for at forsøge at hjælpe elektronikken ikke generere så meget varme i første omgang.

Jeg vil behandle hvert af disse tilgange nedenfor.

3.1. Fjerne varme FRA ELECTRONICS
Mange forbrugerelektronik systemer blev designet med “Heat Removal” i tankerne. Nogle af disse elektroniske systemer (som stationære computere) indeholder “interne fans”. Disse ventilatorer er designet i disse systemer, således at de kunne blæse luft gennem det område, hvor system elektronik bor. Hensigten bag at have disse fans til, er blæse varmen væk fra disse elektronik og til at holde dem kolde.

Andre elektroniske systemer indeholder “ventilationskanaler” (i deres ydre tilfælde) til at give en “flugtvej” for varme. Mange af disse ventilationsåbninger er placeret på toppen eller i “back-end” af det elektriske system. På dette grundlag har jeg følgende anbefalinger til at tillade fjernelse af varme fra din elektronik.

Sørg og holde papirer, bøger, støv og andre emner fra “blokering” hullerne i disse systemer.
Forlader disse elementer på toppen af ​​din (DVD-afspiller for eksempel) vil blokere ventilationshullerne, og vil ikke tillade for varme at flygte fra din DVD-afspiller. Dette vil medføre, at temperaturen (omgiver elektronikken) inden for din DVD-afspiller til at stige, hvilket vil (i-tur) reducerer driftslevetid på din DVD-afspiller.

Sørg for, at “back-end” af det elektroniske system ikke er “butt-up” mod væggen eller en underholdning kabinet.
Det er vigtigt at sørge for, at der er tilstrækkelig luft / ventilation mellemrum mellem ventilationshullerne (i bagenden) og væggen / skab for at tillade fjernelse af varme.

Sørg og få dine apparater (ligesom din Central Air Conditioning system eller varmepumpe) serviceres.
Når disse apparater er serviceret, vil service professional gøre forskellige ting (som rene støv og snavs fra ventilation sti), fastholder derfor en uhindret vej for varme til at flygte fra disse systemer.

Sørg for, at ventilatoren (indeni nogle af dine systemer) arbejder.
Hvis dette blæseren stopper med at arbejde, så er du nødt til at få det repareret hurtigt. Undladelse af at gøre dette vil resultere i din elektroniske system, der har et snarligt møde med “manden med leen” eller en elektronisk losseplads.

3.2 Reducer mængden af ​​varme, som ELECTRONICS generere i FØRSTE STED
En anden tilgang til at beskytte din elektronik fra varme er at tage skridt til at forsøge at forhindre din elektronik i at generere overdreven varme i første omgang. Mængden af ​​varme, der genereres i et elektronisk system er ofte omtalt som værende relateret til følgende udtryk for resistive tab: I ^ 2XR, hvor:

Jeg repræsenterer den mængde strøm gennem et elektronisk system og

R betegner belastningsimpedans (eller modstand) under denne elektroniske system og

I ^ 2 betegner “Jeg bliver rejst til 2. Power, eller” Jeg-squared ”
Fra denne matematiske udtryk, kan man se, at hvis vi var i stand til at reducere mængden af ​​strøm gennem et elektrisk system, ville dette afgjort bidrage til at reducere mængden af ​​varme, der genereres inden for dette elektriske system.

SPØRGSMÅL: Hvordan kan du reducere den nuværende, at en elektrisk system bruger? Er det ikke kræver en vis mængde af strøm til at gøre sit job? Svaret på dette spørgsmål er “Ja”, er et elektrisk system kræver en vis mængde af strøm og spænding (strøm) for at gøre sit job. Men det behøver ikke at bruge mere strøm end det. Derfor anbefaler vi, at du bruger TVSS (Transient Voltage overspændingsbeskyttere) komponenter for at nedbringe det nuværende niveau (flyder ind i dit elektriske system).

Nu ved jeg, at nogle af jer kan være “skrabe jeres hoveder”, og spekulerer på, “Hvordan i verden vil dette reducere den mængde strøm flyder ind i min elektroniske system”, og (igen reducere mængden af ​​varme, at det genererer)? Svaret er dette: Når som helst der er en stor mængde elektrisk støj eller pigge, eller andre former for forvrængning i det elektriske spænding og strøm i højspændingsledning, hvilket også resulterer i strømmen af ​​ekstra strøm i dit elektriske system. Ved at bruge TVSS komponenter, er du fjerne denne overdrevne strøm (på grund af støj glitches osv.) fra “power line” strøm, der flyder ind i din elektroniske system.

I dette tilfælde, har du nu opnået følgende:

1.. Du har reduceret mængden af ​​strøm i dit elektroniske system, (som er “I” i udtrykket “Jeg ^ 2 XR”) – som hjælper en masse for at reducere mængden af ​​varme, som systemet genererer.
2.. Ved at reducere den varme, som det elektriske system genererer, er du nu sænke den omgivende (eller omgivende) temperatur, hvor din elektronik opererer.
3.. Sænkning af temperaturen vil ofte gange også reducere belastningen impedans / modstand i dit elektroniske system (fx “R” i dette udtryk) samt.

SPØRGSMÅL: Hvordan kan du reducere belastningen impedans / modstand i et elektronisk system? Er det ikke et design element i det elektroniske system? Svaret på dette spørgsmål er “Ja, det er.” Du kan ikke ændre belastningsimpedansen / modstand ved meget. Men vil grunden nedsætte omgivelsestemperaturen også reducere belastningen impedans / modstand er, at mange modstande har (det, der kaldes) en positiv temperaturkoefficient. Det betyder, at den omgivende temperatur stiger, gør den modstand værdi af denne særlige modstand.

Men det modsatte er også sandt. Hvis du skulle sænke den omgivende (eller omgivende) temperatur, så ville du også sænke modstanden værdi samt.

SÅ LAD os opsummere fordelene ved at bruge TVSS KOMPONENTER:

Brug TVSS komponenter lavere mængden af ​​strøm gennem din elektroniske system.
Sænkning denne strøm reducerer mængden af ​​varme, som det elektroniske system genererer.
Dette sænker den omgivende temperatur for systemet elektronik.
Nedsætte omgivelsestemperaturen sænker også belastningsimpedans / modstand (R) i det elektroniske system.
Både reduktion af strøm (og den deraf følgende reduktion af belastningen impedans) ville tjene til at reducere mængden af ​​varme, at elektronikken vil genererer.

4,0 Andre artikler i denne serie
Andre artikler i denne serie er listet nedenfor.

Sådan Beskyt din Electronics fra elektrisk Surge / Spike Arrangementer
Sådan Beskyt din Electronics fra elektrisk støj
5,0 KONKLUSIONER
I denne artikel, talte vi om “varme”, og hvor effektivt det er at reducere drift levetid for din elektronik. Heat er en af ​​de tre (3) destruktive mekanismer, der enten vil ødelægge eller forkorte den operationelle levetid for din elektronik. De resterende to mekanismer er

Elektriske Surge / Spike Events, og
Elektrisk støj
Vi har også beskrevet nogle retningslinjer for, hvordan du beskytter din elektronik fra varmen, og at forlænge driftstiden levetid for din elektronik. Især nævnte vi de følgende strategier:

1.. Brug (og ikke modarbejde) de “varmefjernelse” funktioner af dine elektroniske systemer

Sørg for, at interne Fans arbejder og
Sørg for, at ventilationsåbningerne ikke er blokke, og at der er masser af luft plads omkring det elektroniske system for at tillade udslip af varme.

2.. Brug TVSS (Transient Voltage Surge Suppressor) komponenter til at regulere mængden af ​​spænding (og til gengæld) strøm, der flyder ind i dine elektroniske systemer: Minimerer varmeudvikling grundet resistive tab.
Ønsker du at vide mere om måder at beskytte din elektronik fra påvirker af varme, el surge events og elektrisk støj?

Klik her for at lære mere om en strategi til beskyttelse din elektronik fra alle tre af disse destruktive mekanismer og udvide driften levetid din elektronik.

Darrell E. Smith har mere end 25 års erfaring som elektroingeniør. Han er også en erfaren artikel marketingansvarlige og en distributør for et rederi, der producentens “Healthy Living / grøn teknologi produkter”.